Merhaba, daha çok dolaşımda, mali müşavirlik ve muhasebe işleri için kullanabileceğim ve arada platformlardan bir şeyler izleyebileceğim,
-Batarya süresi uzun (En önemli kriterlerimden)
-Taşınabilirlik açısından hafif (mümkünse 1,8kg altı)
-Mesleğim gereği tercihen numpad olması fakat, farklı yönlerden çok iyi ve diğer kriterlerime daha uygun olan modellerde varsa gerektiği hallerde harici bir numpad bağlayarak kullanmak sağlıklı olabilirse o şekilde de olabilir. (numpad her işimde lazım olmayabiliyor)
-Klavye aydınlatması olması
-Havalandırması ve kasa kalitesi ortalama ve fan ses seviyesi düşük olması
-Daha çok dışarıda ofisteki bilgisayarıma uzaktan bağlanarak kullanacağım
-Ekranda parlama olmamalı ve güneş ışığında da rahatça kullanabilmeliyim
-Freedos olması tercihim
-Marka olarak Dell, Lenovo, Asus, Msi öncelikli tercihlerim. (asus bazı zenbook modellerinde touchpad lerinde numpad olması ilgimi çekti fakat kullanışlılığı konusunda fikrim yok) (Apple ürünlerini kullanamıyorum o sebeple tercih dışı)
-Bütçe 50-60k lara çıkabilirim. fakat bu rakamlara çıkıyorum diye bu rakamlar olmak zorunda değil. fiyat/performans her zaman önceliğim.
Bunlar haricinde zaten ofisimde masaüstü bilgisayarım bulunmakta ve muhasebe programım o bilgisayarda kurulu olacak. Ayrıca Msi 17' lik ağırmı ağır batarya süresi oldukça kısa, bataryasıda bir okadar ağır oyun bilgisayarımda bulunmakta, evdeyken her işimi prizde msi ile yapıyorum. Alacağım notebook ta oyun oynamayacağım. Tamamen ihtiyacıma yönelik kullanışlı ama kalitesinden de ödün vermeyeceğim bir notebook veya ultrabook istiyorum. Şimdiden teşekkürler.
Meslek: Serbest Muhasebeci Mali Mişavir
Son Giriş: 7 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 3 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 147
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 249 (Bu ay: 249)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 60 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Android Telefonlar