Starlink in çalışması,fiyatlandırması,ülkemize gelişi hakkında çok dezenformasyon var bunu için bu makaleyi yazıyorum.
Starlink hem bir isp dir hemde dolaylı yoldan operatördür. Bu her iki çalışma şekli şöyle;
Starlik isp;
Anten çanağı ,uydu, yer istasyonundan oluşur.
Starlink antenini alırsınız, kurarsınız, bu uyduyla iletişim kurar, uydularda diğer uydularla, sonunda yer istasyonu ile örneğin google serverlarına gidersiniz.
Starlink DTC (operatör);
Starlink bir ülkede doğrudan telekomikasyon şirketi olarak çalışamıyor bu nedenle yerel operatör ile frekans anlaşması yapıp onun haklarından faydalanıyor.
Telefonunuz doğrudan uydu ile iletişim kurabiliyor. Bir süreliğine yalnızca sms ve aramalar için sonraki dönemde internet kullanımına da açılacak. Starlink yeni nesil uydular
4G sinyal yaymaktadır, Astmobilespace uyduları ise 5G sinyali yayıyor.
Starlink DTC şuan; abd,avusturalya,kanada,yeni zelanda,japonya,şili peru isviçre de aktif hale getirildi. Anlaşma yapan operatörler;
Starlink in Türkiye ye gelmesi hem operatör için frekans anlaşmasından dolayı yüklü miktarda para kazanacağı için;
hem starlink açısından yeni alanlara açılma,müşteri sayısının arttıracağı için;
son kullanıcı bizler için heryerden çeken,ulaşılabilen bir sistem olduğu için olumludur,mantıklıdır.(Olası deprem sel vs durumlarda kesinti olmayacaktır.)
Vodafone ceo su astmobilespace uydu internet ile anlaştılar ancak uydu sayıları yetersiz olduğu için çalışmıyor. linkedin açıklaması
Oneweb de henüz kimseyle anlaşmadı.
Kuiper in zaten uydusu daha çıkmadı uzaya.
TR den kim anlaşma yaparsa o çok kazanacak, bu net. Hatta starlink uydu mühendisi tüm dünya operatörlerinden anlaşma yapmak için çağrı yaptı.
https://x.com/longmier/status/1864541559787802917
TR ye gelmemesinin sebebini bizde bilmiyoruz. Geçen yıl starlink yetkilileri btk da görüşme yapmıştı.
https://x.com/ofatihsayan/status/1704567213271748657
Lisans alamamasının Olasılıkları;
1-Starlink verileri tr de tutmayı reddetmiş olabilir.(Ancak hindistan da verilerin kendi ülkesinde kalmasını istedi ve kabul ettilerdi)
2-Btk nın bürokrasi de zorluyor olması
3-yerel isp ve telekominikasyonların rekabet edememe endişesi
4-yerli, milli olmadığı için kabul edilmemesi.
5-Rusya çin gibi askeri tehdit olarak görülme olasılığı
bunlardan hangisi gelmemesine neden olduğunu kimse bilmiyor.
bi milletvekili bu durumu tekrar gündeme getirdi ( https://x.com/talatdincer/status/1865050963435761739 )
STARLİNK KİT VE PAKETLERİ NELERDİR?
Ev kiti
Hareketli kit
Denizcilik kiti
Uçak kiti
Ev kiti, standart antendir. Kalıcı eviniz için idealdir. 40 gb / 1tb / 2 tb paketleri var, paket aşımında hızlar düşüyor. 140 dolar / 250 / 500 olarak fiyatları.
Hareketli kit de hareketli kara araçları içindir. 50 gb / 1 tb / 5 tb paketleri var, paket aşımında hızlar düşüyor. 250 dolar / 1000 / 5000 olarak fiyatları.
Denizcilik kiti de deniz araçları içindir. 50 gb / 1 tb / 5 tb paketleri var, paket aşımında hızlar düşüyor. 250 dolar / 1000 / 5000 olarak fiyatları.
Uçak kiti (eğer bi uçağınız varsa :) ) 20 gb / limitsiz paketleri var, 2000 / 10 000 dolar
Birde ucuz versiyon olan Starlink mini var, daha küçük daha az elektrik harcayan, düşük voltajda çalışabilen kit.(12v 25 watt)
Fiyatlar kitte de paketlerde de ülkeye göre değişiyor. Yerel olarak fiyat biçiliyor.
Mesela bazı ülkelerde mini lite paketi aylık 30 dolar, yaklaşık 1000 tl. Ülkemizde bu fiyatla satılması durumunda satış rakamları kıracaktır.
270 mbps hıza ulaşan olmuş mini de
https://x.com/ajtourville/status/1836239008646521182
400 mbps Flat High Performance
https://x.com/jimmyg/status/1723362729677733919
529 mbps lik en hızlı testi;
Mini nin paketleri şu şekilde;
YuKARIDAKİLER KİTLERDİ, PEKİ PAKETLERE BAKALIM?
STARLİNK MİNİ İLE STANDART ANTEN ARASINDAKİ FARKLAR;
Starlink Türkiye karalarında çalışmıyor, ancak denizlerde çalışmaktadır. Denizierde kullanım paketi doğrudan denizcilik için olan paketi alırsanız daha kararlı ancak daha pahalı olacaktır. Normal ROAM paketi ise daha kararsız çalışıyor.
Starlink teknede nasıl çalışır kurulur bu arkadaşlar göstermiş.
Starlink anteni ni yurtdışından tr ye getirseniz bile çalışmayacaktır. tr de ki alanlar kapalı hücrelerdir, lisans alana kadar açmayacaklar. Kullanmaya çalışanların hesabı kapatılablir. işte starlink müşteri hizmetlerinin bize verdiği cevap;
teşekkürler
İNSTAGRAM SAYFAMIZ;
DETAYLI BİLGİ İÇİN ELONMUSK A BAŞVURUN :)
STARLİNK MÜŞTERİ HİZMETLERİNE YALNIZCA STARLİNK HESABI OLANLAR GİREBİLMEKTE,KONUŞABİLMEKTEDİR.
STARLİNK AKSESUARLAR
4070 super için hazır sıvı soğutma
4070 super için hazır aıo sıvı soğutma var mı? custom sıvı soğutmayı kastetmiyorum.
örneğin bunun gibi
Bu proje daha önce yapmak istediğim bir sistemdi.
Laptobumuz monster tulpar t7 v20.3.2
Sıvı soğutma Msi 360r 360 mm radyatör
RGB sürücü zalman Z sync
Bu benim iş bilgisayari, yüksek CPU ve gpu gerektiren mühendislik programları kullanıyorum. Bunun yanında bazen wot oynarım. Bu hibrit sistemdir. Yani hem PC nin stok fanlarini çalıştırılır hem sıvı soğutma. Bu şekilde alabileceğimiz en yüksek verimlilik ortaya çıkıyor. Bu proje benim beklentilerimi bile geçti.
PC ye 3d alt kapak takılacak. Garanti durumunda herhangi bir bozulma olmuyor. Anakart ta hiçbir şey sökülmuyor ve degistirmiyoruz. Olurda garantiye gönderecek olsak eski stok kapağı kapatcaz ve termal macun u silcez. Bundan dolayı garanti kapsamından çıkmıyor.
Monster Notebook Kullanıcıları | Facebook
monster tulpar t7 v20.3 boş slotlar ne?
ssd takmak için açmıştım, bu işaretlediğim 2 boş slot nedir acaba?
Elon Spacex Tesla Starlink
elon musk'ın sahip olduğu kuruluşlar ve amaçlarını anlatılıyor.
güncel roket fırlatma tarihleri de mevcut
elon spacex tesla starlink – apps on google play
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ilyasgnnndmr.spacex.elonmusk
toplu tablet almak istiyorum
|
|
ANDROİD OREO GELİYO
|
|
yardım,telefonum pc de şarj oluyor ama bağlanmıyor
|
Son Giriş: 7 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: 8 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 196
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 6.600 (Bu ay: 255)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 74 (Bu hafta: 1)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar