Asus P5KPL-AM SE anakarta nasil bir ekran karti almaliyim?
Asus P5KPL-AM SE anakarta nasil bir ekran karti almaliyim?
işlemci böyle
Ram Şuanlık =1 gb 400 mhz
Ram olarak 2+2 gb 800 mhz olarak yükseltmeyi düşünüyorum.
yardımcı olacabilecek varmı
veya konfigrasyon sitesi var mı saglam
Yayınevinin verdiği flash belleği nasıl normal flash belleğe dönüştürülür
yayınevinin veya elinizde bulunan promosyon 2 bölümlü(biri cd rom olarak gözüken) flash bellekleri nasıl formatlarız
bir arkadaşımın bana verdiği flash bellekle bu durumla karşılaştım.
flashı bilgisayarıma taktığımda
bir yayınevinin isminde 2 gb'lik bölüm(içine girdiğimde yayınevinin bilgisayar programı vardı) ve 5 gb kısım boş kullanılabilir vardı
aynı bu şekilde
- olarak usb nin markasını cinsini öğreniyoruz nedir necidir . Bunun için "USBDeview" programını indiriyoruz . program kurulum gerektirmiyor.
2. Programdan flashı bulabilmek için cıkart tak yapıyoruz connected sekmesinde olsun gözümüz (kara düzen bazen iş yapıyor :))) ) çıkardıgımızda no taktıgımızda yes yazan satır bizim flaşımız
3. flashı bulduktan sonra üstüne 2 kez tıklayıp properties kısmına giriyoruz.
4. ProductID (PID) VendorID (VID) kodlarını googleden aratıp markasını buluyoruz.
burdan yanlış anlamadıysam usb nin içindeki çipin markasını buluyoruz.
5. Flashımın Markası Alcor Micro imiş arkadaslar
ÖNEMLİ!!
6. Sizin flashınız markası baska ise burda yollar ayrılıyor arkadaslar her markaya göre farklı program kullanmanız gerekiyor dalgamı geçiyorsun buraya kadar geldik diye düşünüyorsanız size peşinen söylemek istiyorum marka farklıysa işleminiz başarısız olur bozuladabilir BİLGİNİZE
(........ flash format olarak arattırıp bulabilirsiniz , markanın resmi sitesinden de birşeyler bulabilirsiniz.)
7. İkinci adım olarak Alcor MP adlı programı indirmemiz gerekiyor Link
ALCOR MP_v14.01.24.00 bu sürümü linkten indiriyoruz.
8. indirdiğimiz dosyayı rar dan cıkarıp programı yönetici olarak çalıştırıyoruz.
Programı açtıktan flashınızı takınız. aşagıdaki şekilde gibi tanıdıgına dair bir yazı görmediyseniz cıkart tak yapınız algılamasını saglayınız.
Yazı sizde farklı renk olabilir arkadaslar C harfide olmayabilir ben bunu formatladıktan sonra yazıyorum.
START a basıp bekliyoruz artık Top bilgisayarda işlem 30 dk da sürebilir 1saatte 2 saatte sürebilir.
Benimki tam olarak 34 dakika sürdü.
Format bittikten sonra birde bilgisayarımdan biçimlendir yaptım temiz olsun diyerekten
İşlem tamam arkadaslar güle güle kullanın.
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 790 (Bu ay: 14)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware