5500 XT 8 GB SİSTEME ANAKART+İŞLEMCİ ÖNERİSİ
Merhaba;
Asus rx 5500 xt 8 gb ekran kartım mevcut, sistemi güncelleyeceğim için anakart + işlemci önerilerinizi rica ediyorum.
Bütçe max 4k-5k, genelde günlük kullanım ama haftada bir kaç sefer warzone bfv vs girdiğimde minimum 70 fps istiyorum, monitörüm biraz büyük 60hz genelde film vs izlediğimden 32 ya da 35 inc olması lazım bu yüzden oyun oynarken düşük grafikler gözüme çok tatmin edici gelmiyor.
normalde bir kaç haftadır intel 10400f 11400f, ryzen 3600 , 5500 vs araştırıyorum fakat geçenlerde okuduğum bir yazı aklımı karıştırdı.
PCle 3.0 4.0 mevzusu. Bu ekran kartlarında PCle 4.0 kullanmak oyunlarda performansa en az %20 katkı sağlayacağına yönelik. videolu testlerin bazılarında söylenen gibi ciddi fark görüyorken bazılarında hiç göremedim.
Fikirlerinizi desteklerinizi bekliyorum.
10400F - 11400F ve anakart önerisi
Öncelikle selamlar,
İşlemci ve anakartı güncelleyeceğim. İlk başta AMD almayı düşündüm hiç kullanmadığım için deneyimlemek istedim fakat fiyat farkından dolayı vazgeçtim.
Ardından 10105F alayım dedim ama 700-800 daha vereyim 10400F ile 11400F e döndüm bunların arasında kararsızım. Daha yüksek fiyatlı düşünmüyorum.
Anakartta ise MSI ya da ASUS ve ATX istiyorum fakat aynı fiyat aralığında çok seçenek var ve sağlıklı karar veremedim.
-MSI MAG B560 Torpedo.
-MSI Z490-A Pro.
-MSI Z590 Plus.
-ASUS ROG STRIX B460-F Gaming.
-MSI Z590 Pro Wi-Fi
-MSI MPG Z490 Gaming Plus.
-MSI MAG B460 Torpedo.
Mevcut işlemcim i3 6100.
Zamanında eski ekran kartı yandığı için aldığım ekran kartı RX 5500XT 8 GB.
Kullanım şeklim ise bütün oyunlar diyebiliriz. Önemli faktörlerden bir tanesi elektrik tüketimi çünkü şu an yapmıyorum ama ileride Online oyunlarda pazar vs açık bırakıp işe gidebilirim bu yüzde çok fark olacak ise düşük olanı tercih ederim. Şu an Days Gone oynuyorum mesela bütün ayarlar düşükte olmasına rağmen kampların içinde 25 30 FPS'lere düşüyor veya kalabalık zombi gruplarında standart 60 alamıyorum. Warzone, BF5 de aynı şekilde.
Şu iyi bu iyiden ziyade neden iyi olduğunu ile birlikte fikirlerinizi yazarsanız sevinirim.
Zenfone 2 "MALESEF PAKET YÜKLEYİCİ DURDU"
|
2 3 ay beklemiş laptop açılmıyor.
|
Starcraft 2 hakkında bilgi rica ediyorum
|
Meslek: Barista
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 49
İkinci El Bölümü Mesajları: 8
Konularının görüntülenme sayısı: 2.229 (Bu ay: 27)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun