Yeni Dolandırıcı Taktiği (Dikkatli olalım)
Hayırlı günler
Birkaç aydır aktif alsat yaptığım için istemesekte yeni bir dolandırıcılık yöntemine denk geldim , akıl oyunları olduğu için forum üyelerinin dikkatli olması için konuyu açıyorum
Sarı siteye piyasa altı satılık ekran kartı ilanı açtım
Ahmet adlı şahıs telefon numarası üzerinden bana ulaşıp kartı almak istediğini söyledi fiyatta anlaştık (38.5k),Ancak Hatay'da asker olduğunu bulunduğum ilde bilgisayarcı arkadaşını bana göndereceğini ,ürünü inceleyip sorun yoksa havale sonrası kartı arkadaşa teslim etmemi söyledi tamam dedim kapattık (buraya kadar hicbir sorun yok , bilgisayarcı gelecek bakacak parayı aldıktan sonra ürünü teslim edeceğim)
2. Bölüm
Ahmet adlı dolandırıcı şahıs bulunduğum ilde bilgisayar parçası alıp satan bir dükkan sahibi buluyor, Sizin ilde satılık ekran kartım var kaça alırsınız diyip fiyatta anlaşıyor(28k).Ancak kart kuzenimde ben Hatay'da askerim o teslim edecek diyor.(bilgisayarcı içinde sıkıntı yok ekran kartını görecek parasını verip alacak)
3. bölüm
Dolandırıcı şahıs bilgisayarcı abiyi bana gönderiyor,hemen beni arayıp abi bilgisayarcı arkadaşa fiyattan bahsetme ürünü ondan almadım ucuz diye senden aldım ayıp olur diyor bende sıkıntı yok diyorum ( görünürde herhangi bir sıkıntı yok gibi parayı almadan teslim etmeyeceğim zaten)
4.bölüm
Dolandırıcı, bilgisayarcı arkadaşı bana gelirken arıyor , yanına gideceğin kuzenime lütfen paradan bahsetme ona borcum var ekran kartına bak hoşuna giderse çaktırmadan beni ara parayı gönder diyor (görünürde bilgisayarcı içinde sıkıntı yok ürünü eline alacak sonra parayı gönderecek :) )
5. Bölüm
Bilgisayarcı abi evime geliyor ürüne bakıyor tamam alacağım diyip yanımdan ayrılıp telefonla konuşmaya gidiyor ( ürün ortalama 40k değerinde ,bilgisayarcı abi sözde 28k ya alacak ucuz düşürdü acele ediyor :) ) . O arada diğer şahısta beni arayıp aman fiyattan bahsetme diyor tezgah patlamasın diye. O sırada telefonda konuşurken Allah'tan ses bana geliyor parayı adama atmadan abiyle konuşup tezgahı çözüyoruz:)
6. Bölüm
Siber şubede çocukluk arkadaşım olduğu için hakkında detaylı bir dosya hazırladık, bize ulaştığı numara açık hat, attığı IBAN 70 yaşında dedeye ait ama hesaba katmadığı kullandığı cihazın btk üzerinde konum bilgisini aldığını bilmiyor birkaç gün içinde yakalanır inşallah
Konuyu yukarı taşırsanız sevirim , yöntem çok farklı olduğu için bir çok kişi bu tezgaha düşebilir bir nebze faydam olsun Hayırlı forumlar seviliyorsunuz
Kasa topluyorum yardım
|
Son Giriş: 11 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 119
İkinci El Bölümü Mesajları: 43
Konularının görüntülenme sayısı: 17.001 (Bu ay: 81)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 225 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El