WB SN770 1TB Detaylı İnceleme Ve Hız Testi
Kullandığım 512GB Samsung 970 Pro M.2 SSD yetersiz gelince hesaplı ve ihtiyaçlarıma yönelik bir SSD arayışına girdim.
DRAM'i olmamasına rağmen SN770 çok güzel performans verdi.
Aşağıda herşeyi detaylı anlattım.
KabloNet NetMaster Bridge - TR-069 Protokolü - DDWRT
TR-069 protokolü servis sağlayıcılarının size verdiği cihazları uzaktan yönetmeye yarayan bir servistir.
Kulağa güzel geliyor fakat servis sağlayıcının yerine ya başkaları modifiye edilmiş firmware’ler atarak ev network’müzde enteresan denemeler yapmaya başlarsa?
Eğer siz düşündüyseniz mutlaka birileri yapmıştır varsayımı bir kez daha doğru çıktı. Mirai isimli kötü amaçlı yazılım bu protokolü kullanarak bir çok cihazı ele geçirdi ve sahibinden habersiz Botnet faaliyetlerine dahil etti.
Bu yüzden en temizi her zaman kendi routerımızı kullanmalıyız.
Bu denemeleri yaparken gördüğüm bir diğer olay NetMaster Infinity'nin manyak gibi elektrik tükettiği.
Bunun wifilerini kapatıp arkasına dd-wrt yüklü tp-link routerı ekleyince elektrik tüketimi ilave cihaz olduğu için artacakken 1 watt tasarruf ettim.
Full aktif TP-Link: 1.6Watt
Full aktif Netmaster Infinity 401: 12.4 Watt
Maceranın gerisini izleyebiilirsiniz.
GTA 5 Mod Yükleme Büyük Rehber
Yeğenim tam bir GTA fanatiği. Mod mod diye diye kafamın etini yedi. Konuyu inceleyince çokta basit olmadığını gördüm.
Bir yığın mod olayı var, ne nasıl yüklenir 3 bölümde toplamaya karar verdim.
Aklınıza gelenler varsa aşağıya yazın onları da inceleyeyim.
Lenovo E495 Bellek (RAM) Yükseltme (4+8)
Ofis ve internet işleri için beni uzun süre 4GB bellek ile idare eden Lenovo E495'e bellek takviyesi yapıyoruz.
8+8 alıp fazladan para vermek yerine içinden çıkan Hynix 4GB'e ilave olarak Kingston 8GB ekledim. İdeal çözüm olmadığını biliyorum fakat mevcut döviz kurları ile amaç sadece internet ve ofis işleri ise idare ediyor.
4GB RAM ile üzerindeki grafik işlemcisi Vega 8 paylaşılan hafıza olarak 512MB kullanabiliyordu. 12GB ile kendine 2GB ayırdı.
GTA 5 ile test ettim 1920x1080 çözünürlükte 30fps veriyor, bu cihazın amacı oyun olmasa da en azından bir şeyleri idare eder şekilde çalıştırabiliyor.
Videonun sonunda iki RAM'in teknik detaylarını paylaştım, karşılaştırma yapmak istiyorsanız bakabilirsiniz.
Lenovo E495 Bellek (RAM) Yükseltme Ve Oyun Testi
Ofis ve internet işleri için beni uzun süre 4GB bellek ile idare eden Lenovo E495'e bellek takviyesi yapıyoruz.
8+8 alıp fazladan para vermek yerine içinden çıkan Hynix 4GB'e ilave olarak Kingston 8GB ekledim. İdeal çözüm olmadığını biliyorum fakat mevcut döviz kurları ile amaç sadece internet ve ofis işleri ise idare ediyor.
4GB RAM ile üzerindeki grafik işlemcisi Vega 8 paylaşılan hafıza olarak 512MB kullanabiliyordu. 12GB ile kendine 2GB ayırdı.
GTA 5 ile test ettim 1920x1080 çözünürlükte 30fps veriyor, bu cihazın amacı oyun olmasa da en azından bir şeyleri idare eder şekilde çalıştırabiliyor.
Videonun sonunda iki RAM'in teknik detaylarını paylaştım, karşılaştırma yapmak istiyorsanız bakabilirsiniz.
Bu üç konu son zamanlarda çok fazla başımı ağrıtmaya başladı, nette bulduğum kaynaklar ya çok eski, ya yalan yanlış yada hepsini kapsamıyor.
Muhasebeci arkadaşların hepsi bu üç uygulamayı aynı anda kullanmak istiyor, benim bu uygulamalar ile işim olmasada gelen yardım taleplerini susturmak için kurulum videosu çektim.
Birilerinin işine yarar belki diye paylaşıyorum.
Ağ - İnternet Kablosu Testi - UTP - AWG Nedir?
Bu kabloları çok detaylı bir şekilde ölçen cihazlar olsada ev kullanıcıları için gereksiz olacaktır.
Elimizdeki mevcut bilgisayarlar ile ağ kablolarını imkanlar dahilinde nasıl test ederiz, alırken neye dikkat etmeliyiz bunları inceliyoruz.
Redhat'i IBM'in satın almasından sonra CentOS "down stream" yani kararlı sürüm halinden çıkartılıp "up stream" yani geliştirme sürümü haline getirildi.
Bu durum bir çok dev firmayı (AWS, MS, Google vb.) rahatsız etmiş olacakki Rocky linuxun geliştirilmesine sponsor oldular.
İsmini CentOS'un vefat eden orjinal geliştiricisi Rocky McGaugh'den alıyor.
Detaylar için site adresi:
Videoda anlattıklarım;
- Rocky Linux ISO indirme.
- VMware Workstation network ayarları.
- IP yapılandırması ve güncelleme.
- Kullanıcı yaratıp SUDO grubuna üye yapma.
- XFCE GUI kurulum.
- VMware tools kurulum.
Gamebooster G56K Klavye Scroll Lock Modlama.
100TL için gayet güzel bir klavye fakat led ışıkları açma kapatma düğmesi olarak Scroll Lock tuşunu kullanmışlar buda excel gibi uygulamalarda sorun yaratıyor.
Scroll Lock tuşundan bağımsız ledleri devamlı yanar hale nasıl getirdim? Onu inceliyoruz.
Windows WIFI Şifrelerini Görüntüleme | Wifi Güvenliği
Bildiğiniz gibi Windows üzerinden bir wifi ağına bağlandığınız zaman windows hesap bilgilerini kayıt eder.
Peki bu kayıt bilgilerine nasıl ulaşabiliriz?
Powershell komutlarını kullanarak oluşturduğumuz script ile kullanıcının ruhu duymadan bütün wifi şifrelerini alabiliriz.
Kötü amaçlı biri bu scriptleri görev olarak atayabilir, haftada bir kere çalışacak şekilde ayarlayabilir.
O yüzden biri sizin bilgisayarını kullanırsa neler çalıştırdığına dikkat edin.
1. Powershell ile wifi hesaplarini ve şifrelerini görüntüleme.
2. Tek tek komut yazmak yerine script ile wifi isimlerini ve şifrelerini listeleme.
3. Çıkan listeyi text dosyasına kayıt etme.
4. Gmail hesabınızın şifresini kriptolama.
5. Kriptolanmış hesap bilgisini kullanarak şifre döküm dosyasını (text) hedef mail hesabına gönderme.
6. Kısayol oluşturup Powershell scriptini tek tıklama ile çalışır hale getirme.
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 89
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 8.823 (Bu ay: 136)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 13 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar