Garip bir şekilde tüm sistemim donuyor
Öncelikle hatayı çözmek için 6 farklı Wİndows 10 Pro sürümü denedim bunlara en güncel sürüm de dahil. Oyunu temiz kurulmuş bir Windows 10 Pro işletim sistemine yüklüyorum ardından istemicden giriş yapıp ıynaya basıyorum ve gelen yükleme ekranında uzun süre bekliyorum. Eğer alt+tab yaparsam tüm sistemim donuyor, yapmazsam da bir süre sonra kendiliğinden donuyor. Bazen kendine geliyor ancak çok kısa süre sonra tekrar aynı şeyi yaşıyorum ve oyuna girişimi sağlayamıyorum, yükleme ekranında takılı kalıyorum. Bilgisayarımı güç düğmesinden kapatıp, açmam gerekiyor. Aynı sistem özellikleriyle yaz aylarında oyunu akıcı ve temiz bir şekilde oynuyordum aynı şekilde oyunun betasına katıldım ve betasında da sorunsuz bir şekilde oynuyordum. Belirli bir güncellemeden sonra bu sorunla karşılaşmaya başladım ancak hangi güncelleme olduğunu bilmiyorum, emin değilim. Normalde sistemim oyunu 90-120 FPS arasında en düşük ayarlarda oynatıyor. Not olarak: Vanguard'ı kaldırıp tekrar kurmayı, oyunu kaldırıp tekrar kurmayı denedim. Hizmetler kısmından tüm hizmetlerin tikini kaldırıp "vgc" hizmetinde tik olduğundan emin oldum.
Taşınma durumu yaşadım ve test gerçekleştirdim evet Türknet üzerinden yaptım testi. Alt yapımın 50Mbit desteklediği söylendi ben de giriş paketi olan 35Mbit paketi tercih ettim. Kablo döşenmesi gerekiyor dediler CAT6 kablosu çektirdim 114 TL verdim. Türknet bir bilgisayarcıyla anlaşmış ve gelip O gerçekleştirdi işlemi ve ardından bana dedi ki Türktelekom ekipleri gelip internetini açacak dedi bekledim ertesi gün geldiler. Şans eseri elimde nakit para yoktu kabloyu çeken arkadaşa parasını o gün verememiştim ertesi gün buralarda işim var ödeşiriz dedi. Ertesi gün geldi tam o sırada Türktelekom ekipleri de geldi. Gerekli işlemleri gerçekleştirdiler ve Türktelekom teknik servisi gelen arkadaşlar modem internetle buluşmuyor dedi dedim nasıl olabilir? Alt yapın hızını desteklemiyor 16Mbit'e düşürünce modem internetle buluşuyor dedi elindeki modeme bağladığı cihazdan bir şeyler yaptı modem internetle buluştu. Dedim ki Türknet benim alt yapımın uygun olduğunu söyledi bu sırada bahçeye yürüyoruz bana kabloları göstererek ve bağırarak baksana şu kablolar nasıl kaldırsın o kadar hızı kaldırmıyor işte madem Türknet müşterisisiniz işinizi Türknet ile çözün uğraştırmayın bizi dedi. O sırada kabloyu çeken arkadaşta duydu ve şok oldu ben de bir müşteri olarak şok oldum. Ardından Türknet'e yazdım müşteri temsilcisi yazdığımı yanlış anlayıp hızımı 35Mbit'e yükseltti ve 2 hafta internetim olmadı sonra uğraştım, ulaştım ve düzelttirdim ardından 6,7 defa daha bu sorunumu ve Türktelekom teknik serivisinin bana böyle davrandığını dile getirdim ancak sorunum düzeltilmedi, ilgilenilmedi. En son sınava gireceğim saatten yarım saat önce internetim gitti bu sorunu dile getirirken aynı zamanda yaşadığım bu olayı da Türknet'e dile getirdim ancak oralı bile olunmadı bu sayede Türknet ile Twitter üstüne takipleşmeye başladık çeşitli şikayet platformlarına yazılar yazdım ancak hala ilgilenilmiyor 3 sene olacak neredeyse belki de geçti ve benim alt yapıp 50Mbit desteklemesine rağmen benim aldığım paket 35Mbiti desteklediği için 35Mbit veya çeşitli kayıplar olacağı için ortalama 25-30Mbit arası bir internet almam gerekirken bu yaşadıklarım üzere 16Mbit'e internetim sabitlendi ve şu anda 16Mbit internetin de bazen "8" bazen "6" download hızını ve sabit "0.45" upload hızını alabiliyorum. Bu durumun bölgemdeki port kutusuyla ilgili olduğunu düşünmekteyim.
Ek olarak 16Mbit internetin 16Mbitini alabiliyorken artık onu da alamıyorum ve yazımın sonunda da bahsettiğim gibi bazen "8" bazen "6" download ve sabit "0.45" upload hızı alıyorum son olarak durumum budur. Ben internetimin artık en azından 35Mbit olmasını istiyorum olmuyorsa da lütfen upload hızımı bir şekilde düzeltelim resim, fotoğraf atarken bile zorlanıyorum. Ping değerlerimden bahsetmeme gerek bile yok durum çok vahim
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 5
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 551 (Bu ay: 4)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar