Citroen C3 1.2 Puretech EAT6 Yakıt Tüketimi Hakkında
Merhaba,
2019 model Citroen C3 1.2 Puretech 110HP EAT6 otomatik şanzımanlı bir araba kullanmaktayım. 25bin km'de. Araç ailemdeydi, yakın zamanda ben aldım.
Yakıt tüketimiyle ilgili sorularım var. Kendisi ile İstanbul-Ankara arası uzun yol yaptım. 110'a sabitleyerek geldim ve yol boyunca ortalama yakıt tüketimi 6.4 litre oldu. Şuanda Ankarada göreceli az trafikte sakin bir şekilde kullanıyorum, ortalama 7.5 litre tüketiyor.
Bu değerler bana çok fazla geldi. Bu araçtan önce 2013 model 1.4 atmosferik benzinli DSG'li VW Polo kullanıyordum. O araçta uzun yol ortalamam 4.5 litre ve şehir içi ortalamam 5.5 litre idi. Halbuki Polo'nun fabrika tüketim verileri C3'e göre daha yüksek. Ağırlık olarak yaklaşık olarak aynı araçlar. EAT6 şanzıman DSG'ye kıyasla daha yüksek devirlerde gidiyor, bunun farkındayım. DSG 2000 devirin üstüne çıkmamaya çalışırken, EAT6 2500 civarında vites atmayı tercih ediyor.
Yine de, bu yakıt tüketimi değerleri normal mi diye merak ediyorum. Aynı motor-şanzımana sahip araç kullanan varsa deneyimlerini merak ediyorum.
Huawei Watch GT2 -- Başkasına Bilgi Gönderilebiliyor Mu?
Merhaba,
Anneme Huawei Watch GT2 almayı planlıyorum. Kalp ritmi ve oksijen seviyesi gibi bilgileri uzaktan takip etme imkanım var mı?
Teşekkürler.
E-Ticarette yaşanan karışıklık
Merhaba,
Yakın zamanda yaptığım bir alışverişte başıma gelen durum hakkında bilgisi olanlardan yorum almak istiyorum. Büyük bir e-ticaret sitesinden, tedarikçisi farklı bir firma olan bir ürün aldım. Daha sonra, aynı gün içerisinde siparişimin iptalini talep ettim ve bu sırada siparişim temin aşamasında bile gözükmüyordu (iptal etmeden önce e-ticaret firmasını arayıp teyit ettim). İptal talebim alındı. Bugün ürün kargo ile elime ulaştı. Ben de iade talebimin reddedildiğini düşünerek ürünü açtım ve kullanmaya başladım. Ürünle birlikte fatura da geldi. Daha sonra, kart bilgilerimi incelediğimde, iadenin provizyonda gözüktüğünü farkettim. Alımı yaptığım e-ticaret sitesini aradım. Durumu açıkladım. Yaşanan problemden dolayı özür dilediler ancak ürünü açtığım için tedarikçinin benden ücret talep edeceğini söylediler. Ürünü iade etsem de kabul edilmez dediler. (Not: Elektronik bir ürün, tüketeceğim bir ürün değil.) Ayrıca, nakit olarak alınacağını belirttiler.
Bu durum bana çok saçma geldi çünkü ürünü iptal ettiğim halde gönderdiler. Ve iademin kabul edilemeyeceğini söylediler.. Gerçekten böyle bir yasal dayanakları var mı? Anlaşamazsak icra yoluyla mı ücret isteyecekler?
Benzer bir deneyimi yada hukuki bilgisi olup yorumlayabilecek kişilere ihtiyacım var. Şimdiden çok teşekkürler.
Skoda Fabia 2021 Geliş Tarihi?
Merhabalar,
Skoda'nın sitesinde henüz 2021 model Fabia hakkında bilgi bulunmuyor. Yabancı siteler 2021 Fabia'nın yeni kasa (Mk4) olacağını yazmışlar ancak bazı siteler de Mk4'ün 2021 sonunda geleceğini yazmış o sebeple anlayamadım. Bu sene gelecek olan model makyajlı yada 2020'nin aynısı mı olacak yoksa yeni kasa mı gelecek? Bilgisi olan varsa aktarabilirse çok sevinirim.
Teşekkürler.
Polo - Bayide Donanım Ekletme Hakkında
Merhabalar,
2020 model comfortline paket Polo almayı planlıyorum. Ancak malumunuz, bu pakette ön sis farı ve hız sabitleme yok. Doğuş'un elindeki araçlarda da hazır olarak ekli gözükmüyor. Bu iki özelliği Doğuş Bayileri sonradan ekleyebiliyor mu? Ekleyebiliyorlarsa fiyatları hakkında bilginiz var mı?
Şimdiden teşekkürler.
C4 Aracımda Elektriksel sıkıntılar var...
|
HTC One M9 ekran film soketi tamiri?
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 8
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 5.506 (Bu ay: 229)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Markalar