YENİ HYUNDAİ KONA (2023-2024....)
2023 yılı itibari ile yenilenen Hyundai Kona ile ilgilenen arkadaşlar için bu başlığı açtım. Mart 2024 son haftası itibari ile 2023 Model Hybrit KONA yı, Kayseri İNOTO Hyundai Bayisinden aldım. Yaklaşık iki haftadır kullanıyorum. Araçla ilgili sorusu olan varsa bildiğim kadarı ile yanıtlamaya çalışırım. Belki aracı alma düşüncesinde olan arkadaşlara birinci elden bir faydam dokunur. İki hafta içerisinde KONA ile Kayseri Konya ve Konya 'dan da BALIKESİR/Edremit yaptım. Şehirler arası yolda 90 -110 km/s (sollamalar hariç) hızlarda 100 km. de 4,3 Km/lt , Şehir içinde ise biraz yumuşak kullanımla 4 Lt. altında değerler elde ettim. Daha ilk depo olduğu için ilerleyen zamanlarda rakamların daha da düşeceğini tahmin ediyorum.
Ses ve Multimedia sistemi, her ne kadar kişisel zevke ve beklentiye göre değişkenlik gösterse de ortalamanın üzerinde bir performans gösteriyor. Bas ve Tiz sesler ortalama bir kullanıcı için yeterli seviyede. 360 derece kamera sistemi ve ekran çözünürlüğü çok güzel ayarlanmış. Koltuk ısıtma ve soğutma çok güzel çalışıyor. Şehirler arası uzun yolda tüm ADAS sistemlerini deneme şansım oldu. Durma/Kalkma fonksiyonlu Adaptif Hız Sabitleyici hassasiyeti beklentimden çok iyi çıktı. Şu ana kadar gece yolculuğu yapmadım. Gece sürüş deneyimlerimi sorusu olan arkadaş olursa daha sonra paylaşırım. Tüm forum arkadaşlarımın gönüllerinden geçen araçlara en kısa zamanda kavuşmaları dileğiyle...
Meslek: EMEKLİ
İlgi Alanları: OTOMOBİL, ELEKTRONİK, GEZİ, BİLİM KURGU FİLM/DİZİ,TARİH VB.
HYUNDAİ KONA HYBRİT (2023) |
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 4 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 27
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 2.874 (Bu ay: 493)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası