Edit niteliğinde şikayette bulunuşum sonrasında neler yaşandığını kısaca anlatmaya çalışacağım.
Başka bir telefon ile whatsapp üzerinden kendisine mesaj yazıp kendisi hakkında şikayette bulunduğumu, eklerde eklemiş olduğum numaranın da soruşturma numarası olduğunu belirttim. Eğer paramı geri vermesi taktirinde şikayeti geri çekeceğimi söyledim. Klasik bir şekilde bana inanmayıp "sen kimsin- ben şu-şuyum" konuşmaları sonucunda benden şikayeti geri çekmemi istediğini, kendisinin Ferhat Kaplanın bir "tanıdığı" olduğunu iddia edip eğer benim bahsettiğim bu olay gibi bir şey gerçekten yaşandıysa paramı geri yollayacağını söyledi. Bu sırada bankadan dekont kontrolü onaylanıp polisten de ifadesi alınmış ki aynı kişiden bir kez daha şikayet çekme talebi aldım.
Altta bulunan link ise bireyin yeni ilanıdır. Artık bana paramı ödemek için mi satıyor başka birisini kandırmak için mi satıyor bilemiyorum.
(linklere güvenmeyenler için ilan kodu:1127948321)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Öncelikle tüm forumdaşlara merhabalar, bugün anlatacağım olay benim 2 ay kadar bir süredir oyalatılıp 08/09/23 tarihinde de başta "whatsapp" olmak üzere "sahibinden" üzerinden de sonunda engellenmiş olunmamla birlikte bir de ürünümün yollanmamış olmasının hikayesidir. Pazartesi günü "Tüketici Hakem Heyeti'ne" müracaat edeceğim ancak etmeden önce bu kişiyi olabildiğince çok kişiye ifşa edip benim yaşadığım olayları başka birilerinin yaşamamasının önüne geçmek istedim.
"2 ay ne yaptın be güzel kardeşim sen??", demeden önce gelin bir bakalım olaylar nasıl gelişmiş:
"Hapisten çıktığını nasıl öğrendin?" konusuna gelecek olursak:
(yazı yazmasını bilmiyor gibi yazdığıma lütfen takmayın, kıllanmasın diye tarz değiştirmiştim :D)
Başka bir ilanına bir arkadaşımın hesabıyla giriyorum (ilk ekran görüntüsü), daha sonrasında görüldüğü gibi "yazışıp buluşma yeri aldıktan sonra üstüne polis ekibi çağırma" planım suya düşüyor :(
(dayanamayıp ilk başta konuşmaları yapmış olduğum ana hesabımdan yazıyorum, sonuç bu.)
BATRON ÇILDIRDI!!1!11!1!1!
FERHAT KAPLAN
-------------------
(bir dolandırıcı ki, bir günde adamın ekran kartı parasını çalar, üstüne bir de 2 ay kedere boğar...)
Savcılık açık olmadığı için karakola gitmek zorunda kaldım. Gittiğimde oradaki polislerden de Tüketici Hakem Heyeti'ne gidersem daha iyi bir sonuç alabileceğimi söylediler. Gelişmeleri pazartesi günü buraya aktaracağım.
KESİNLİKLE AMA KESİNLİKLE 2. EL ALIŞVERİŞ YAPACAKSANIZ ALACAĞINIZ KİŞİDEN KARGO ŞUBESİNDEYKEN SİZİ GÖRÜNTÜLÜ ARAMASINI İSTEYİN, ÜRÜNÜN KARGO TAKİP NUMARASI ÇIKARTILDIĞI AN SİZ DE ÖDEMENİZİ YAPABİLİRSİNİZ. GÜVEN VERME AMACIYLA BUNU BİLE YAPMAK İSTEMEYEN ALICILARA POTANSİYEL DOLANDIRICI GÖZÜYLE YAKLAŞIN.
CORSAIR CX550M PSU ile RX 6700XT GPU kullanımı
Öncelikle merhabalar forumdaşlar.
Cpu: Ryzen 5 5600 Gpu: ASUS GTX 1060 STRIX Mobo: Asus TUF B450-PLUS II
Ram:CORSAIR VENGEANCE BLACK 16GB 2400 MHZ Case:NZXT S340 ELITE
HDD: WD 1 TB SSD: James Donkey JD240 LE
CPU Cooler: bequiet! pure rock slim PSU:CORSAIR CX550M
Sistemimde bulunan GTX 1060 kartımdan kurtulup " RX6600XT - 6700XT " kartlarından birini almayı düşünüyorum ikinci el olarak. Sormak istediğim şeye gelecek olursak, başlıkta da belirttiğim gibi PSU'm sadece 550watt verebiliyor. 6700XT modeline kadar bir sıkıntı yok ancak o modele gelince, ki gözüme de kestirdiğim model kendisi, resmi sayfada 650watt önerildiğini gördüm.
Elimde bulunan PSU'nun PCI-E kablosu tek bir tane olmakla birlikte 2x 6+2 daisy chain şeklinde ayarlanmış. Yerli olsun yabancı olsam kimse sorsam kime gitsem bazıları benzeri yada daha üst bileşenlerle "üst seviye" sayılabilecek bir PSU yardımı ile çalıştırabilmişler bu bilgisayarları, bazıları da oluşabilecek power spike'lara önlem niteliğinde 650watt bir PSU alınmasını önermişler.
Kullandığım PSU B-TIER olarak listelenmiş.
Almayı düşündüğüm ekran kartı modelinin de oyun oynama sırasında çektiği güç. R5 5600 işlemcinin de 60-70 civarlarında bir güç tüketimi olduğunu düşünürsek, nefes alma payı da bıraksak 320 civarları sadece bu ikisi tüketiyor. Buna bir de çevre ekipmanlarını eklesek fazlasıyla 400-450watt oluyor yine.
Bunların hepsinin işaret ettiği soruma gelecek olursak:
8+6 pin, ortalama 200-230watt tüketimi olan bir ekran kartına "daisy chain" ile "550watt" güç veren bir PSU'yu bağlamamız mümkün olur mu? Benzer tecrübeleri olanlar varsa paylaşabilirlerse çok teşekkür ederim şimdiden.
Ryzen 5 5600 BIOS'da 95 derece
Başlıkta görmüş olduğunuz gibi, daha bugün aldığım ryzen 5 5600 işlemci, kesinlikle bağlantılarını ve temasını kontrol ettiğim işlemci yanında gelen stock soğutucu ile çalıştırıldı.
Anakartım "Asus tuf b450 plus gaming II", usb bellek ile BIOS güncelleme özelliğini denemiş olmama rağmen sonuçlar nafile, her seferinde hızla 60 dereceden 95 dereceye yükselen bir işlemci ve her seferinde korkup aniden bilgisayarı kapatan ben.
İnternette yazılanlara göre verilen voltajı farklı bir şey ayarlayıp sorunun çözüldüğünü söyleyenler gördüm ancak o ayarları bulacak zaman bile tanımıyor bu işlemci bana. Yardımcı olabilecek varsa şimdiden bolca teşekkür ederim, aksi taktirde bugün sabah saatlerinde bilgisayarcıya uğramak zorunda kalacağım
İşlemciyi aldığım yere de problemden bahsettim, umarım karşı tarafan kaynaklı bir problemdir.
(İşlemci fan 2500 rpm'de çalışıyor gösteriyor, soğutucuyu söküp çıkarttığımda termal macunun temas ettiğini gördüm. CPU fan kablosu yerinde takılı.)
Samsung 55 inç televizyon siyah kararma
Nzxt s340 elite kasamin cami patladi
|
ASUS ROG Addressable RGB Led ve AURA
|
Inaccessible boot device hatası
|
Pc acilmiyor
|
4,1 k toplama (beyaz ve siyah temalı pc)
|
4100 tl sistem Nano Katalog
|
Cpu: Ryzen 5 5600 Gpu: ASUS GTX 1060 STRIX Mobo: Asus TUF B450-PLUS II Ram:CORSAIR VENGEANCE LPX 2x8 2400 MHZ Case:NZXT S340 ELITE HDD: WD 1 TB SSD: James Donkey JD240 LE CPU Cooler: bequiet! pure rock slim PSU:CORSAIR CX550M |
Son Giriş: 3 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 991
İkinci El Bölümü Mesajları: 11
Konularının görüntülenme sayısı: 7.719 (Bu ay: 106)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 144 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware