Emekli Yönetici
Tarihinde Katıldı
Toplam: 926 (Bu ay: 5)
Merhabalar, arkadaşımın 16 aralık cumartesi günü öğle saatlerindeki düğünü için Gebze'den Manisa Alaşehir'e gideceğiz(2 kişi) ancak kafamda soru işaretleri var. En mantıklı rota sizce nedir? Osmangazi köprüsü ve izmir otobanı ile sanırım 400 küsür lira yakıta ek masrafım oluyor. Bundan daha kısa veya aynı kilometrelerde olan ücretsiz bit alternatif de yok sanırım. Bir de hiç bilmediğim bir rota olduğu için otobüsle gitmek daha mantıklı mı olur diye düşünüyorum? Aynı veya benzer bir rotada yolculuk etmiş olan arkadaşların tavsiyelerini merak ediyorum, şimdiden teşekkürler.
Edit: Araç 2004 model 1.5 benzin lpg kia rio.
Arkadaslar merhaba, kiraci olarak yeni tasindigim eve internet baglatmam lazim, turk telekom bayisine sordugumda port az var , 16 mbps 105 tl ye veririz, modemle beraber 125 olur dendi.2 yıl taahhutlu oluyormus.
Turknet sitesinde sorgulayinca 61 mbps diyor 100 liraya ancak tt nin 16 dedigi yere nasil 61 diyor onu anlamadim. Bir de turknette modem dahil degil bu yuzden modem vs de almam lazim. Turknet hakkinda cok sikayet okuyunca da emin olamadim bi sorun yasarsam musteri hizmetleri ile ugrasirim diye.
Yeni kısacasi taahhut ile kendimi 24 ay baglamak ile turnket alip bi de modem almak arasinda kaldim. Siz ne tavsiye edersiniz?
Gebze/Darıca hakkında bilgisi olanlar yardım edebilir misiniz?
Arkadaşlar önümüzdeki hafta içinde gebze civarında ev kiralamam lazım. Gebzede hangi mahalleler güvenlidir, hangi mahalleleri tavsiye edersiniz. Darıca taraflarında hangi mahallelerde yaşanır bu konuda tavsiye verebilecek olan varsa yorumlarını öğrenmek isterim.
Gebze, darıca vs hakkında hiç bilgim yok ancak internetten okuduğum kadarı ile bazı mahalleleri sıkıntılı oluyormuş. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
Eskisehir flo outlet 1 alana 1 bedava son gün
Eskisehir metro market karsisina flo outlet acilmis
1 alana 1 bedava(ucuz olan bedava) seklinde kampanya var
eskisehirdeki arkadaslara duyurulur
bugun son gunmus
Arkadaşlar 4 bin lira civarı laptop aramaktayım ancak uzun süredir laptoplar konusunda herhangi bir araştırmam olmadığı için ne iyidir ne kötüdür pek bilmiyorum.
Bilgisayarda oyun hiç oynamam, genellikle sanal makine vs açıyorum en ağır işlem olarak, bu yüzden en az 8 gb ram i olmalı ve daha sonra bu miktarı artırabilmem lazım.
Ram i artırılabilen ve işlemci konusunda beni üzmeyecek bir laptop öneriniz var mıdır?
Şu iki öneriye rastladım araştırırken bunlar nasıldır acaba?
Laptop ekranına görüntü gelmiyor
Arkadaşalr selam, bugün casper laptobumun menteşesini tamir etmek için söküp menteşesini onardım,termal macunları yeniledim ve fanı temziledim ancak geri topladığımda laptop güç tuşuna bastığımda sadece 1 sn falan ışık yanıp fan çalışıp kapanıyordu
Ardından ram i söküp diğer slota taktım şimdi fan ışıklar vs normal çalışıyor ancak ekranda görüntü yok(ram i eski slotuna takınca yine 1 sn de kapanma olayı oluyo)
statikelektrik boşaltma gibi çözümler önerilmiş onu da denedim ancak bi değişiklik olmadı
harici monitöre bağladığımda da görüntü alamadım(işlemtim sisteminden ekran ayarı vs yapmadığım için olabilir mi bilmiyorum, içinde manjaro yüklü cihazın)
bu konuda tavsiyeniz var mı acaba? ekran kartı ve işlemcinin üzerini falan iyice temizleyip macun sürmüştüm başka nerelerden kaynaklı olabilir sorun acaba?
bios pilini cıkarıp takmak işe yarar mı onu denemedim daha :/
Öğrenciye yardım(10 sn. lik bir anket doldurabilir misiniz?)
teşekkür ederim, silinebilir
Arkadaşlar selamlar,
Sistem toplamaya çalışıyorum şu an aldığım parçalar şu şekilde:
İşlemci: i3 10100
Ram: xpg 8 gb 3000 mhz
Anakart: Asus prime h410m-k
Depolama: sandisk ssd plus 240 gb
Bütçem fazla değil, bu yüzden uygun fiyatlı bi kasa ve psu alıp sistemi tamamlamak istiyorum.
Güç hesabını nasıl yapacağımı bilmiyorum fakat bu sistem için 400w bi psu yeterli olur diye düşünüyorum.
Şu an ekran kartı vs almayacağım ileride de muhtemelen almam oyun vs oynamıyorum.
Önceden hiç sistem toplamadıggım için markaların ve modellerin kalitesini pek bilmiyorum, uygun fiyatlı bir kasa + psu tavsiyesinde bulunabilir misiniz?
İçinde psu ile gelen kasa da olur ancak onlarda genelde pek de kaliteli bi psu olmuyo sanırım
Bu arada powerboost diye bi marka gördüm de alalnlar memnun değil sanırım sizce alınır mı?
Şimdiden teşekkürler
Edit: anakartım micro atx oldugu için mümkün oldugu kadar küçük bi kasa almayı düşündüm ancak micro atx ler daha pahalı sanırım :D
Arkadaşlar uygun fiyata bi sistem toplamaya calısıyorum oyun vs oynanmayacak
i3 10100 işlemci
asus h410m-k anakart(m2 desteklemiyor)
xpg 8 gb 3000 mhz ram
bu sisteme 240 gb ssd almayı planlıyorum ancak bi araştırayım dedim herkes başka yorum yapmuş anlayamadım ne alacagımı
sandiskde okuma hızı çabuk düşüyo denilmiş
crucial çok ısınıyo denilmiş
adata sorunlu zaten denilmiş
samsung desen pahalı
james donkey vs sorunluymuş sanırım yorumlara göre
cok da fazla dosya işlemi yapmayacagım, üzerine bir linux dağıtımı kurup gerektikçe windows 10 sanal makine kullanacağım, yazılım ile ugraşacagım
sizce ne alayım ben bu durumda
yardımcı olabilirseniz sevinirim :/
2000 liraya ekran kartsız sistem tavsiyesi
Arkadaşlar merhaba;
Başlıktan da anlaşılacağı üzere bütçem 2000 lira gibi günümüz dolar kuru şartlarında çok kısıtlı bir miktar. Mevcut laptobumun sıkıntıları ve yetersizliği sebebiyle bi kasa toplamaya karar verdim. Oyun oynamıyorum, bu yüzden ekran kartına ihtiyacım yok şu anlık. sistem üzerinde linux kullanacağım veya dual boot win10 ve linux kullanacagım.
Donanım arşivinin 1900 tl videosundaki bileşenleri alıp ekran kartı yerine kasa veya monitör vs hallederim diye düşünüyordum ancak dolar 8 oldu. Çoğunluğu ikinci el parçalar ile bu fiyat civarına ileride az da olsa geliştirmeye açık bir sistem tavsiyesi verebilir misiniz? (İşin donanım tarafından ve donanım uyumluluğundan pek anlamıyorum maalesef :( )
8 gb 3000 mhz ddr4 ram ve 240 gb ssd yi sıfır olarak almayı planlıyorum, bu ürünlerde genelde sıfır ile ikinci el fiyetı yakın oluyo sanırım
Edit: , Kasayı hurdacıdan vs alabilirim :D ayrıca sistemde bazen 2 adet sanal makine aynı anda çalıştırmam gerekebilir, bu yüzden bi 8 gb ram daha ileride eklemeyi planlıyorum
Meslek: DH Forum
İlgi Alanları: Konu Dışı Müdavimi
Demir tava geldi kömür bitti, akıl başa geldi ömür bitti hocam... |
|
Son Giriş: geçen hafta
Son Mesaj Zamanı: 4 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 7.653
İkinci El Bölümü Mesajları: 29
Konularının görüntülenme sayısı: 63.337 (Bu ay: 707)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 7.445 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic