7800X3D X670E A Wifi için Ram Tavsiyesi
Arkadaşlar dün X670E wifi anakart satın aldım 3d işlemciler çıktığında 7800x3d işlemci alacağım tek ram kaldı direkt olarak önerdiğiniz bir model var mı?
Hangi ramin hynix a die, m die, samsung chip veya diğer markalar olduğunu da özellikler kısmında göremediğim için direkt bildiğiniz öneriniz olan ram almak istiyorum.
6000 veya 6400 mhz cl 30 32 ayarinda bir ram öneriniz varsa inceleyebilirim
22 Bin ₺ 3090 alınmalı mı? Rtx 4080 Beklemeli mi?
12g 4080
16g 4080
24g 3090
Hangisi alınmalı psu fsp hydro g 850 pro
Merhaba mevcut klavyem piyasadaki birçok klavye gibi Abs plastik veya tırtıklı kaplamaya sahip
PBT klavye alıyım dedim ancak hem piyasada fazla yok hem pahalılar
Şu şekilde 2 ürün buldum birbirleri ile birebir uyumlu mudur ?
Sıvı Soğutma Hangi Yönde Takılmalı?
Arkadaşlar bu genelde çoğu kişinin kasasi ben dahil önde 360 a kadar üstte ise 280 veya 240 a kadar arkada 120 140 mm aio ya kadar destek veriyor peki montaj hangisi en verimli olur?
Videoya göre üstte daha verimli olması beklenen radyatör kurulumunda kasanin içi serin ancak hem ekran kartı hem islemci daha sıcak
Mantiken bir düşünelim
1) Öne fanlar dışardan havayı alıp radyatöre üfleyecek şekilde takalım üst ve egzos dan ise sicak havayi tahliye edelim bu durumda radyatörden gelen sıcak hava hem vrm hem mosfet hem de ekran kartina sicak havayi ufledikten sonra dışarı atılacak bu bana ters gibi geldi islemci belki serin olsa da diger parcalar fazla ısınır gibi geldi
2) Öne fanlar dışarıdan havayi alacak sekilde taktık üste ise radyatörü takip fanlari icerden radyatöre ufleyecek sekilde alta taktık bu durumda ise videoda görülen kasa serin ancak hem ekran karti hem islemci 10 derece daha fazla ısınıyor sebebini çözemedim.
3) Her seyi tersine çevirip üst ve egzos fanını tersine cevirip üstten ve arkadan kasa içine soğuk havayi cekip ön taraftaki fanları da iceriden radyatöre doğru üfleyecek sekilde sicak hava tahliyesini ön kısımdan dışarı atmak
4) Yine ayni mantık öndeki fanlar iceriden dışarı doğru radyatöre üfleyecek diger fanlardan biri yine tahliye biri soguk havayi iceri üfleyecek şekilde
Bunları deneyen var mi ve sonucunda en optimum sonucu nasıl alırız ilginize teşekkür ederim
Msi Mag Forge 100r Kasaya 280Mm Radyatör Sığar Mı?
Merhabalar içinde 5800x bulunan kasam için sıvı soğutma almak istiyorum.
Mag 240r şuan 1150 lirayken 280r indirimde ve 900 lira civarı
Teknik özelliklerde 2x14 tepeye takılır gözüküyor ancak radyatör sığar mı bilemedim sipariş geçmeden size sormak istedim bu Kasaya bu sıvı soğutma olur mu?
https://www.amazon.com.tr/dp/B0916T9TC9/ref=cm_sw_r_apan_glc_i_dl_B0GM9CTKY9Z2JMD634DH
https://www.amazon.com.tr/dp/B07YQ7HXBD/ref=cm_sw_r_apan_glc_i_26K4WS7Q3D0FHS13VEW9
12600KF 10NM mi?
Litografi bölümünde intel 7 yazıyor bu tam olarak nedir 7nm mi 10 nm mi bu işlemci?
Bu parçalar ne kadar eder?
Arkadaşlar merhaba
Msi B450 Tomahawk Max
128 Gb Adata Nvme ssd
550 watt tt rgb power
Msi 010 Kasa
Bu parçaların fiyatları ikinci elde ne kadar dan gider hiçbirinin garantisi yok ama bir sorunu sıkıntısı da yok aktif kullanıyorum
Bu Ürünü bu fiyata vermeleri normal mi? RM850X
%100 mağaza puanı alan bir firma da fiyat bu sizce sipariş gecmeli miyim arkadaşlar?
Corsair RM850X CP-9020188-EU 850 W 80+ Gold Modüler Güç Kaynağı 1.999,00 TL yerine 984,12 TL
Bu Sistem Ne Kadar Eder
Merhaba arkadaşlar eskim sisteme veda etmek istiyorum cüzi fiyatlara giderim tahminim ancak kabataslak siz olsanız kaçtan fiyat koyardınz düşüncelerinizi alabilir miyim
Aerocool vx plus 400
Vento Ta K51 Kasa
Asus P5G41T-M LX
Core II Quad Q9300
6 Gb Ddr3 1333 Mhz ram
Sapphire Hd5670 Gddr5 1Gb 128 Bit
Wd Blue 250 Gb Hdd
Monitör Önerisi Bütçe 3000 TL
Arkadaşlar gün boyu araştırma yaptım ve bir kaç monitör inceledim almadan sizin de fikirlerinizi almak istiyorum.
Rekabetçi oyunlar oynuyorum cs warzone vb bu yüzden hızlı ve ghosting olmaması lazım inverse ghosting vb titreme gibi şeyler de gözüme çok batıyor pürüzsüz bir monitör istiyorum. Yurt dışı fiyatları LG 400 DOLAR MSI 360 DOLAR GİGABYTE 360 DOLAR
Almak istediğim 3 monitör altta linkte paylaştım. M27Q , 27GN750-B , MAG251RX
https://www.itopya.com/gigabyte-27-m27q-170hz-1ms-2xhdmi-dp-qhd-freesync-premium-gaming-monitor//
Ürünlerin incelemelerine göre fp oranı en yüksek LG ancak hem gecikme süreleri hem % 0 inverse ghosting gibi LG ile aynı özellikleri 170 hz 2K da verebildiği ve indirimde olduğu için Gigabyte da dikkatimi çekti. Msi ise çok hızlı ancak %7.3 inverse ghosting mevcut fakat en pahalısı
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 359
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 22.108 (Bu ay: 175)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 12 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware