ANAKART - İŞELMCİ UYUM ÖNERİSİ
Arkadaşlar merhabalar bundan yaklaşık 3 sene önce gibi bir zamanda sistem topladım. Sistemimi özetler olursak:
Anakart -------- ASUS PRİME B250M-K Intel LGA-1151 mATX telefon, DDR4 2400MHz, M.2, SATA 6Gb/s, USB 3.0
İşemci --------- Intel Core i5 7500 Soket 1151 3.4GHz 6MB Önbellek 4 Çekirdek 14nm İşlemci
Ekran kartı ---- ASUS GeForce GTX1060 DUAL OC GDDR5 3GB 192Bit NVIDIA DX12
RAM ----------- 8 GB DDR4 2133MHZ DDR4
SSD ----------- 128GB Hİ-LEVEL SSD 550/53
HDD ---------- 1 TB
Arkadaşlar bu sisteme sahibim fakat günümüz sistemlerine birazcık yetişemiyor. İşlemcim darboğaz yapmaya başladı, işlemciyi değiştireyim diyorum anakartım 6.7. nesillere kadar destekleyebiliyor. Ekran kartını değiştireyim diyorum diğer parçalar çok geride kalacak. Komple sistemi elden çıkarayım yeni alayım diyorum birazcık nakit bekletiyorum ama işlemcimi değiştirmek istiyorum bunun için anakartıda elden çıkarmam gerekiyor. Bilen arkadaşlara soruyorum her türlü tavsiyelerinize açığım az çok 2. el piyasalarına bakıyorum. Bana diyebileceğiniz şeyler varsa bilmek isterim anakartla işlemcini elden çıkar en fiyat performans işlemci ve anakart uyumu şunlar şunlardır gibi. Daha çok anakart ve işlemciyi tak çıkar değiştiresim var. Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.
PC de ısınma yok fakat kasma var
Arkadaşlar hayırlı günler herkese. Öncelikle sistemim şekildeki gibidir kaba taslak.
Yaşadığım sorun ise Battlefront2 gibi GTA 5 oyunlarını sistem gereksinimlerin çok rahat karşılamaktadır fakat oyun esnasında 5-10 saniyede bir anlık takılmalarım oluyor. Bu takılmaları anında FPS sayacında FPS'in düştüğü görünmüyor yani her şey normal değerler fakat sistem kasıyor. Herhangi bir grafik ayarlarında değişme göremedim düşük vs orta vs Ultra hepsinde takılmalarım oluyor en düşükte bile takılmalar yaşadım. Sorunun sebebi sizce nedir arkadaşlar. (not: Oyunu Epic Games'ten ücretsiz aldım. Daha önceden Steam'de denemiştim fakat bu takılmalarım olmuyordu yaklaşık 3-4 ay önce) acaba PC çöküyor mu, donanım mı eskidi yardımcı olursanız sevinirim. Daha detaylı sistemimi de paylaşabilirim. İlgili herkese teşekkürler şimdiden.
Arkadaşlar elimde 3 tane kısa video mevcut boyutları büyük oldukları için kırptım ve takılmaların olduğu sahneler var göz atabilirseniz. (ekran kaydı programında aşırı kastığı için sistem o topa giremedim telefondan yararlandım.)
https://dosya.co/dwc2d210sc2w/0.13.mp4.html
https://dosya.co/urnt9dj9ohhm/2.video.mp4.html
https://dosya.co/fn8zq77fk7o6/3.video.mp4.html
NOT: KAYITLARDA SOL ÜSTTE SIRASIYLA GPU, CPU, RAM, FPS YAZMAKTADIR.
İşlemci Kontrolü
Arkadaşlar herkese merhabalar. Sistemimde zamanla hız/performans düşüklüğü varmış gibi düşünüyorum. Özellikle işlemcide. İşlemciyi performans olarak hangi programda teste tabii tutabilirim bilgilendirir misiniz ? Sonuçlarını burada paylaşayım bana bir yardımcı olun. Teşekkürler.
NOT İŞLEMCİM ""İşlemci Intel(R) Core(TM) i5-7500 CPU @ 3.40GHz, 3401 Mhz, 4 Çekirdek, 4 Mantıksal İşlemci""
SİSTEMİME BİR GÖZATIN ++
BU SSD Yİ TAKABİLİR MİYİM
|
Steam Oyunu Hata veriyor
Honda PS150i Far
|
Telefon Önerisi
|
|
500W ÜZERİ GÜÇ KAYNAĞI ÖNERİLERİ
|
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 144
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 9.562 (Bu ay: 89)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware