![onbaşı](/Static/forum/img/rozet/tegmen.png)
sigarayı bırakamayanlara tavsiyeler
Birçok yolu denemiş ve sigarayı bırakamamış arkadaşlara, aynı yollardan geçmiş ve bir sene önce sigarayı bırakan biri olarak bazı tavsiyeler vermek istiyorum.
Sigarayı azaltarak bırakmak diye bir şey yoktur derler. Sigarayı azaltmak çok zor derler. Peki sigarayı bir anda bırakmak kolay mıdır? tabiki de hayır. Uzun yıllar boyunca sigaraya göre hayatınızı düzenlediniz. Sabah kalkınca sigara yaktınız. yemek yedikten sonra sigara yaktınız. çay içerken, kahve içerken, arkadaşlarınızla sohbet ederken sigara yaktınız. bilgisayar başında, otobüs beklerken, yatmadan önce sigara yaktınız. Artık sigara hayatınızın bir parçası oldu. Bir anda kestirip atarak büyük bir boşluğa düşeceksiniz. birkaç gün sonra nikotin yoksunluğunuz geçse bile sigara içme isteğiniz devam edecek. Buna psikolojik bağımlılık deniyor.
Peki sigarayı nasıl bırakılır. Ben kendi yöntemimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Ben sigarayı azaltarak bıraktım. Ama bu sayısal olarak azaltma değildi. Günde 1.5 paket sigara içiyordum. Yani yarım saatte bir sigara yakıyordum. yarım saatte bir sigara içmeye devam ettim. Ama sigarayı yukarda yazdığım bütün aktivitelerden arındırdım. sigara içerken hiçbir şey yapmıyordum. Sabah kalkınca önce bir çay içip sonra sigarayı içiyordum. yemek yedikten yarım saat sonra çay içip sonra sigara içiyordum. bilgisayar başında sigara içmeyi bıraktım. kahve içerken sigara içmeyi bıraktım. yatmadan bir saat önce sigara içmeyi bıraktım. o fiille bağdaşmasın diye. paketi evde bırakıp dışarı çıkıp yürüdüm. ve ister istemez sigara kullanımım 1 paketin altına düştü. 1 ay kadar böyle devam etti. sigarasız dizi izleyebildiğimi yemek yemekten kahve içmekten keyif aldığımı hissettikten sonra 1 hafta kadar daha otursun diye devam ettim ve kendime bırakmak için gün belirledim. ve belirlediğim günden bir gün önce sigarayı bıraktım.
bıraktığım zaman sigarayı özledim mi evet ama bir anda kestiğim zamanlardaki boşluğa kesinlikle düşmedim. kendime sigarasız hayat mı geçer diye sorular sormadım. sigarasız çok sıkılıyorum demedim. sigarayı bıraktıktan 1 aydan sonra sigara belki haftada birkaç kere aklınıza geliyor. Ama tıka basa yemek yedikten sonraki tatlı gibi. arzu duymuyorsunuz. Sonra süreç git gide kolaylaşıyor . haftalarca aklınıza gelmediği oluyor. En nihayetinde sigarayı tamamen unutuyorsunuz. sigara içen birisini görseniz bile bir zamanlar içtiğiniz aklınıza bile gelmiyor.
|
videoshopdan anlayanbiri bana ulaşabilirmi
|
|
iyi oyuncuların geçmiş maçlarını nasıl izlerim
|
ahmet kaya nasıl bu kadar iyi beste yapabiliyor
|
instagram güncellemeden sonra eski yazışmalar gitti
|
game of thrones 6.sezon trailer türkçe altyazılı
yüksek oranlı maç seçmek
|
|
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 33
İkinci El Bölümü Mesajları: 10
Konularının görüntülenme sayısı: 5.756 (Bu ay: 52)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 5 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)