Donanıma Ayrılmış 8 GB Ram
Birkaç gün önce Crucial 8 GB 2666 MHZ DDR4 ram satın aldım. Asrock AB350M anakartımda iki adet ram slotu bulunmakta diğer ram slotunda da aldığım ramin aynısı takılıdır. Takılı olan ramin yanındaki slota rami yerleştirdiğimde, Biosta, Görev yöneticisinde, Sistem özelliklerinde takılı ramler görülüyor. Ancak 16 GB ramin 8.1 GB'ı donanıma ayrılmış olarak görülüyor. Aldığım yeni rami resmen kullanamıyorum.
Aldığım günden beri bu sorunla uğraşmaktayım. Msconfig'ten boot menüdeki ayarları değiştirmeyi denedim, olmadı. BIOS güncelledim, olmadı. BIOS üzerinden ram frekanslarını biraz aşağıya düşürdüm, yine olmadı. Bunları yaptıktan sonra acaba ram mi sıkıntılı diye tek tek ramleri denedim, bilgisayar açıldı. Sonra ram slotları mı sıkıntılı dedim, önceden boş olan slota tek tek ramleri yerleştirdim. Bu sefer bilgisayar ekrana görüntü atmadı ve sadece birkaç saniyede bir yeniden başlatıldı. Bunun üzerine dedim ki cpu fanı anakarta baskı yapıyor ondan mı oluyor, ardından cpu fanını biraz gevşettim, yine olmadı. Sorun aldığım ramde değil gözüküyor.
Anakarttan dolayı olduğuna tam olarak henüz inanamadım çünkü hem biosta hem bilgisayarda ramler okunuyor.
Ek olarak Görev yöneticisinde GPU kısmına baktığımızda paylaşılan bellek olduğunu dün farkettim. Yardımlarınızı, fikirlerinizi bekliyorum.
AMD Ryzen 3 1200
Asrock AB350M
Crucial 8x2 DDR4 2666 MHZ
Asus R7 240 4GB
Yeni bir ekran kartını henüz alamadığım için eski ekran kartımı kullanıyorum.
G300s yazılımsal sorun
|
Samsung Galaxy a5'mi j5'mi ? Bir el atın pls.
|
|
Bu ekran kartı PC'me uyar mı ?
|
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 31
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 2.244 (Bu ay: 29)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware