Fosi Audio BT20A Pro Amplifikatör İncelemesi
Fosi Audio BT20A Pro, Class D, stereo, hoparlör amplifikatörüdür. RCA ve Bluetooth girişleri, Banana Plug (çıplak hoparlör kablosu da) uyumlu ve 3.5mm Pre-Out çıkışları bulunmaktadır. Pre-Out'un aktif bir subwoofer'a bağlanabileceği belirtilmiştir.
Fosi Audio, dürüst incelemem için bu BT20A Pro'yu sağladı. Bu fırsat için teşekkür ederim.
Fosi Audio şirketiyle müşteri ilişkileri harika. Bu inceleme biriminden önce, Aliexpress mağazalarından kendi paramla bir Fosi Audio T20 Tüp Amfi satın aldım ve ürünü o kadar çok beğendim ki, hiç düşünmeden Head-Fi'de bir inceleme yazdım (T20 Tüp Amfi İnceleme Bağlantısı: ). Bu amfinin inceleme ve test aşamasında -ki bu benim ana masaüstü/çalışma alanı kulaklık ve hoparlör amfim oldu- teknik destek ekibiyle birçok kez iletişime geçtim ve her seferinde hızlı bir şekilde yanıt aldım ve sorularımın hepsini nazikçe yanıtladılar. Bu nedenle müşteri ilişkilerine hayran kaldım.
BT20A Pro'nun Teknik Özellikleri:
Maksimum Güç Çıkışı: 300W x2 @4Ω
SNR: ≥108dB
Empedans Desteği: 2-8Ω
THD: 0.005%
Güç Amplifikatör Çipi: TPA3255
Güç Kaynağı: 32V 5A
Giriş Aralığı: DC 24V-48V
Frekans Tepki Aralığı: 20Hz-20kHz(±1.2dB)
Bluetooth İletim Menzili: 15 Metreye Kadar
Bluetooth Codec: AAC/SBC
Ses Girişi: RCA/Bluetooth
Ses Çıkışı: Hoparlör Çıkışı/3.5mm Pre-out
Fosi Audio'nun kutunun yanına yazdığı 30 günlük iade süresi, 18 aylık garanti ve ömür boyu teknik destek talepleri güven veriyor.
Kutuda Ne Var?:
Amfi Kutusunda Bulunanlar:
BT20A Pro
Güç Amplifikatörü x1
Bluetooth Anteni x1
32V 5A Güç Adaptörü x1
Güç Adaptörü AC Kablosu x1
Kullanım Kılavuzu x1
Görsel: Fosi Audio'nun izniyle
Fosi Audio BT20A Pro, içinde yüksek kaliteli bir amfi çipine (TPA3255) sahiptir. Bu çip, 24V-48V güç kaynağıyla uyumludur ve üstün Class-D amplifikasyonu sağlar.
FOSI AUDIO BT20A Pro Amplifikatör Class D 2x TPA3255 Bluetooth 5.0 2x300W 4 Ohm
BT20A Pro'daki op-amp'ler Texas Instruments NE5532'dir. Bu op-amp'ler kullanıcı tarafından değiştirilebilir ve MUSES02, OPA26041P, OPA2134PA, LME49720HA, LM4562 veya NJM4556AD ile değiştirilebilir. Bu, geniş bir ses imzası özelleştirme olanağı sağlar!
Bir devre kartında mikroçip
BT20A Pro'da, ünitenin temiz bir şekilde kapanmasını sağlayan enerji tasarrufu devresi bulunmaktadır (ve enerji tüketmez).
Amfi, kaymaz kauçuk ayaklara sahip tam alüminyum kasaya sahiptir. Bu ayaklar, denediğim yüzeylerde (cam, ham pürüzsüz ahşap, mermer, plastik, pürüzsüz beton, boyalı metal ve cilalı ahşap dahil) kaymaz. Ayaklar amfiyi mükemmel bir şekilde destekler.
Amfi ağır hissettirmez çünkü kompakt ve hafif malzemelerden yapılmıştır (birim ağırlığı 547 g). Ana şasi tek parça alüminyumdur ve ön ve arka alüminyum paneller arka taraftaki vidalarla ona tutturulmuştur. BT20A Pro, elde çok sağlam hissedilir. Üzerine yerleştirilecek ağır ekipmanlara dayanabileceğini hissediyorum ancak ısı dağılımı ve bluetooth menzili engeli nedeniyle bunu kesinlikle önermiyorum. Amplifikatörde, ısıyı üst panele aktaran ve ardından tüm alüminyum kasaya dağıtan dahili bir soğutucu bulunmaktadır.
Bluetooth anteni arka sol taraftadır. Kompakt olup, anten açısı kullanıcı tarafından ayarlanabilir.
Ünite, Fosi Audio T20 Tüp Amplifikatörü gibi çok ısınmaz, ancak uzun süreli kullanım sonrasında elle dokunulduğunda hafifçe ısınır. 32V 5A güç adaptörü hiç ısınmaz.
BT20A Pro'nun rengi, çoğu Fosi Audio amplifikatöründen farklıdır (genellikle siyah olanlardan) ve bu rengi gerçekten çok seviyorum, mavimsi-gri gibi (bu renge: uzay mavisi deniyor).
Amfinin sol tarafında bir açma/kapama düğmesi, sağında ise: tiz, bas ve ses kontrol düğmeleri bulunur. Ses kontrol düğmesi, aynı zamanda bir bluetooth eşleştirme iptal düğmesi olarak da işlev görür. Bluetooth cihazınızı eşleştirmek için düğmeye uzun süre basmanız yeterlidir. Ancak, bu düğmeye uzun süre basarak eşleştirmeyi tekrar geri alamazsınız. Kaynak cihazdan (örneğin telefonunuzdan) yeniden eşleştirme işlemini etkinleştirmeniz gerekir. Bluetooth eşleştirme ve ses kontrolünün aynı düğme üzerinden gerçekleştirilmesi nedeniyle, ses kontrol düğmesi biraz sallantılıdır. Ancak bu durumun nedenini ve düğmenin iki farklı işlevini anladığınızda bu sallantı hissine pek aldırış etmeyebilirsiniz. Bunun dışında, ses kontrol düğmesi çok düzgün bir şekilde döner. Ses kontrol düğmesinin bakır rengini gerçekten çok seviyorum. Bu renk, tüm Fosi Audio amfilerinin ses kontrol düğmelerinde bir imza olarak kullanılmalı (ya da daha üst düzey varyantlarda kullanılabilir - bence).
Ton kontrolleri, Tannoy Mercury MX1 kitaplık hoparlörlerimin tonlaması kulağıma doğru gelmesi için biraz tiz artışı gerektirdiği için benim kullanım senaryomda gereklidir. Bu artış ihtiyacını bu MX1 hoparlörlerle bağladığım her amfi ile hissediyorum, bu yüzden Fosi Audio amfinin tonlamasında bir sorun yok. Bas ve tiz kontrol düğmelerinin orta (nötr) pozisyonunun tıklamalı bir geri bildirim vermesini seviyorum, böylece düğmelerin nötr pozisyonda olduğundan emin olabilirsiniz. Güç Açma/Kapama/Bluetooth Açık led göstergesi, güç düğmesinin sol alt tarafında yer alır. Normalde parlak (güçlü ışık üreten) güç ledlerini sevmem ama bu BT20A Pro led'i benim zevkime göre çok küçüktür. Gündüz uzaktan (veya gece açıdan) amfinin açık veya kapalı olup olmadığını görmek çok zordur. Ancak neden çok küçük (veya gövdeye çok gömülü) olduğunu anlayabiliyorum. Sadece gündüz de (veya gece açıdan) ışığı görmek istediğimi ve ışığın gece beni rahatsız etmeyecek kadar kısık olması gerektiğini belirtmek istedim.
Ön panelin sol üst tarafında marka ve model adını görebilirsiniz. Normal bir oturma pozisyonunda birçok kişi bu amfinin hangi marka ve model olduğunu fark edemeyeceği için harflerin biraz daha büyük olmasını dilerdim. Ayrıca harflerle ilgili başka bir olumsuzluk daha var: Açma/kapatma düğmesinin sadece alt kısmında bir işaret var. Yani, kırmızı 'açık' göstergesi bozulursa açık mı kapalı mı olduğundan emin olamazsınız (Evet, biliyorum çok analitikleşiyorum ve tasarımcıların temiz bir görünüm tercih edebileceğini anlayabiliyorum). Bas, tiz ve ses düğmelerinin harfleri altlarında yazılıdır. Bu yaklaşım çok nadirdir ve benim deneyimime göre tonu ayarlamaya çalışırken her seferinde hangi düğmenin hangisi olduğunu görmek için başınızı eğmeniz gerekir (amfiyi başınızın üzerine yerleştirmezseniz). Bu yüzden ön paneldeki işaretlerin boyutunu ve yerleşimini değiştirmenizi öneriyorum.
Arka panelde güç jakı, bluetooth anten jakı, RCA ses girişi ve hoparlör bağlantı terminalleri bulunmaktadır. Tüm bu bileşenler kullanımı kolay bir şekilde yerleştirilmiştir. Ancak, güç jakı birazcık döner ve bağlantıyı sıkıca tutmakta zorlanabilir. Fosi Audio, TPA3255 çipi içeren bir amfi için sadece 32V 5A güç adaptörü sağlasa da, gücü artırmak için daha güçlü bir adaptör temin edilebilir.
Arka paneldeki hoparlör bağlantı terminalleri, çeşitli hoparlör kablo tiplerini kabul edecek şekilde tasarlanmıştır. Ancak, bu terminallerin biraz sıkı olduğunu ve özellikle banana plug kullanırken kabloları bağlamakta biraz zorluk yaşayabileceğinizi belirtebilirim. Bu küçük bir tasarım iyileştirmesi gerektirebilir.
BT20A Pro'nun Bluetooth performansı oldukça etkileyicidir. Bluetooth 5.0 ile donatılmış olan bu amfi, sağlam bir bağlantı ve geniş bir iletim menzili sunar. Bluetooth bağlantısı kurmak oldukça basittir ve cihazlar arasında geçiş yapmak da sorunsuz bir deneyim sunar. Ancak, bazı kullanıcılar Bluetooth menzilinin belirli engellerden etkilenebileceğini göz önünde bulundurmalıdır.
BT20A Pro'nun ses kalitesi, kompakt boyutuna ve uygun fiyatına göre oldukça tatmin edicidir. Bu amfi, net ve ayrıntılı bir ses sunar ve ton kontrolleri sayesinde sesi kişisel zevklerinize göre ayarlayabilirsiniz. Yüksek çıkış gücü, farklı hoparlör tipleriyle iyi bir uyum sağlar ve geniş bir frekans aralığında dengeli bir performans sunar.
Sonuç olarak, Fosi Audio BT20A Pro, uygun fiyatlı ve kompakt bir stereo amfi arayanlar için mükemmel bir seçimdir. Sağlam yapısı, esnek bağlantı seçenekleri ve etkileyici ses kalitesi ile bu amfi, çeşitli kullanım senaryoları için ideal bir çözümdür. Ton kontrolleri ve Bluetooth bağlantısı gibi özellikleri, kullanıcıların ses deneyimlerini kişiselleştirmelerine olanak tanır. Bazı küçük tasarım iyileştirmeleri yapılabilirse, bu amfi daha da mükemmel bir hale gelebilir. Ancak şu haliyle bile, Fosi Audio BT20A Pro, fiyat-performans açısından oldukça tatmin edici bir cihazdır.
Bu inceleme üç farklı kullanım senaryosuna dayanmaktadır:
- Masaüstü amfi olarak Tannoy Mercury MX1 raf tipi hoparlörlere bağlı olarak,
- Dali Zensor 7 (Beyaz) kule hoparlörlere bağlı bir stereo hoparlör olarak,
- Pioneer S-H509V kule hoparlörler ve Pioneer S-W 110 güçlendirilmiş subwoofer ile bir stereo ve 2+1 kurulum olarak.
Amfileri hoparlörlerime her zaman banana konnektörlerle bağlarım. Kaynaklarıma Mac Mini M2 ve Macbook Air M1 olan RCA'dan 3.5mm stereo saf bakır kablolar kullanırım. Amfiyi herhangi bir DAC veya CD-DVD çalar kullanmadan bilerek test ederim ki hoparlör amfilerinin incelemelerini hizalı tutayım. Amfinin güç kaynağı, 220V düzenlenmiş bir prize bağlı olan Fosi Audio'nun 32V 5A güç adaptörüdür. Bluetooth bağlantısı LG V30+ cep telefonuyla test edilmiştir.
Diğer amfilerle yapılan karşılaştırmalar arasında Yamaha RX-V663 (tüm ekolayzır ve efektleri devre dışı bırakan Pure Direct modunda test edilmiştir) ve Fosi Audio BT20 Tube Amp bulunmaktadır.
Tannoy Mercury MX1 Raf Tipi Hoparlörlerle BT20A Pro'yu Dinlemek:
Tannoy Mercury MX-1, seramik kaplı kağıt koniler ve yumuşak kubbe tiz hoparlörleri içeren çok eski ama saygın bir raf tipi hoparlör setidir. Video düzenleme, müzik karıştırma ve genel çalışma alanı kullanımı için masaüstü stereo ve izleme kurulumunda seslerini seviyorum. Tek dezavantajı: bazı tiz enerjisi eksikliği yaşarlar, bu yüzden bu hoparlörlerle denediğim her amfide tiz artırımı yapmak zorunda kalıyorum. Neyse ki BT20A Pro, ton kontrollerine sahip, böylece tiz sesini doğru miktarda ayarlayabiliyorum. Bası nötr pozisyonda tutuyorum çünkü gerek yok. BT20A Pro, MX1'lerle temiz, pürüzsüz ve iyi tanımlanmış bir ses sunar.
T20 Tube Amp ile A-B testi yaptıktan sonra sadece bu kurulumda T20 Tube Amp'yi bağlı tutacağım sonucuna vardım çünkü T20, daha canlı, daha net ve müzikal bir ses sundu. Ancak diğer hoparlör setleri ile durum değişiyor, bu yüzden lütfen okumaya devam edin. Daha önce Yamaha RX-V663'ü Tannoy'larla denedim ve o zaman da T20 Tube Amp'yi tercih ettim.
Tannoy Mercury MX1 Özellikleri:
Kabin Tipi: 2 yollu bas refleks (2 hoparlör ünitesi)
Maks SPL: 100 Watt
FQ Yanıtı: 55Hz - 20kHz
Duyarlılık: 87dB
Empedans: 8 Ohm
Sürücüler: 1 x 25mm Yüksek frekanslı yumuşak tekstil kubbe 1 x 130mm Seramik Kaplı Kağıt koni
Dali Zensor 7 Kule Hoparlörlerle BT20A Pro'yu Dinlemek:
Bu kısma başlamadan önce şunu belirtmeliyim: Dali marka hoparlörlere özel bir ilgim ve sevgim var. Zensor 7'nin sesini çok seviyorum ve bu hoparlörler, oturma odamda ana ev sineması ve stereo kurulumunun bir parçası.
Zensor 7'nin ahşap lifli konileri ve yumuşak kubbe tiz hoparlörleri inanılmaz doğal tonlar getiriyor. Zensor 7'nin tiz enerjisi ve netliği zaten mükemmel, bu yüzden BT20A Pro ile ton kontrol düğmelerini ayarlamaya gerek yok. Tüm duyduğum, geniş bir ses sahnesi ve iyi tanımlanmış bas ile temiz, net bir ses. Orta tonların yeniden üretimi mükemmel. Vokaller ve teller bu kurulumla harika ses veriyor.
Ev sinema ve stereo dinleme amfim Yamaha RX-V663'ün saf direkt çıkışını BT20A Pro ile karşılaştırdım ve o kadar yakınlardı ki hangisini tercih edeceğime karar veremedim. Cihazların boyutlarını karşılaştırabilirsiniz ve RX-V663'ün bluetooth bağlantısı yok, bu yüzden stereo dinleme için daha az esnek bir seçenek. Ancak filmler için RX-V663, DTS-HD ve 7+2 hoparlör kurulumunu desteklediği için rekabet yok. RX-V663'ün ana amfi çipi Burr Brown şirketi tarafından üretilmiştir ve *Saf Direkt moduyla bu amfiden Hi-Fi yeniden üretim elde edersiniz. Bu yüzden Fosi Audio beni dinlerken ve Yamaha ile karşılaştırırken gerçekten mutlu etti. BT20A Pro gibi küçük bir amfiden bu tür bir kalite beklemezsiniz.
(*Saf Direkt modu, Yamaha alıcılarında tüm ekolayzır ve dijital efektleri devre dışı bırakır)
T20 Tube Amp'yi karşılaştırmalara dahil ettim ve Zensor 7'lerle iyi bir uyum sağlamadı. Ses, BT20A Pro kadar rafine değildi ve yüksekler daha az doğal yeniden üretiliyordu. T20 Tube Amp, seslere biraz renk katıyor ve karşılaştırmada daha az hi-fi gibi geliyor.
BT20A Pro ile bağlantılıyken arka plan tamamen sessizdi. Hiçbir duyulabilir tıslama veya vızıltı sesi yoktu.
Dali Zensor 7 Kule Hoparlör Özellikleri:
Kabin Tipi: 2 yollu bas refleks (3 hoparlör ünitesi)
Frekans Aralığı: 40Hz - 26.5kHz
Duyarlılık: 90 dB
Empedans: 6 Ohm
Maks SPL: 110 Watt
Sürücüler: 1 x 25mm Yüksek frekanslı yumuşak tekstil kubbe 2 x 7 inç Düşük frekanslı Ahşap Lifli koni
Pioneer S-H509V Kule Hoparlörlerle BT20A Pro'yu Dinlemek:
BT20A Pro, bu 8 Ohm hoparlörlerle mükemmel ses veriyor. Pioneer'ın tweeter'ları bazı tıslama (müzik çalmıyorken arka plan sesleri) üretiyor ancak bu Fosi Audio amfisine özgü değil, bu hoparlör her amfiyle bu tür bir ses üretiyor ve bunun crossover birimi uygulamasından veya tweeter hassasiyetinden kaynaklandığını düşünüyorum. Bazı amfiler bunu abartır, bazıları ise yapmaz.
Müziği çaldığımda temiz, net ses ve iyi tanımlanmış orta aralık ve bas duyuyorum. Yüksekler pürüzsüz ve hiçbir zaman keskinleşmiyor. Kayıtta varsa baslar vuruyor. Pioneer Subwoofer'ı (güçlendirilmiş) pre-out'a bağladığımda diğer frekanslara ek olarak harika sub bas alıyorum. Ancak bu hoparlörleri stereo modda dinlemeyi tercih ediyorum. Bu yüzden 2+1 senaryosunda BT20A pro gereken sub bası sağlayabilir. Ancak en iyi sonuçları elde etmek için frekans, faz, crossover ve ses seviyesini sub bas biriminin kontrol panelinden ayarlamanız gerekir.
Ayrıca bu kullanım senaryosunda amfi gerçek bir 2+1 amfi gibi davranmıyor, sadece pre-out sinyallerini gönderiyor ve güçlendirilmiş sub bas sadece buradan bas frekansını sağlıyor (benim anladığım kadarıyla). Özellikle bu Pioneers ile orta aralığı çok beğeniyorum. Vokaller ve teller harika ses veriyor. Yeniden üretim yaşam benzeri ve seslere belirgin bir renk katmadan. Bu hoparlörlerle sesi neredeyse sonuna kadar açıyorum ve şanslıyım ki patlamadılar. Duyduğum sadece bozulmamış, temiz ve güçlü bir sesti ki 35 metrekarelik bir oturma odası için ideal değildi. Bu yüzden BT20A Pro'nun 8 Ohm hoparlör üniteleriyle 32V güç adaptörüyle bile yeterli ses seviyesini sağlayabileceğinden şüphem yok. Daha büyük bir odanız varsa veya açık alan kullanıyorsanız ve kimseyi rahatsız etme korkunuz yoksa, BT20A Pro'nun tam ses potansiyelini elde etmek için 48V güç adaptörünü tercih edebilirsiniz.
Fosi Audio T20 Tube Amp ile karşılaştırıldığında, BT20A Pro bu hoparlörlerle daha pürüzsüz ses ve iyi tanımlanmış ve katmanlı enstrümanlar sağladı. T20 Tube Amp'nin bu hoparlörlerle BT20A Pro'ya karşı tek gücü, biraz daha canlı ses vermesiydi. BT20A Pro'nun kaynağa daha sadık ve daha az renkli olduğunu hissediyorum. Yine de T20 Tube Amp, Pioneer'larla Yamaha RX-V663'ten daha iyi ses veriyor. Ancak hoparlörün en iyi kombinasyonu hala BT20A Pro. Bu arada, BT20A Pro kullanarak Bluetooth bağlantısını LG V30+'ımda test ettim ve arka plan tamamen sessizdi. AptX codec'i kullanarak Spotify üzerinden kayıpsız müzik çalarken bile müzik kalitesi mükemmeldi. Bluetooth menzili yeterliydi ve müzik kesilmeden neredeyse 10 metre uzaktaydım.
Pioneer S-H509V Kule Hoparlör Özellikleri:
- Kabin Tipi: 2 yollu bas refleks (4 hoparlör ünitesi)
- Frekans Aralığı: 30Hz - 35kHz
- Hassasiyet: 90 dB
- Empedans: 8 Ohm
- Maksimum SPL: 100 Watt
- Sürücüler: 1 x 25mm Yüksek frekanslı yumuşak tekstil kubbe 3 x 14cm Düşük frekanslı Kağıt Fiber koni
Bluetooth:
Menzili test ettim ve yaklaşık 15 metre olduğunu gördüm. Ev içinde alım mesafesi duvarlar ve mobilyalar gibi değişkenlere bağlı olarak daha az olabilir. Ancak evimin en büyük alanında (oturma odası) menzil konusunda hiçbir şikayetim yok ve telefonumla mutfağa gidip geri döndüğümde bile Bluetooth bağlantısı kesilmeden veri iletmeye devam etti. Amfide APTX-HD desteği görmek istedim ama APTX-HD destekli T20 Tube Amp ile ses kalitesini karşılaştırdıktan sonra BT20A Pro'nun Bluetooth ses kalitesinin de çok iyi olduğunu gördüm.
Bluetooth bağlantısı, telefon (veya herhangi bir Bluetooth uyumlu kaynak) ile amfi arasında eşleştirme yapmayı gerektirir. Amfide açma/kapama Bluetooth anahtarı yoktur. Bluetooth, cihazı amfiden ayırmadığınız sürece her zaman açıktır. İki cihaz bir kez eşleştirildikten sonra Bluetooth bağlantı süresi yaklaşık 3-5 saniyedir. Telefonumla, bazen amfi otomatik olarak bağlanmadı, bu yüzden Bluetooth ayarlarını açıp BT20A Pro'yu görüp bağlamam gerekti. Eşleşmeyi kaldırmak için sadece ses düğmesine uzun basmanız yeterlidir. Bluetooth bağlantısı, bir cihaz bağlandığında kırmızıdan maviye dönen güç LED rengiyle izlenebilir.
İnceleme Sonucu:
Artılar:
- Güçlü, pürüzsüz, temiz ve iyi tanımlanmış ses
- Orta (0) pozisyonu tıklamalı bas ve tiz ton kontrolleri
- İyi menzilli ve yeterince iyi ses kalitesine sahip Bluetooth girişi
- Gelecekteki yükseltmeler için yükseltilebilir op-amp'ler
- Küçük ayak izi
- Güçlü alüminyum şasi
- Kauçuk ayaklar
- Kaliteli ses bileşenleri ve ısı dağıtıcısının iyi uygulanması
- Pre-out desteği (2+1 senaryosunda güçlendirilmiş subwoofer bağlantısı için de kullanılabilir)
- Kaplamalı bağlantılar (hoparlör çıkışları muz fişi ve doğrudan kablo bağlantısını destekler)
- Daha kaliteli hoparlörlerle iyi ölçeklenir
- Açma/kapama anahtarı işlemi sırasında patlama sesleri yok
- Çok düşük duyulabilir arka plan gürültüsü (ses seviyesi tamamen açıldığında bile; hoparlörlere bağlı olarak)
- Çok yüksek fiyat/performans oranı
Eksiler:
- Bluetooth aptX-HD desteği yok (daha küçük kardeşi T20 Tube Amp'in aksine)
- Hafif sallanan ses kontrol düğmesi
- Ön paneldeki metin boyutları küçük ve metin kontrol düğmelerinin üstüne yazılabilir
- Amfinin tam ses potansiyelini elde etmek için 48V güç adaptörü satın almanız gerekiyor (bu ek maliyet getirir)
- Daha görünür bir LED göstergesi görmek isterdim (açma/kapama/Bluetooth için)
Not: BT20A Pro, daha üst seviye hoparlörlerle daha iyi ses verir (beklendiği gibi), bu nedenle bu birine 'eksik' gibi gelebilirken başka birine 'artı' gibi gelebilir...
Kaynak:
https://www.head-fi.org/threads/fosi-audio-t20-tube-amp-review-and-thread.968074/
Meslek: Fotoğraf
Son Giriş: 5 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 5 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4
İkinci El Bölümü Mesajları: 2
Konularının görüntülenme sayısı: 181 (Bu ay: 15)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El