Anakart chipset fanı çalışmıyor.
Merhaba arkadaşlar , Aida64 ile sıcaklıklara bakarken Chipsetin boşta 81 derece olduğunu gördüm , normalde boşta iken 59 derece idi, ayrıca biosta Pch fan hızını görmeyince şüphelendim.Kasa yı açtım açılışta chipset fanı çalışıyor fakat masaüstüne gelince duruyor.
Nasıl düzeltebilirim, anakartın garantisi bitti ,anakartı alalı dört yıl oldu.
Not: Anakart: Asus tuf gaming x570 plus
Sorun ekran kartında mı arkadaşlar?
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 2 ay önce Windows 10'dan Windows 11'e geçiş yaptım ( Sıfır kurulum) ve ekran kartını değiştirdim.
O günden bu yana oyunlarda masaüstüne atma sorunu yaşıyorum. Oyun tamamen kapanmıyor alta atıyor.
Bu sorunu düzeltmek için aklınıza gelecek her şeyi yaptım.
Bios güncelleme
Ekran kartı sürücü güncelleme
Chipset güncelleme, oyunları silip tekrar yükleme, oyun bütünlüğü doğrulama, ekran kartını ve ramları söküp takma
tekrar format atma...
Sorunu hala çözemedim. Aldığım ekran kartı Asus tuf gaming 4070 ( Üç fanlı O.C )
Pc'yi normal kullanımında hiçbir sorun yok sadece oyunlarda masaüstüne atma sorunu var.
Windows 10'a dönmek istemiyorum, format atıp tekrar eski ayarlara dönmek tam bir işkence.
Ekran kartını Asus servise yollasam haftalarca Pc'yi kullanamayacağım.
Arkadaşlar ne önerirsiniz? Bu sorunu nasıl çözebilirim?
Sistem: Windows 11 Home 64 bit orijinal
Ekran kartı : Asus Rtx 4070 üç fanlı
İşlemci: Ryzen 5700 x
Ram: 8X2 Corsair ( Xmp modunda 3000 mhz çalışıyor ) Default bios ayarında 2133 mhz çalışıyor.
Anakart: Asus Tuf gaming x570 Plus
Kasa: önünde 3 fan, tepede 2 fan ve arkada 1 fan
Ssd : Samsung 870 Evo 4 tb
Güç kaynağı : 750 Watt Thermatake 80 plus
Sorunun nedeni Windows 11' mi arkadaşlar?
Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 2 ay önce Windows 10'dan Windows 11'e geçiş yaptım ( Sıfır kurulum) ve ekran kartını değiştirdim.
O günden bu yana oyunlarda masaüstüne atma sorunu yaşıyorum. Oyun tamamen kapanmıyor alta atıyor.
Bu sorunu düzeltmek için aklınıza gelecek her şeyi yaptım.
Bios güncelleme
Ekran kartı sürücü güncelleme
Chipset güncelleme, oyunları silip tekrar yükleme, oyun bütünlüğü doğrulama, ekran kartını ve ramları söküp takma
tekrar format atma...
Sorunu hala çözemedim. Aldığım ekran kartı Asus tuf gaming 4070 ( Üç fanlı O.C )
Pc'yi normal kullanımında hiçbir sorun yok sadece oyunlarda masaüstüne atma sorunu var.
Windows 10'a dönmek istemiyorum, format atıp tekrar eski ayarlara dönmek tam bir işkence.
Ekran kartını Asus servise yollasam haftalarca Pc'yi kullanamayacağım.
Arkadaşlar ne önerirsiniz? Bu sorunu nasıl çözebilirim?
FTTX-V1(GPON) nedir ( Çok şükür fiber geldi)
Selam arkadaşlar, 10 Haziran 2021'de Beylikdüzü'ne taşındım, internet başvurusu yaptığımda altyapı yok dediler. Çalışma sürüyor dediler.
Yaklaşık 5 hafta önce binaya fiber kablo geldi ve kutu takıldı;ama internet başvurusu yapmak istediğimde bölgenizde altyapı yok diyorlar.
10 hazirandan beri internet bekliyorum artık sabrım kalmadı arkadaşlar, sizce ne zaman aktif olur internet?
İptal dilekçesini yolladım, ve dün bu mesaj geldi Türknet'ten
Selam arkadaşlar, 5 hafta önce yeni eve taşındım ve nakil işlemlerini başlattığımda bana boş port olmadığı söylendi. Ben de arefe günü abonelik iptali için Türknet'e dilekçe yolladım.
Dün de bu mesaj geldi e-postama :
''Merhaba,
(535) ....... Gsm ile sizi iptal hakkında bilgi almak istediğiniz talebinize yönelik görüştük.İptal etmek istemediğinizi şuan kullanıcağınızı belirttiniz.Onayınız dahilinde iptal talebinizi geri aldım her hangi bir durumda tekrardan iletişime geçmeniz yeterli olacaktır.''
Not: Ben hiç kimseyle görüşme yapmadım! Neden böyle yalan söylüyorlar.
Yeni eve taşınacağım,, altyapı yok diyorlar
Selam arkadaşlar, inşallah haftaya pazartesi yeni eve taşınıyorum, haliyle Türknet aboneliğim için de nakil talebinde bulundum ama orada altyapımız yok dediler, diğer İss'leri de aradım, onlarda altyapı çalışması var dediler.
Arkadaşlar, ben şimdi internet kullanmayacak mıyım?
Ne zaman biter bu altyapı çalışması?
Taşınacağım ev: İstanbul/Beylikdüzü/Yakuplu
Sony güncellemeleri ne işe yarıyor?
Yaklaşık 1 yıl soundbar'dan ses kesilmesi sorunu yaşadım, 3 güncelleme geldi fakat çok nadir de olsa ses kesilmesi devam ediyor.
Bir önceki güncelleme ile çözülen sorun yeni güncelleme ile tekrar hortladı.
Filmi izlerken görüntüde takılmalar oluyor , 2 kez Netflix'de yaşadım.
Sony tv'lerin görüntü kalitesi mükemmel ;fakat yazılım için aynı şeyi söyleyemeyeceğim.
Android işletim sistemi beni bıktırdı!
Sony xg9505 65'' tv'ye sahibim, televizyonun görüntü kalitesinden çok memnunum :fakat Android işletim sistemiyle tv'yi aldığımdan beri sorun yaşıyorum.
Televizyonu 2019 Eylül ayında aldım, hdmı arc ile ses sistemi bağladım , televizyonda sürekli ses sorunları yaşadım, 3 tane güncelleme geldi; ama hala ses sorunu devam ediyor.
Uzun bir süre ise videolarda anlık takılma sorunu yaşadım bu sorun güncelleme ile çözüldü.
Sony tv güzel fakat bu Android işletim sistemi bence iğrenç.
Siz özellikle android tv kullanan arkadaşlar, memnun musunuz işletim sisteminden?
Sony Android tv kullanan arkadaşlarım
Merhaba arkadaşlar , Sony android tv kullanıyorum ; fakat 2 kronik sorundan kurtulamadım.
- Sorun : Sony Ht Rt 3 ses sistemim var, belirli aralıklarla ses sisteminden ses gidiyor tv'yi prizden çekip tekrar başlatmak zorunda kalıyorum.
2.Sorun: Usb üzerinden film izlerken görüntüde anlık takılmalar oluyor.
,
Bu 2 sorundan illahlah geldi , bu sorunları nasıl çözebilirim.
Not: Televizyonum : 65'' Xg9505 , ve son güncellemeyi de ( v6.4960 ) yaptım.
Meslek: Öğretmen
İlgi Alanları: Bilgisayar , Teknoloji
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 243
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 15.450 (Bu ay: 418)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 62 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı