Power tuşuna bastıktan sonra pc' nin kapanıp, açılması
Merhaba, iyi aksamlar. Son 1 haftadır şöyle bir problem ile karşı karşıyayayım; bilgisayarın açma butonuna basıyorum, elektrik cpu,ram,fanlar,gpu taraflarına gidiyor fakat 0.5 - 1 saniye sonra bilgisayar kapanıyor. 2 saniye kadar sonra kendi kendine açılıyor. Bios ekranına yönlendiriyor, bios' dan cıkıyorum ve sıkıntısız bir şekilde bilgisayar açılıyor. Sıkıntı neyden kaynaklı olabilir ?
Arctic Liquid Freezer II 280 ile alakalı sıcaklık sorunu.
Herkese merhaba, oc' siz 8700k ve arctic liquid ll 280mm ile sıcaklık konusunda sıkıntı yaşıyorum. Kasa olarak phanteks p500a mesh kullanıyorum. Radyatör kasanın üstünden dışarıya hava atıyor, kasanın ön fanları(x3 140mm) ise hava alıyor.Egzoz fanı su anlık mevcut degil. 3DMARK, Prime95, cinebench r20 ile testler yaptım.
Prime95 ile Small FFTs testi yaptığımda sıcaklı direkt olarak + 90 dereceden baslıyor. 1 dakika içerisined 90 derece ve üzerindeki sıcaklıklara ulaşmış oluyor. Fotoğrafı ekliyorum;
------------------------------
3DMARK ile yaptığım testleri aşağıya ekliyorum;
-------------------------------
Cinebench R20 ile yaptığım testleri aşağıya ekliyorum;
--------------------------------
Bir sorun olduğunu düşünüyorum fakat neyden kaynaklandığını anlamadım. Standoff' ları mı yanlış taktım? Macunu mu yanlış sürdüm ? Tam emin olamadım.
Kullandığım standoff' lar bunlar. 115x soket için. Anakartım z370-e, işlemci i7-8700k
Termal macunu da işlemcinin üzerine X şeklinde sürdüm.
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 57
İkinci El Bölümü Mesajları: 54
Konularının görüntülenme sayısı: 9.076 (Bu ay: 36)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El