4070 Ti için İşlemci Önerisi
Mehabalar,
Yakın zamanda sistemimi yenilemeyi düşünüyorum. Bunun içinde iyi bir indirim yakalarsam 4070 Ti almayı ve AM5 platformuna geçmeyi düşünüyorum. Bu ekran kartı için Ryzen 5 7600 bekliyordum. Fakat fiyatı saçma bir şekilde Ryzen 5 7600x ten pahalı. O yüzden biraz kafam karışmış durumda. Bu fiyata bu ekran kartı alınır mı? Yoksa Intele dönmek daha mı mantıklı olur?
Şimdiden teşekkürler.
4070 Ti Sistem
Arkadaşlar bildiğiniz üzere RTX 4070 Ti artık çıktı. Ben de bayadır ekran kartı değiştirmeyi düşünüyordum fakat sistemimin ana elemanları da değişeceği için biraz çekindim. Ama artık bütçemde el verdiği için bu ekran kartı ile değiştirme kararı aldım. Autocad - Revit vs de iş amaçlı kullanıyorum fakat yüksek ağırlıkta oyun oynuyorum.
1) Şu an ki işlemcim Ryzen 5 3600x. Bu işlemci çok fazla bottleneck yapacağı için bunun yerine Intel Core i7-12700K almayı düşünüyorum. Sizce yeterli midir?
2) 2x8GB 3200mhz RAM var. Değiştirmem gerekir mi?
3) Şu anki PSU 650W. Tam sınırda gibi hissediyorum. Bu yüzden 700W yeterli olur mu? Almışken 750W mu alayım? Önerebileceğiniz F/P PSUlar neler?
4) Anakartım Gigabyte B450m S2h. Bu sisteme gidecek mi onu merak ediyorum. Değiştirmem gerek ise nedeni nedir?
5) İşlemcim için aldığım tower tip bir soğutucu var. Fena değil. Fakat kasa yine ortalamanın üstünde sıcaklıkta. Bu yeni elemanlar ile daha da sıcak olur mu? Eğer öyle ise sıvı soğutmaya dönebilirim.
PA Arcana 170 TL'den alınır.
Başlık
satıldı
satıldı
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 10
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.853 (Bu ay: 22)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware