Evde değilken buzdolabı için çözüm önerisi
Merhaba. Oturduğumuz sitede jeneratör var. Elektrikler gittiğinde 15-20 sn sonra jeneratör devreye giriyor ve bu esnada buzdolabının kartından tık-tık-tık diye röle atma sesi geliyor ve devreye girmiyor. Sonra kendim fişini çekip takınca normale dönüyor. Aynı şey elektrikler gelince de oluyor. Şimdi sorun şu: tatile falan gidince ben çözüm olarak ne yapabilirim? Akım korumalı prizler işe yarar mı? Ne önerirsiniz? Acil yardım, çünkü 2 güne evi terkedeceğim
Şarjlı pilin sağlığını ölçme
Multimetre ile bu işlem en doğru şekilde nasıl yapılır? Robot süpürgenin içinde 4 adet “3200 mAh 3.7 V 10A Li-ion” pil seri şekilde bağlanmış durumda. Ben bu pillerin doluluk oranından çok sağlığını ölçmek istiyorum. Nasıl yapabileceğimi söyler misiniz? (Yük altında akım ve/veya voltaj ölçmek ama ne kadar bir yük vs gibi)
Tesisat içindeki CAT kablosu 5 mi 5e mi olduğunu nasıl anlarız? Elimde multimetre vs var. Var mıdır bir yöntem? Çünkü 200 Mbps aboneliğe geçtim ama 100 Mbps'yi geçemiyorum. Altyapı destekliyor. Daire girişindeki kutuya kadar cat6 geliyor. pc bağlantısı için duvardaki data prizinden pc'ye çektiğim kablo da 5e. Ama daire içindeki tesisatta hangi kablo var, göremiyorum.
D-smart internet hızı tuhaflığı
100 Mbps Fiber abonesiyim bunların. Maç başlamadan 5 dk önce özellikle hız testi yaptım, 97 Mbps idi. Maç başladıktan sonra donmalar olmaya başladı. bir daha hız testi yaptığımda 5 Mbps'yi geçmez oldu. Şu an maç devam ediyor ve halen böyle. Bu bir politika mı yoksa altyapı sorunu mu? Altyapı sorunu ise hangisine geçmek gerekir?
Sinyal %10 kalite %90
Merhaba. Merkezi çanak bulunan bir binadayım. Ayrıca 1/6 uydu bölücü kullanılıyor. 2 televizyonum var, ikisinde de sinyal 10 kalite 90. Başta tv8 olmak üzere çoğu kanalda mozaikleşme var. Sorun nereden kaynaklanıyor olabilir?
Standart tv box önerisi
Merhaba. Yeni tv aldıktan sonra 32 inç eski tv boşa çıktı ve mutfağa koyalım dedik ama uydu kablosu vs yok bu yüzden basit, normal türk kanallarını ayarlayabileceğimiz wifi ile çalışan bir cihaza ihtiyacımız var. Bu konuda önerilerinizi alabilir miyim?
Yaka mikrofonu tavsiyesi.
Merhaba. Online dersler nedeniyle yakadan sesi alabilen yaka mikrofuna ihtiyacım var. Böyle diyorum çünkü iki tane denedim, yakaya takınca sesi almıyor, nerdeyse ağzıma sokmak zorunda kalıyorum. Şöyle kaliteli, cebi de çok üzmeyecek mikrofon lazım. Speaker olmasa da olur.
Merhaba. Yoğunluktan dolayı 31 Aralık'a kadar tüm randevular dolu Nüfus dairesinde. Ben ücretleri şimdi yatırıp, en erken randevu tarihi olan 3 ocak'ta randevuya gidebilir miyim? Ücret farkı vs sorun olur mu? Teşekkürler.
Buzdolabının alt tarafı soğutmaması
Merhaba. Indesit marka taan 6 fnf s tk model buzdolabım alt tarafı soğutmuyor. Şimdiye kadar yaptığım işlemler şunlar:
-sıfır kart alındı
-rezistanslar 220v verilerek kontrol edildi, ısıtıyor.
-rezistanslardan paralel hat çekilerek dışardan radyoya bağlandı: geceleri 4:15 ile 5:00 arası radyo çalıyor, yani ısıtıcılar çalışıyor ve karttan komut alıyorlar.
-thermal fuse ve thermal protector sensörleri çalışıyor.
-üst tarafta sıkıntı yok. Buz yapıyor
-contalar kontrol edildi: alt katta hava kaçağı yok.
Alt katın soğuması için gerekli her parça çalışıyor. Ancak halen 10 derecenin altına düşmüyor ve gün içinde kapağı açıp kapattıkça 15 dereceye çıkıyor. Normalde 4-5 dereceye kadar düşüyordu.
Bunların dışında bakmam gereken bir şey var mıdır? Neye bakmalıyım ya da ne yapmalıyım? Teşekkürler
Buzdolabı kart rölesinden ses gelmesi
Merhaba. Buzdolabımın elektronik kartının üstündeki JS1F-B-12V-F kodlu röleden aşırı yüksek ses geliyor. Geçen hafta kart üzerindeki yanan kondansatörü değiştirdikten sonra bu sesi yapmaya başladı. Lehimi de güzel attım ancak rölenin neden böyle çalıştığına dair bir akıl yürütemedim. Sizce ne yapmalıyım? Röleyi değiştirmek sorunu çözer mi yoksa buna sebep olan başka bir şey midir? Teşekkürler
Meslek: http://www.htmldersleri.org
AMD Athlon64 X2 4200+ (2.2 GHz Dual Core) / MSI K9N Neo V3 Mainboard / 4x1 GB TwinMos 800 Mhz DDR2 RAM / 512 MB 8600GT VGA / 500 GB Seagate Sata2 HDD / AVerMedia Hybrid TV Adapter (A700) / ASUS 16X DVD/RW / Inca 6Mpix WebCam / ASUS 22" VW222 LCD Wide Screen Monitor
|
AF92E194364447A4897864C3C45E3D7F.jpg |
Son Giriş: 10 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 10 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 56
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 5.376 (Bu ay: 253)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware