Arkadaşlar merhaba,
Temelde ikisi de benim işimi görse de en doğru tercihin hangisi olduğu hakkında fikrinizi alabilir miyim?
Ana amacım güzel VLOG'lar çekmek. Hem Ig hem YouTube için. Fujifilm'in ülkemize özel fiyatlandırması olduğu için ikisi de benzer fiyatlarda satılıyor ancak yurt dışında Fujifilm 300 dolar kadar daha pahalı kabaca. Amatör olduğum için takıldığım noktada bu farklara rağmen bu fiyata değiyor mu onu bilemiyorum.
Elbette bu kamerayla RAW fotoğraflar da çekeceğim ama her zaman önceliğim video olacak ve olabildiğince sinematik çekimler yapmak istiyorum. Sizce hangisini seçmeliyim?
Nasıl videolar çekeceğim?
- Turkuaz ve sarı ledlerle doldurduğum odamda sinematik renklendirme eşliğinde alanımla ilgili bilgi aktarımı yapacağım. Ve olabildiğince profesyonel gözükmesini istiyorum. Ve hayır ürün tanıtımı gibi şeylerle hiç alakam yok. Bokeh kısmında yeterince iyi olması tercihim. Yani örnek veriyorum Sony' nin bokehi daha iyidir ancak Fuji diğer konularda iyidir ancak bokeh i de yeterliyse Fuji tercihim olacaktır.
- İstanbulun, Antalya' nın bazı yerlerini gezerken yine alanımla ilgili bilgi aktarımı yapacağım.
- Yurtiçi / Yurtdışı gezdiğim yerlerle ilgili anılarımı standart çekimler ve renklendirmelerle paylaşacağım. (muhtemelen telefonumla burayı hallederim ama belli olmaz)
Nasıl fotoğraflar çekeceğim?
- Standart çekimler işte güzel çıkayım yeter :)
İlginiz ve desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim.
Oyun geliştirmeye nasıl başlanmalı?
Arkadaşlar merhaba,
Aktif işimden kalan zamanlarda oyun yapmayı öğrenmeyi istiyorum. Bir süredir düşünüyordum bunu fakat faaliyete geçmek için yeterli boş zamanım yoktu.
Arada bir fire verebilme ihitimalim olsa da günde 3 ila 4 saat arasında vakit ayırabilirim.
Listeningim zayıf olsa da internetten herhangi bir İngilizce makale veya rehberi çok rahat okuyabilecek seviyedeyim ki bazı önerileri okuyarak buraya geldim.
Ben normalde dijital reklamcıyım ve konuyla alakasız sürekli Photoshop ve data Studio ile içli dışlıyım. Her ne kadar işimi sevsem de hobi olarak başlayıp ileride profesyonel olarak oyun yapmak istiyorum. Belki 3 belki 4 seneyi bulur bu süreç hiçbir fikrim yok. Dediğim gbii sürem kısıtlı.
Kodlama bilgim HTML + CSS temelinden ibaret onu da SEO için öğrendim yani yok. Demem o ki tecrübeli arkadaşlar bana yardımcı olursa oldukça sevinirim.
Uzun bir süredir yani pandemi sonrası Home Office'ye akabinde de hybrit sisteme geçtiğimden beri yani ortalama 1.5 senedir düşünüyor fakat cesaret edemiyorum.
İşin sanat tasarımı, müzik, level designer, animatör gibi değil de oyun motorunu alıp kendi başıma assetleri indirerek potentio tarzı oyun yapabilecek seviyede olmak istiyorum. Yani kodlama tarafı biraz daha ağır basıyor sanırım.
YouTube'da AT0m diye bir arkadaş var onun yaptıkları oldukça hoşuma gidiyor. Onun yolunda ilerlemek gibi düşünebilirsiniz. Kodlamaya ve oyun motoruna oldukça hakim birisi.
Mühendis filan değilim bilmem gerekli mi fakat bitirdiğim okul gereği matematiğim oldukça iyidir bu da kodlama tarafında daha iyi ilerlememe yarayabilir sanırım.
Bana kodlama ve arayüz hakkında ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olur musunuz?
Bir yazılımcı gibi belli bir seviyeye geldikten sonra over stack Flow'da belli bir süre pişmeli miyim?
Yabancı forumdakiler Unity için pek lazım olmasa da UE5 için C+++'da gerçekten iyi seviye de olmalısın diyor. Gel gör ki çok zor bir dil olduğu söyleniyor.
Benim acelem yok hobi olarak başlayıp ilerledikçe bir şeyleri değiştirme derdim var anlayacağınız. Olur da tecrübeli arkadaşlar bana destek oldukça sevinirim.
1996 Ekim'liyim bu arada.
Yavaş Salınımlı Wellbutrin Depresanı kustum bakar mısınız?
Arkadaşlar merhaba kahvaltıdan 1 saat sonra yani 9' da Wellbutrin XL 150mg Yavaş Salınımlı antidepresan ilacımı saat 11.40' da kustum. Dikkat eksikliği için doktor kontrolünde kullanıyorum. İlacı kusunca hemen gözüme çarptı ve elime aldım üzerindeki yazılar bile duruyordu ve taş gibiydi sanırım yumuşamamış bile. Normalde erimesi gerekiyor muydu? Tekrar almalı mıyım? Tedaviye yeni başladım 7. günümdeyim.
İnternetten ilacın fotoğrafını atıyorum görmeniz için. Sadece bilen / tecrübesi / doktor vasıtasıyla duyan arkadaşlar yazarsa çok ama çok sevinirim.
Arcalion 200 mg 30 Draje kullananlar Bir Bakar Mısınız?
Arkadaşlar bugün eczaneden sipariş verdim gün içinde gelecektir. Reçetesiz ve tam olarak ilaç bile olmadığından deneyeceğim. Üniversiteyi bitirdikten sonra iş bulamazsam diye polislik denemeyi düşünüyorum. Bu yüzden psikiyatrise gidemem çünkü sorun çıkartma ihtimalleri mevcut. Zaten elemeye adam arıyorlarmış. Tembellik demeyelim de hafıza zayıflığı ve konsantrasyon için alıyorum. Balık yağı, pharmaton filan sökmedi bana. Doktor nasıl kullanamnızı tavsiye etti? Benim nasıl kullanmamı tavsiye edersiniz? Yardımcı olur musunuz?
Merhabalar konu başlığında belirttiğim üzere yardımcı olur musunuz?
Canon E414 yazıcı siyah kısmı neredeyse hiç yazmıyor
Arkadaşlar merhaba,
Benim Canon E414 yazıcı var. Yazıcının sadece siyah beyaz kısmı çıkartmıyor maalesef. İlk başta silik çıkarmaya başladı. Mürekkep kalitesini arttırınca düzelmişti fakat kısa süre sonra komple bozuk çıkarmaya başladı. Şu an normal PDF'ler okunamayacak düzeyde çıkıyor. Renkli kısmında herhangi bir sorunum yok. Yaklaşık 6 aydır böyle. Defalarca yazıcının püskürtme uçlarını programı vasıtasıyla temizledim. Kartuşu tekrar doldurdum. Kartuşu havasını aldım kaç defa. . Kartuşu ucuna solüyson püskürtüp peeçete ile temizleyip test yaptım oluk oluk mürekkep geliyor. Ama kağıda akmıyor maalesef. Sıcak su testi yapmadım bunca şeyden sonra boşuna uğraş verecekmişim gibi geliyor. Renkli kısımda sapasağlam. İki tane resim bırakıyorum. Biri normal metin biriyse sırf siyahtan oluşan bir resim. Yardımcı olur musunuz?
3 tane notebook arasından öneri?
Arkadaşlar merhabalar,
Ben 6500 e ikinci el garantisi 1 sene daha devam eden Laptop alacağım. Güvendiğim bir abimin aracılığıyla 3 tane seçenek arasında kaldım. Öncelikli amacım oyun sonra da Adobe premiere ve photoshop
Ram miktarına ve hdd olayına takılmayın lütfen. Onu sonra arttırabilirim aradaki fiyat farkını umursamıyorum. Tek derdim değişmez parçaların kalitesi... Siz 3 seçenek arasında kalsanız hangisini seçersiniz?
3)https://www.monsternotebook.com.tr/abra/monster-abra-a5-v15-2-2//
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 48
İkinci El Bölümü Mesajları: 18
Konularının görüntülenme sayısı: 6.878 (Bu ay: 126)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 5 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El