Yeni toplanmış pc'den çıt sesi gelip açılmaması
Merhaba arkadaşlar. Son bilgisayarını 2016 senesinde toplamış birisi olarak yenileme kararı aldım ve yeni bir PC topladım. İçeriğine gelecek olursak;
-MSI B650 Tomahawk Anakart
-PNY 3080 LHR ekran kartı
-Ryzen 7 7700X işlemci
-XPG 32 GB DDR5 5200MHz RAM
-Corsair TX850M 850W PSU
-Zalman reseptor 5 360mm sıvı soğutucu
-1TB WD HDD
-1TB SSD
-4 Fan
Fakat PC'yi açmak istediğim zaman Power tuşuna bastığımda PC içinden çıt diye ses geliyor ve herhangi bir hareket olmuyor. Bilgisayar içindeki ve dışındaki tüm kabloları kontrol ettim. Hepsi yerli yerinde takılı. Halihazırda PC'mde kullandığım kabloyla bağladım fişe. Yine aynı durum söz konusu. PSU kablolarını çıkarıp yeniden taktım ama değişen bir durum olmadı. Zarar veren bir şey olup olmadığını bilmediğimden 4-5 deneme sonrasında kasayı kapatıp kenarı koydum.
Dikkatimi çeken şeyler var bu arada.
1- PSU'yu düğmesinden kapadığım halde elektrikte takılı olan fişi PSU'ya takarken çıtırtı geliyor.
2- Anakartımda 2 adet 8'er pinli ana elektrik bölmesi mevcut. Ben sadece 1 tanesine PSU'yu bağladım. İnternette ikisine takmak iyi olur ama 1 tanesi de gayet yeterli diyordu. Diğerine takamıyorum çünkü sıvı soğutucu engelliyor o alanı.
Dediğim gibi elektrik akımının diğer parçalara zarar verme durumu olup olmadığını bilmediğim için çok fazla şey denemedim. Sürekli parça çıkar tak yaparak deneyebilirim ama önce sizlere danışmak istedim. Var mıdır bu durumu yaşayan, çözen veya bir fikri olan.
Radeon RX 480 (8GB) Asus H81M-PLUS Intel i5-4460 8 GB DDR3 RAM |
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 12
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 97 (Bu ay: 3)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar