Fiber İnternet Daire İçi Tesisat Soru
Merhabalar,
Haziran ayında Türk Telekom yetkilileri eve sarı kablo çektiler(Bütün sıkıntı evin içine çekilen kablonun kısa olması). Ben o sırada Türknet VDSL paketi kullanıyordum. Geçen hafta VDSL hizmetimi iptal edip, Fiber için başvuru yaptım. Bugün hizmetim aktif hale geldi.
Salı günü Türk telekom yetkilileri geldi fiber kurulum işlemini tamamlamak için. Evin kapı girişinde bulunan bakır kabloların hangisinin modemi kurmak istediğim odaya gittiğini buldular. Ardından, kapı girişine gelen fiber kabloyu sabunladılar ve bakır kabloya bağladılar. İstediğim odadaki rj11 girişinden bakır kabloyu çekmeye başladılar ancak fiber optik kablo yetişmedi.
Fiber kablosunu geri çektiler ancak bunu yaparken bakır kabloyu kestiler. Bakır kablo geri çekerken bir yere takılırsa fiber optik kabloyu kırabilirmiş. Sonradan araştırdım ki fiber kabloya ek yapılabiliyormuş. Bakır kabloyu kesmeleri yüzünden duvarları kırmadan oraya fiber optik kablo çekemeyeceğim sanırım.
Ardından fiber optik kablonun yetiştiği başka bir girişe bağladılar ancak modemin bulunduğu konum ile masaüstünün bulunduğu odaya ethernet çekmek çok çirkin bir görüntü yaratacak. Şimdilik çözümü eski modemimi router olarak kullanarak buldum. 5Ghz frekansında yeni modem ile routerı bağladım. Ancak kablo kadar sağlıklı olmadığını biliyorum. İstediğim oda ve modemin konumu arası çok uzak değil ancak ethernet kablosu çekmek için çok ters bir pozisyonda. Tek bir duvardan devam ettirip odaya varamıyorum, ters kalıyor.
Duvarları kırmadan, kestikleri bakır kablonun bulunduğu odaya fiber kablosunu getirebilir miyim? Bu işin kolay ve verimli bir yolu var mı?
Powerline adaptörler ne kadar işe yarar? Sonuçta elektrik tesisatı üzerinden dağıtmak ile vdsl'in çok da bir farkı yok. Fiber olmasının bir anlamı kalmıyor gibi düşünüyorum. Binaya fiber çekip ardından bakır kabloyla dağıtmaktan bir farkı kalmıyor sanırım.
Her türlü tavsiyenize açığım. Gelen Türk telekom yetkilelerinin bakır kabloyu kesmeleri doğru mu yanlış mı ondan bile emin değilim.
Faşizmin 14 Özelliği
|
|
Turknet'e geçiş sürecim
|
|
AOC Q3279VWF Televizyon yapma ve Ses sistemi
|
Popmundo Satılık Erkek Karakter
|
VATAN BILGISAYAR YALANLARI
|
Asus DSL-N16 Problem
|
Son Giriş: 4 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 446
İkinci El Bölümü Mesajları: 18
Konularının görüntülenme sayısı: 8.357 (Bu ay: 181)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 257 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar