C Sedan Önerisi
Arkadaşlar MErhaba,
Çalıştığım firmadan 2022 yılı içinde kullanmak üzere 1 adet araç tahsis hakkım doğdu. Ancak hangisini seçeceğime karar veremedim. Listeyi doldurup talep yaptıktan sonra ( elbette o talep sonra değerlendirilip araç kaldıysa veriliyor felan ayrı bir süreci var) bir daha değişiklik yapamıyorum. O nedenle fikirlerinizi almak istedim. Bu arada araçların hepsi dizel ama yakıt desteği olduğundan kaç yaktığı çok önemli değil.
1- Reno Megane touch/icon ( hangisi denk gelirse onu veriyorlar)
2- Fiat Egea lounge
3- Ford Focus titanium
Kendi aracım egea olduğundan ve aralarında tek manuel egea olduğundan ona pek sıcak bakmıyorum açıkcası. İşim gereği sıklıkla şehirler arası yolculuk yapmam gerekiyor. Yani içindeki atıyorum otomatik uzun kısa farmış vs den ziyade beni uzun yolda yormaması en büyük kriterim zira baya yol yapıyoruz.
Sizce bu seçeneklerden hangisini talep etmeliyim ? Uzun yolda megane da focus da hiç kullanmadım.
Not: ARaçları şirket verdiği için her ne kadar dolu paketleri kiralıyor olsalar da opsiyonel paketlerden hiç biri olmuyor araçlarda.
Fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim. Bir de lütfen " şu varken ona bakmak aptallık" minvalinde yorum yapmayın zaten bilsem burada size danışmam :)
155.000'e kadar otomatik araç önerisi
Merhaba,
Yakın zamanda araba almayı düşünüyorum ancak hem piyasanın hızlı değişimi ( bütçeye göre arabaların sürekli değişmesi) hem de 2. el araç konusunda bilgi eksiğim olması nedeniyle çok kararsızım. O nedenle sizlerden aşağıdaki özellikler ışığında tavsiyelerinizi bekliyorum
1- Aracın otomatik olmasını istiyorum
2- Yakıt çok problem değil ( lpg, benzin, dizel çok farketmez)
3- Araç çoğunlukla şehir içinde kullanılacak
4- elbette yüksek beygirli bir araç olması güzel olur ama önceliğim performanstan ziyade aracın konforlü ve donanımlı olması.
5- Donanım araç yaşından daha önemli bir kriter, yani aynı aracın 2015'inin boşu olacağına 2012 dolusunu tercih ederim açıkcası.
6- HB veya Sedan olabilir. Keza iki kişilik bir aileyiz bagaj hacmi vs çok elzem değil. Ama konforlu olmasını istiyorum
Bu niteliklerde baktığımda Toyota Corolla, Jetta ve Egea ( bundan çok emin değilim) Sedan olarak, i30, Golf, Leon, 308 ve Astra J kasa da HB olarak dikkatimi çekiyor. Sizce bu kriterlere göre seçeneklerden hangisi daha mnatıklı, başka önerileriniz var mıdır ?
şimdiden önerileriniz için çok teşekkür ederim.
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 209
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.160 (Bu ay: 18)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 563 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası