Plotter Önerisi
Merhabalar
İşyerimizde bir adet HP T1200 marka/model plotter bulunmakta ve
*düzgün bakımı olmamasından
*Mimarların dediklerine göre hafızasının yetmemesinden ötürü
3,5 senede ancak makinenin doğru düzgün 3-5 defa çıktı verdiğini gördüm.
Yeni bir plotter alınması söz konusu ve
- Renkli çıktı alabilen
- Hafızası daha büyük (T1200; Printer: 32GB dedicated file-processing memory, 160GB hard disk, Scanner: 1GB memory, 40GB hard disk)
- Çift kağıt (rol) hazneli
- Otomatik Kesmeli
- USB ile çıktı alabilme
- 90'lık kağıda kadar destek (biraz üstü de olur)
- Tarama (scan) özellikli
- Yazdırma materyali olarak a. Kartuş
b. Toner
c. Mürekkep depolu... bu üçünden temini rahat, sıkıntı çektirmeyecek (tıkanma, yazdırmama...gibi)
Bir marka/Model arıyoruz.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Merhabalar
16/08/2023 tarihinden, vatandaşın birisi tarafından Sony Xperia Z5 Premium telefon alımı vaadiyle dolandırıldım.
Kendisi ile o gün, 600 TL ye anlaştık, akşam 21.17 gibi gönderdim
Sonrasında beyefendi!
"Şimdi birinden 6s Plus alcam da eksik var hanıma alcam cihazını gönderirken atarsan yarın 4 gibi geri gönderirim öyle bi şansımız varmı uyguna buldum da cihazı hanım da hamile süpriz yapcam yarın hemen geri göndericem sorun yok"
yazdı ve işkillendim.
Sonrasında bir abiye de, "şu ilana müşteri olur musun?" dedim (daha ilanı kaldırmamıştı) ve ben 48 dk önce ürünün parasını göndermeme rağmen 500 tl ye razı oldu.
Ertesi gün, sabah yazdım "akşama kargo yapcam" dedi
Akşam aradım (tam 17.05 gibi) açmadı.
Mesaj attım ulaşmadı
Akşam yine 18.48 ve 19.23 de iki kez aradım "aradığınız kişiye şu anda ulaşılamıyor" diye ulaşamadım.
Sahibinden üzerinden
"hocam engellemişsiniz. Dün yazdıklarınızdan işkillenmiştim ama bir şans verdim. Haberiniz olsun, sözde z5 premium cep telefonunu gönderdiğinize dair bir şey almazsam yarın sabaha kadar, nöbetçi savcılığa gideceğim. Bilgilendireyim dedim."
Tabii ki artislik yaptı. Whatsapp da mesajlarım ulaşmaya başladı
Oradan buradan yazış, "öğlene göndereceğim veya akşama" demeler.
Başkasından yazdırdığım mesajlara cevap bile vermedi :)
Öğlen arası sıkıştırınca "hesabım yok, nakit var" demeler...
Öğleden sonra gidip savcılığa verdim.
İşin komiğini okurken "sie" kısmında da görürsünüz.
Dolandırıcı Recep Özvatan
Sahtekar Recep Özvatan
0551 847 11 33
05518471133
Benim gibi başkası da kaptırmasın parasını.
BU BAŞKASI TARAFINDAN atılan mesaj, zamana bakın
BONUS
Arkadaşlar
Aylık 15 bin TL üzerinde kr.kartı harcamam oluyor, 20 bin'e dahi dayanıyor.
Enpara'nın kredi kartını ve QNB'nin kr.kartı var elimde ama bunlarda ne bonus ne mil birikimi var.
- Yapı kredi Adios.
- Garanti miles and smiles
- QNB miles and smiles
- Kuveyt Miles and smiles
- işbankası maximiles veya black card
- Axess Wings
Bunlardan hangisini niye tavsiye edersiniz?
Sitelerine girip "ne kadar mil kazanırım" diye bir araştırma yaptım ama sağlıklı olmadı.
Niyetim şu, yıllık 500 tl kredi kartı aidatı versem dahi bana yılda 2 uçak bileti (yurtiçi) kazandırabilecek bir kart arıyorum.
Merhaba arkadaşlar
M2 ssd'ye geçtim.
Ama sonuçlar çok yavaş, daha windows kurmadan bile.
Windows 7 kullanıcısıyım (10-11 sevmiyorum)
Hotfix yükleyip, m2 yi gördü windows ama daha clon'lamadan dahi çok yavaş hızları
NEDEN? bilen var mı?
Anakart msi z370-a Pro
CPU i5 9600K @4,8 ghz
Ram 2 x 8 gb ddr4 Crucial basilix @3466 CL17
SSD1 : Gigabyte 480 gb
SSD2 : Adata Legend 750 500 GB
Merhabalar
Başlıkta olduğu gibi
Topluma açık yerde hela tipi (alaturka) tuvalet mi? Yoksa Klozet(Alafranga) mi? Hangisini tercih edersiniz?
2011 Toyota Yaris 1.33 Yağ değişimi için yardım
Merhabalar
yaklaşık 11'000 km önce yağ değişimi yaptırmıştık. Önceki yaptığımız değişimi ELF marka (yeşil kutu) sanırım 10-40 ile yaptırmıştık. Ben 15 binlik yağ koydurduk diye hatırlarken, babam 10 binlik diye iddia ediyor.
Neyse değişimini bugün yarın yaptıracağız da sorum şu:
araç 4 senedir bizde, 4 senedir de LPG ağırlıklı kullanıyoruz. ELF Taxigas diye bir yağ çeşidi var. Sizce ne kadar anlamlı bu yağdan almak?
Şu anki fiyatı da 145 lira, internetten alıp, ustaya +işçilik verip değiştirmeyi düşünüyorum. Başka tecrübesi, fikri olan var mı?
silinebilir
Silinebilir
(Mini İnceleme) Gigabyte GP-GSTFS31480GNTD
Merhaba Arkadaşlar
Geçtiğimiz günlerde SSD ihtiyacım oldu, biraz araştırdım, ettim, doluyken ne kadar iyi .... diye araştırdım....
Longlife 480-512 gb aralığında en ucuz SSD idi (375 lira)
Samsung 860 EVO iyi güzel ama 525 lira civarı idi
Gigabyte ise 441 lira idi N11'de. 22 lira da indirim kuponum vardı. Kargo dahil 419 liraya denk geldi.
Sandiskti, Adata'ydı... derken Gigabyte ile karşılaştım. Ciddi bir inceleme bulamadım yani en azından AS-SSD testi göremedim
Bu yüzden size ufak bir as-ssd testleri sıralaması yaptım.
Sistem diskim, ocz Toshiba TR200 idi, bunu da 6 haziran 2018 de almışım. O günden beridir aktifdi:
Toshibadan önce bad sektor verdi diye Toshibayı almama sebep olan Corsair Neutron GTX vardı. Bu da mucizevi bir şekilde bad sektör kayboldu (bir yerde okumuştum, 128 gb tasarlanıp, ömrü uzatmak adına 120 gb kullanılıyor, alakası olabilir).
Gigabyte'ın bir sıkıntısı var ki her daim 33°C'de bu bazıları için problem olabilir. Kasası tamamen kapalı Plastik.
Test Platformu:
intel i5 2500k @4.4 ghz
Gigabyte Z77-D3H
G.Skill DDR3 @1600 CL9
Neyse Çok uzattım tesleri ekliyorum
OCZ-Toshiba TR200 240 gb ssd =>> İlk günki AS SSD değerleri
TR200'den, Klonlanan sistem Yeni GP-GSTFS31480GNTD ile değerleri. Burada Gigabyte Sistem Diski.... Doluluk oranları farklı. Miktarları aynı.
Tr200 ==> %87,5 Dolu
Gigabyte => %42,6 Dolu
Çok Alakalı olmasa da Zamanının en iyi SSD'lerinden birisi olan Corsair Neutron GTX ile karşılaştırması... 16 TB yazılıp, 22 tb okunmuş bir ssd.
4K için Tavsiye (DOTA2, COD serileri...)
|
S20 Ultra 108 MP vs 12 MP
|
Meslek: Makine mühendisi
İlgi Alanları: elektronik, Bilgisayar donanımları, R/c toys.... felan filan
CEP:0530 385 62 19 ALIM ilanlarından REFERANS almıyorum ve VERMİYORUM... "çok iyi aldı kişi" diye mi yazayım? :) TAVSİYE ETMEDİKLERİM: "Yakuza_eren" ve "EVLAT" http://forum.donanimhaber.com/m_69137123/mpage_1/f_/key_//tm.htm#69328693 Sorunlu Alış-veriş: "Haruntan" http://forum.donanimhaber.com/m_46974413/mpage_1/f_/key_//tm.htm Uyumsuz Donanım-soğutucular...bildiklerini konuya ekle :) http://forum.donanimhaber.com/m_39679250/mpage_1/f_/key_//tm.htm#39679250 Hava Soğutma ile bilinen yanlış!... oda sıcaklığının altına inemezsin! http://forum.donanimhaber.com/m_51680880/mpage_1/f_/key_//tm.htm#51680880 |
İstedik, vermediler, "sen makinacısın" dediler :) Uyumsuz Donanım-soğutucular...bildiklerini konuya ekle :) http://forum.donanimhaber.com/m_39679250/mpage_1/f_/key_//tm.htm#39679250 Hava Soğutma ile bilinen yanlış!... oda sıcaklığının altına inemezsin! http://forum.donanimhaber.com/m_51680880/mpage_1/f_/key_//tm.htm#51680880 Uyumsuz Donanım-soğutucular...bildiklerini konuya ekle :) http://forum.donanimhaber.com/m_39679250/mpage_1/f_/key_//tm.htm#39679250 çok yaşayan değil, çok DH' de gezinen bilirmiş :) |
Son Giriş: 20 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 6.612
İkinci El Bölümü Mesajları: 3.541
Konularının görüntülenme sayısı: 60.968 (Bu ay: 1.545)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 676 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El - Ödüllü Anket