BU SİSTEME BU FİYAT AZ MI ? ACİL ( 1 SAATE SATIYORUM)
AMD RYZEN 5 2600X
RX570 4GB SAPPHİRE PULSE
B450 MSİ GAMİNG PLUS ANAKART
16 GB RAM CORSAİR VENGANCE CL16 3000MHZ
250 GB SAMSUNG EVO 860 SSD
1 TB HD WD
FPS 700W PSU
ZALMAN Z3 PLUS KASA ve
Acer 1 ms 75hz IPS Gaming monitör dahil 9500 TL
1 saat sonra alıcı ile iletişime geçicem her şey dahil 9500 TL ye alırım diyor. Sizce fiyat az mı çok mu ?
[ACİL] BU SİSTEM NE KADAR EDER ? TAVSİYE İSTİYORUM
Sistemim
AMD RYZEN 5 2600X
RX570 4GB SAPPHİRE PULSE
B450 MSİ GAMİNG PLUS ANAKART
16 GB RAM CORSAİR VENGANCE CL16 3000MHZ
250 GB SAMSUNG EVO 860 SSD
1 TB HD WD
FPS 700W PSU
ZALMAN Z3 PLUS KASA
Hepsi kutulu ve faturalı. Taşınacağım için satıyorum. Garantileri bitti. 2020 senesinde toplamıştım. Sistemimde en ufak kusur yoktur. Satmak istiyorum ama bir türlü aklımda fiyatı belirleyemedim 7900 TL teklif var çok mu ucuz sizce ?
YURTDIŞINA ÇIKIŞ BİLETİ WORK AND STUDY - İRLANDA !
Öncelikle herkese selamlar. Bugün sizlere özellikle gençliğin yurt dışına çıkış bileti olan benim de içinde olduğum Work and Study programından bahsedeceğim.
Work and Study nedir ? Arkadaşlar WaS kısaca İrlanda, BAE (Dubai), Avustralya, Malta gibi ülkelerde dil okuluna giderken aynı zamanda çalışmaktır. Ben bu gönderide İrlanda'yı baz alacağım çünkü ben de İrlanda yolcusu olduğum için bu ülkeye daha çok hakimim.
İrlanda'ya 7 Aralık 2021'de başvurdum ve pandemi sebebiyle sınırlar Eylül ayına kadar kapalıydı. Eylül'de sınırlar açıldıktan sonra hem içerideki başvurular hem yeni başvurular gelince bir yığılma oldu açıkcası. Halen daha bu yığılmanın önüne geçebilmiş değiller. Şuanda hem Kasım ayından hem de Aralık ayından başvurular açıklanıyor.
İrlanda'da benim okulum Dublin'de. 25 hafta yani 6 ay haftada 15 saat olucak şekilde sınav ve materyaller dahilinde toplam 3000 € ödedim. Tabi ben ödediğim zaman 1 € = 10 TL' idi. Bir de 1 aylık aile yanı konaklama aldım ona da 800 € ödedim. Toplamda 3800 €' ya 1 aylık konaklama dahilinde okulu hallettik.
Bunun yanında sponsorunuzun banka hesabında min 7000 € gösterilmek zorunludur. Bu paranın anlamı da açıkcası bu kişi İrlanda'da açta açıkda kalırsa parası var buna bir şey olmaz anlamı taşıyor. Bu 7000 €'u sadece göstericekseniz her hangi birisine veya bir kuruma vermeyeceksiniz. En kritik nokta bu para aslında. Mesela ev sattınız, araba sattınız veya birikim hesabınız var bunun dökümanını gösterebilirsiniz.
Kısaca çalışmadan da bahsedeyim. Haftalık 20 saat çalışma izniniz oluyor arkadaşlar. Gnib kartı ve pps kartınız olmadan da çalışabilirsiniz ama bu sefer kaçağa düşmüş oluyorsunuz. Gnıb kartı nedir ? Gnıb kartı sızın yasal olarak calısmanızı saglayan, İrlanda'ya gitmeden randevusunu aldıgınız gittiğinizde de 300 € vererek aldıgınız bir kart. Artık yasal olarak calısabılırsınız. PPS' nedir ? PPS'e tam hakim değilim fakat PPS vergi sistemi gibi bir şey ve min 3 aydan aşağı alınmıyor. PPS'i alana kadar ücretinizden belli bir miktar kesinti oluyor ama PPS kartınız geldikten sonra kesilen ücretler hesabınıza yatıyor.
6 ay dil okuu okuduktan sonra + 2 ay da devlet veriyor. Kısacası sen 6 ay ders çalıştın vs al sana 2 ay daha veriyorum ister gez ister çalış diyor. Yani İrlanda mevzusu toplamda 8 aya denk geliyor.
Dil okulundan mezun olduğunuz takdirde bu 3 kere daha yenileme hakkınız bulunuyor. Hem de cok daha uygun bir fiyata. Mesela ilk başta 3000 € ödemiştiniz şimdi yarı fiyatına 1500-2000 €'a tekrardan bir 6 ay daha dil okuluna gidebiliyorsunuz. Bunu 3 kere yenileme hakkınız var. Ve bu iş oturum izni almanıza kadar gidiyor. - RENEWAL yaptığınızda, zaten İrlanda’da olacağınız için tekrardan 7000€ göstermenize gerek YOKTUR!
Mesela İrlanda'ya gittiniz ve 1 sene boyunca aynı iş yerinde çalışırsanız STAMP 1 vizesi almaya hak kazanıyorsunuz. Yani hükümet size 1 sene boyunca oturum ve full tıme çalışma izni veriyor. ⁃
BAŞKA SEÇENEK:
⁃ İrlanda’da yüksek lisans süresi 1 yıldır ve bu Türkiye’deki 2 yıla denktir. Yüksek lisans eğitiminiz bittikten sonra devlet size 2 yıl daha kalma hakkı verir ve full time çalışma hakkı da elde edersiniz. Böylece otomatik olarak 3 yıla tamamlayabilirsiniz.
⁃ İrlanda’da üniversite eğitimi alabilirsiniz. Süresi genelde 3 yıldır. Üniversite eğitimi alırken de çalışma hakkınız vardır.
İRLANDA’DA KREDİ ÇEKMEK
⁃ İrlanda’da öğrenci kredisi yüksek lisans eğitimi ve lisans eğitimi almak isteyen öğrenciler için verilmektedir.
⁃ Okuldan kabul olduktan sonra krediye başvurabilirsiniz.
⁃ Koşulları bankaya göre değişmektedir. Ancak Türkiye’deki gibi çok büyük farklarla geri ödemesi yoktur gayet makuldur.
İRLANDA’DA KONAKLAMA
⁃ Paylaşımlı evlerde beraber gittiğiniz arkadaşlarınızla konaklayabilirsiniz
⁃ Yurtlarda beraber gittiğiniz arkadaşlarınızla konaklama sağlayabilirsiniz
⁃ Aile yanında paylaşımlı odada arkadaşınızla konaklayabilirsiniz
⁃ Aile yanı ortalama: 800-900!
⁃ Yurt ortalama: 650-800€
⁃ Paylaşımlı ev ortalama: 350-550€
Eminimki daha aklıma gelmeyen bir sürü detay vardır ama sorularınızı bu https://t.me/+l5D1Cevs-tAxNzlk Telegram adresinize gelerek sorarsanız hem ben hem de diğer İrlanda yolcusu arkadaşlar elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışacaktır. Bu Telegram grubumuzun %98'i ya İrlanda'da ya da İrlanda vizesine başvurup bekleyen arkadaşlar. Kendi aramızda goygoy, makara da yapıyoruz bekleriz. Bilgiler sizlere yardımcı olduysa ne mutlu bana. Sağlıcakla..
UYARI ! EFE ÇAKAN [OnlineNight] DOLANDIRICIDIR.
@OnlineNight Nickli asıl ismi Efe Çakan olan şahıstan FIFA22 alacaktım gerçekten de bütçem yok araştırıyorum sağı solu ama bu şahısın öncesinde forumda dolandırıcılık suçunu işlemiş olduğunu gördüm ve olta attım sazan tezgahını güzelce hazırladı. Ben dolandırılmadım ama 2-3 kişiyi dolandırmış.
Dolandırdığı kişinin şikayeti: https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/150655397
Dolandırdığı başka bir kişinin şikayeti: https://forum.donanimhaber.com/efe-cakan-iban-ismi-isimli-yellowclubee-kullanici-tarafindan-dolandirilmam--150571578
Dolandırdığı başka bir kişinin şikayeti: https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/150562024
Allah aşkına forum yetkililerine sesleniyorum şu şahısa diz çöktürün. Adamın kaç tane hesabı var kim bilir ? Buradan dolandırılan kişilerin topluca savcılığa gitmelerini ve kesinlikle haklarını aramalarını rica ediyorum. 1 lira bile olsa gidin ve suç duyurusunda bulunun.
İSİM EFE ÇAKAN
NİCK: OnlineNight (Farklı hesapları da var )
Numarası: 0536 203 84 34
IBAN: TR44 0044 6006 2088 8000 1536 18
Edit: Kendisi bir yeni hesap açıp dolandırmaya devam etmektedir. Nicki: @Cristiano7_
İ3 10100F VS RYZEN 5 2600 [ACİL TAVSİYE]
Abiler kardeşler merhabalar, çok kararsız bir durum içerisindeyim. Yeni sistem topluyorum ve hangi işlemciyi almalıyım bu konuda çok kararsız kaldım. Karşılaştırmadan bütçemi anlayabilirsiniz. Tabi ki daha hesaplı, f/p, performanslı parçaları önermeniz ricamdır.
Ekran kartım Rx 570 4gb
Ssd samsung evo 860 250 gb
Ram 16 gb ddr4
Tavsiye vereceğiniz işlemci için anakart tavsiyesi de verin lütfen :D
Bilgisayarı genelde oyun oynamak için kullanacağım, ufak da olsa render işlerim var. Ama üst düzey photoshop ya da video editlerim yok açıkçası.
Güncel sıfır fiyatlar.
İ3 10100F 750 TL
Ryzen 5 2600 1200 TL
İ5 4690K DDR3 RAM VS RYZEN 2600 DDR4 RAM
Arkadaşlar herkese merhabalar bir konuda çok kararsız kaldım. Sizden fikirlerinizi bekliyorum.
Yaklaşık 4 aydır pc toplamaya çalışıyorum. İ5 4690k almıştım. Fakat uygun anakart bulamadığım için sistemi bozma kararı aldım. Acaba i5 4690k ile ddr3 ram ile yola devam mı etmeliyim ? Yoksa elimdeki parçalar satıp ryzen5 2600 veya i3 10100f mi almalıyım ? Çok fark eder mi ? Siz ne düşünüyorsunuz bu versus hakkında. Genelde oyun için topluyorum.
i5 4690k
8 gb ram 1600mhz. bu ikiliyi satıp ryzen 5 2600 veya 2600x'e veya i3 10100f geçmeli miyim yani çok fark eder mi ? Ayrıca işlemci dün gibi sıfır her hangi bir oc yapılmadı ne kadara satmalıyım ?
Ekran kartım rx570 4gb
SİLİNEBİLİR. SORUNSAL ÇÖZÜLDÜ
Arkadaşlar öncelikle selamlar herkese. Bütçe olarak sıkıntılı bir zamanda kasa toplamaya niyetlendim ve yaklaşık 4 aydır yavaş yavaş kasayı topladım. Sistem özellikleri aşağıdaki gibi. Aldıklarım aşağıda mevcut. Sadece 3 parça eksiğim kaldı. Fakat bazıları i5 4690k artık bitti toplanmaz diyor, kimisi sene 2020 ddr3 ram kullanılmaz diyor. Kimisi ddr4 topla fx8350 topla diyor. İki ara bir derede kaldım yemin ediyorum. Siz bilen kardeşlerimden fikir istiyorum. Zaten PlayStation4 sahibi olduğum için çok yüklü oyunları psde oynuyorum. Misal bu sistemde CoD Cold War ya da AC Valhalla oynamayacağım. Bu tür oyunları konsolumda oynuyorum. Ama bu sistemle neler yapabilirim, ne zamana kadar götürür, hayli hayli işimi görür mü diye de merak ediyorum. Hepsini sat ddr4 ve ryzen 1600lü sistem topla diyen de var ama şu da var ki bütçe söz konusu yoksa herkes iyi bir sistem toplamak ister. Fikirlerinizi tavsiyelerinizi ve aşağıdaki parçaları kullanmış kişilerden tecrübelerini bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Aşağıda yazan fiyatlar ürünleri son 4 ayda aldığım fiyatlardır.
Alınmamış olanlar elinde olan varsa mesaj yoluyla görüşebiliriz.
işlemci i5 4690k ( 300 TL'ye Alındı )
ekran kartı rx570 4GB ( 700 TL'ye Alındı )
ram 16 gb ddr3 ( 350 TL'ye Alındı )
Kasa zalman z3 plus ( 100 TL'ye Alındı )
Harddisk 1 TB WD ( Ben de vardı Alındı )
Anakart Z serisi ( alınmadı )
Ssd 240 gb ( alınmadı
min 600w psu ( alınmadı )
Psn Hesabı oyunlarda kilit simgesi sorunu
Arkadaşlar herkese selamlar, ben Rusya'dan psn hesabı satın alıp o hesabı ana hesap yapıp, oyunu indirip, kendi hesabıma geçip oynuyorum. Ayrıca aldığım hesabı ilk önce bütün hesaplar üzerinden kapatıyorum. Bu 6 ayda 1 kere yapılıyor sadece. Kazandığım kupalar vs benim profilime geliyor. Aldığım hesapla işim olmuyor.
Fakat 2-3 ay sonra belki 1-2 hafta sonra oyuna kilit simgesi geliyor. Satıcı bana sadece psn bilgilerini veriyor, hesabın mail ve şifrelerini değil. Neden kilit simgesi geliyor ?
Ve ayrıca asıl hesap sahibi şifre dahil her şeyi değiştirse bile oyun yine de gider mi ? Tüm olarak hesap satan yurt dışı bazlı ucuza hesap (oyun) satın alabilecegimiz bir site var mıdır ?
Ve diğer olarak bana sattığı ilanı oradan kaldırmıyor nedense bir başkasına daha satıyor o da alıp ana hesap yapıp oynuyor sanırım bunlar nasıl oluyor anlamıyorum.
SİLİNEBİLİR. ÇÖZÜLDÜ.
|
SİLİNEBİLİR. ÇÖZÜLDÜ.
|
Son Giriş: 4 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 8 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 77
İkinci El Bölümü Mesajları: 29
Konularının görüntülenme sayısı: 11.681 (Bu ay: 108)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 48 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El