PC | | AMD Ryzen 7 7800X 3D işlemci | | MSI MPG X670e Carbon Wi-Fi AMD anakart |
| MSI GeForce RTX 4080 16 GB Gaming X Trio 16 GB ekran kartı | | MSI MEG prospect 700r MidT ATX Gaming kasa | | Samsung 1TB 990 Pro SSD |
| Samsung 2TB 990 Pro SSD | | MSI MAG CoreLiquid C360 ARGB 360mm sıvı soğutma | | SteelSeries arena 7 RGB 2.1 BT oyun hoparlörü |
| Samsung 32 LS32BG850npxuf 1ms (GtG) 240Hz 4K Curved monıtor | | Gamepower Saber RGB mekanik klavye | | Razer Basilisk V3 Pro RGB kablosuz mouse |
PC'nin özellikleri yukarıda yazdım. Kullandığım RAM ise Corsair 32 GB (2x16 GB) domınator Platinum RGB 6000MHz CL36 DDR5 AMD EXPO siyah Dual kit RAM sorunum şu geçen sene topladığım PC de yıl boyu sorunlar yaşadım. Özellikle oyundan atmalar araştırsam da çok net sonuç elde edemedim. Sorun ekran kartında zannediyordum ama araştırmalarımda gördüğüm bir konuda DDR5'lerin sorunlu olduğu ile ilgili bir şeyler okuyunca memtet ile test edebileceğimi öğrendim ve Memtest ile test ettiğimde, test RAM'de 5.000 küsur hata verdi sonra tamamlanmadan kilitlendi. Bende İtopya'ya gönderdim uzun bir sürecin ardından iade değişm kararı çıktı değişim istiyorum diyerek 22.10. 2024'te mail attım ama benim aldığım RAM stoklarında yok. Ürün stoklarında olmadığında başka bir ürün önerdiklerini çoğunlukla da alt bir ürün öneriliyormuş diğer firmalarda böyle okudum İtopya'da da böyle olabilir diye düşünüyorum. Önerebilecekleri ürünlere baktığımda anakartımla uyumlu olan tek RAM de dün stoklarında bitmiş gözüküyor. Değişim için RAM önerirlerse artık kabul etmeyip ücret iadesi alıp(ciddi bir zarara uğrayacağım.) EXPO destekli RAM alacağım ama EXPO destekli RAM de piyasada çok az. Bu güne kadar çoğunlukla Corsair RAM kullandım bilgisayarımın görüntüsünede yakıştığı için yine Corsair tercih etmek istiyorum ama aradığım türde RAM bulamıyorum.( EXPO destekli) eğer anakartımın uyumluluk listesinde olan XMP bir RAM alırsam sorun yaşar mıyım? Yoksa tek tuşla XMP aktif edebilir miyim?
Bulduğum iki RAM var.
Açıkçası önerilerinizi bekliyorum farklı RAM'lerde olabilir ama anakartımın uyumluluk listesinde olsun istiyorum sorun yaşamamak için.
Çok uzun yazdım sabrınız için teşekkürler.
Bu RAM Sinerji'de AMD uyumlu vs. yazsada Corsair sitesinde XMP yazıyor.
Yukarıdaki hem EXPO hem XMP destekliyor gibi görünüyor anacak bunu da bilmediğim bir satıcıdan almak konusunda çekinceliyim. Yine bozuk çıkarsa sıkıntı yaşarım gibi geliyor.
Microsoft 365 aile üyeliği başlattım microsoft 365 özellikleri ve onedrive da 1 tb depolama alanı veriyor. üç kişilik yer var 1 senelik kişi başı 384 lira düşüyor. ilgilenen arkadaşlar bana ulaşsın. uzun yıllar kullanmayı düşünüyorum uzun kullanmayı düşünen arkadaşlar olursa daha güzel olur.
(İptal)
|
|
Youtube kanal anasayfası kaldırma
|
|
Playstation 5.50 beta yazılım güncellemesi sorunu
|
|
|
| PC | | AMD Ryzen 7 7800X 3D İşlemci | | MSI MPG X670E CARBON WIFI AMD Anakart | | MSI GeForce RTX 4080 16GB GAMING X TRIO 16GB Ekran Kartı | | MSI MEG PROSPECT 700R MidT ATX GAMING KASA | | Samsung 1TB 990 PRO SSD | | Samsung 2TB 990 PRO SSD | | MSI MAG CORELIQUID C360 ARGB 360MM SIVI SOĞUTMA | | STEELSERIES Arena 7 RGB 2.1 BT Oyun Hoparlörü | | SAMSUNG 32" LS32BG850NPXUF 1Ms (GTG) 240Hz 4K CURVED MONITOR | | GamePower Saber RGB Mekanik Klavye | | Razer Basilisk V3 Pro RGB Kablosuz Mouse | | PC | | PLAYSTATION 5 | | NINTENDO SWITCH | | STEAM ID : ybilgili19|| PSN ID : ybilgili19 || NINTENDO FC : SW-5113-6672-0918 |
|
Son Giriş: 8 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 7 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.270
İkinci El Bölümü Mesajları: 140
Konularının görüntülenme sayısı: 40.521 (Bu ay: 595)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.793 (Bu hafta: 1)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun