m1 işlemcili macbook'a windows 10/11 kurmak
Selam, internette bu sorunu araştırırken bayağı beni yordu aslında çünkü şimdi M1 çipli olduğu için Bootcamp vs çalışmıyormuş. VirtualBox eskiden olmuyordu fakat şu an tam 1 yıl önce gelen güncelleme ile artık destekleniyor olmalı. Bu arada belirtmeyi unuttum mümkünse ücretsiz bir program olursa daha iyi olur. Ücretli programın ücretsiz versiyonu yerine VirtualBox veya benzeri ücretsiz bir program öneriniz ve kurulum yolunuz var mıdır?
Windows'tan Gelen Gizemli Ses
Selamlar,
Yaklaşık 1.5 - 2 yıldır aradığım fakat bir çözüm bulamadığım ve forumlarda bir umut çözüm üretmeye çalıştığım bir sorun bu.
Şimdi öncelikle cihazım: Hp Probook 4540s
Başta sorundan bahsedeyim biraz. Ses dosyasını buraya eklerim. https://drive.google.com/file/d/16hsWS5VHh4KIVGmu2EygINMQOWUiIEGh/view
Böyle bir ses Windows'ta bazen açıldıktan hemen sonra bazen birkaç saat sonra bir anda böyle bir ses oluyor.
Ses hopörlerden geliyor ve windows'ta ses olarak algılamıyor. Cihazın sesini kısınca seste kıslıyor ama kasma hala devam ediyor.
Ses geldiğinde mausepad çalışmıyor klavye çok geç işliyor ve takılı kalıyor.
Tek çözüm linux kurdum fakat linux'ta fazla idare edemedim ve tekrar windows kurdum. İlk gün güncellemeden sonra yaptı ve 2 haftadır hiç olmadı sabahtan akşama kadar bilgisayarı kullandım.
Fakat dün nedense bir anda tekrar yapmaya başladı bilgisayarım hemen kapattım. Biraz sonra açtığımda tekrar öyle açıldı ve tekrar kapattım. Bu sabah açtığımda bir sorun olmadı ama şuan hala korkarak kullanıyorum ya sorun tekrar olursa diye.
Ses olduğunda bilgisayar kullanılmaz hale geliyor.
Bilgisayar açılırken bios'ta (sesi eklerim ama bu olduktan sonra biosta bip sesi başladı bunuda belirtmek isterim) 6-8 arası bip sesi geliyor tam sayamadım.
Sizin önerebileceğiniz bir çözüm var mı en azından şu uzaktan eğitimde yapmasın. Zaten oyun oynadığım yok seneye üniye hazırlanacam 2 sene idare etse yeter.
Benim aklımda şu var belki bir hata raporu alabilirsek en azından neyden kaynaklanmış olabilir bunu çözeriz.
Not: Bu arada eklemek istedim sorun Windows'un olay günlüğünde de gözükmüyor yada ben bulamadım çok garip.
Benim şahsen şüphelendiğim ve eksik sürücüler konusunda da belirttiği üzere düşündüğüm birkaç sorun düşündüm sizce bunla bağlantısı olabilir mi ?
1-Ekran kartı arızası (cihazda 2 ekran kartı var sanırım amd olanda bir sıkıntı olabilir mi? Sürücü sorunundan dolayı şüphe ettim.)
2-Bellek arızası (4+2GB olmak üzere toplamda 6gb ram var. Aldığımdan beri böyleydi. Bios sesinden dolayı şüphe ettim.)
3-Bu arada laptopun klavyesinde biraz sorunlar var baya tuş çalışmıyor sanırsam zamanında ufak bir sıvı teması olmuştu. Acaba bunla bağlantılı olabilir mi? (Ses sırasında mausepad çalışmıyordu. Ve benim mausepad'in ayarlarında klavyede yazı yazarken otomatik deaktif oluyor yani ondan böyle bir sonuç çıkardım bence.)
Evet böyle buraya kadar okuyup derdime ortak olduğunuz için teşekkür ederim eğer çözüm bulabilirsek çok güzel olur bir fikri olan varsa yada bir öneri vermek isteyen yazabilir.
Teşekkür ederim....
Selamlar, malum son zamanlarda bilgisayar fiyatları uçtu gitti. Bizde elimizdekiyle idare etmeye çalışıyoruz. Fakat elimdekinin de birkaç sorunu var sizce bilgisayar özelliklerine göre yapacağım masrafla bunu toparlasam sizce değer mi yoksa boşa çaba mı harcamış olurum?
Not: Seneye üni sınavım var yani çok oyun oynamyacağım sadece iş görsün yeter bir de bataryayı da düzeltebilirsem taşınabilir olursa benim için 4/4 olur
Laptop: HP ProBook 4540S
Özellikleri;
i5 3230M 2.6GHz <Turbo ile>3.2GHz.
6 GB RAM.
Intel HD Graphics 4000 ve AMD Radeon 7650M (1GB) ekran kartı.
500GB 7200RPM HDD.
Sorunlarına gelirsek yaptırmam gereken önemli ve diğer sorunlar;
1-Klavye, harici klavye kullanıyorum kendi klavyesinde bayağı bir tuş çalışmıyor. (Klavye 80TL nette buldum)
2-Batarya çalışmıyor yani o entegreyle alakalı bir sorun var sanırsam.(Bir keresinde hiç şarj almıyordu bilgisyarcıdan sonra oldu acaba düzeltme imkanım var mıdır?)Şarja bağlı onun onarımı hakkında bilgi edinirsem belki bir şey yapabilirim.
3-Açılırken BIOS bip sesi veriyor bir arıza var 7-8 defa falan tam emin değilim ama PC açılıyor şu an Linux yüklü uzaktan eğitimde idare etmeye çalışıyorum. Yani Windows yüklenmiyor formata geçmiyor orada siyah ekranda kalıyor. Acaba bunla alakalı olabilir mi ya da nasıl bir yol önerirsiniz?
4-Kozmatikte çok problem yok gibi yani temiz kullandım ama ufak tefek sağda solda çizikler var acaba bunları neyle kapatabilirim bir kaplama vb. olur mu?
5-Donanım anlamında acaba 250GB SSD alsam yanına Caddy ile HDD'mi taksam temiz bir format ile sizce olur mu? (+400TL)
6-BIOS sesi bellek arızası gibi duruyor ama tam emin olamadım bu gönderiyi atarken yanına BIOS'taki sesi de eklemeye çalışırım eklersem sizce o problemi halletmek ne kadara mal olur?
Maalesef son bilgisayarcıya verdiğimde bu hale geldi artık birine güvenim kalmadı evde kendim her şeyi yapmak istiyorum. Az çok bilgim ve isteğim var. Tecrübe olarak daha önce temizlemek için birkaç kez içini açtım. Sizce bu yapacağım masrafla bilgisayarımı ilk günkü gibi daha 2 yıl kullanabilir miyim buna değer mi yoksa yakın zamanda fiyatlar düşer bekle yenilersin mi?
Not: SSD ve belki RAM yükseltmesi dışında başka neler yapabilirim? Anakarta uyumlu i7 3720QM işlemci var ama uygun fiyata bulamadım öyle 2.el de olsa temiz 100-200 arası sizce değer mi?
Windows açılınca gelen garip ses
|
Windows Format Sorunu
|
Yazılım ve okul bir arada gider mi ?
|
Eski Bioslu PC'ye WinXP Format Atamıyorum
|
Uyumsuz Eski Sürücü
|
Veri Aktarımında Uyumsuzluk Sorun
|
70TL'ye kadar kulaklık
|
Son Giriş: 9 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 73
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 9.696 (Bu ay: 96)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware