Video oynatıcısı Renk Solma Problemi.
Herkese selamlar. Değişik bir problemim var, internette çözümü bulamadım. Bir film indirip herhangi bir video oynatıcısıyla açmaya çalıştığım da renk solup grileşiyor. Codec ile açtığım da ilk başta ekran kapanıp açılıyor sonrasında ise tam ekran yaptığım da renk grileşiyor, tuhaf olan kısmı mouse u ilerleme çubuğuna getirince renk normale dönüyor. Oynatıcı ayarlarını kurcaladım kendimce ama bir şey bulamadım. Vlc media player da direkt renk soluk olarak açılıyor. Monitörüm HDR destekli, hem monitörün kendi menüsünden, hem de HD color ayarlarından HDR ı kapadım, nispeten görüntü daha da canlı oldu ama sorunumun çözümü değil. Tam olarak anlaşılması için resim/video atacaktım ama resim/video de renk normal çıkıyor o yüzden telefonla çekip atıyorum.
Edit: Video da problemin ne olduğu görünüyor ama çıplak gözle sorunun çok daha can sıkıcı olduğunu da belirteyim.
Ssd Hız Problemi
Elimde m.2 ssd var https://www.hepsiburada.com/sandisk-ultra-3d-500gb-2400mb-1750mb-s-nvme-m-2-ssd-sdssdh3n-500g-g25-p-HBV00000WEC2W
Sorun tam olarak verim alamamam.
Aynı disk içerisinden yani Ssd içerisinden bir yerden bir yere dosya taşıma işlemi yaptığım da 350 mb ile taşıyor. Oyunların yüklenme sürelerin de de beklediğim performansı alamıyorum.
Test sonuçların da herhangi bir sorun görünmüyor. Yanlış ya da eksik yaptığım ve ya bilmediğim şey nedir?
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 10
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 365 (Bu ay: 4)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 13 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun