Merhaba arkadaşlar,
Evimin giriş katına 4 kameradan oluşan bir sistem kurmak istiyorum. Fakat konu hakkında pek bilgim olmadığı için aklıma takılan bazı noktaları sormak istedim.
Öncelikle internette takipteki şekilde bazı hazır setler görüyorum. Bu setlerin kurulumunun nasıl gerçekleştiğine dair bilgisi olan varsa kısaca paylaşabilir mi?
Bu kameralar TUYA uyumlu mudur? Herhangi bir şekilde uzaktan takip edebilir miyim ya da bir SSD kartı ile belirli periyotlarda önceki kaydı silecek şekilde kayıt alabilir miyim? Atıyorum son 5 günü tut şeklinde.
Monitör kullanmayı düşünmüyorum. İstediğim zaman telefondan ulaşabilsem ve sistem kayıt alsa benim için yeterli.
Evde WiFi olmadığı takdirde nasıl çalıştırabilirim?
Ayrıca bu sisteme alarm entegre etmek mümkün müdür?
Vakit ayırdığınız için şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba arkadaşlar, 50-55k arası önerebileceğiniz laptoplar nelerdir. İş ve SOLIDWORKS için kullanılacak. Bulduğum alternatifi takipte iletiyorum bu bilgisayarı önerir misiniz?
Arkadaşlar merhaba,
Önümüzdeki ayın başında Amerika’ya seyahat edeceğim ve gitmişken bir dizüstü bilgisayar almak istiyorum. Bütçe maksimum 550 - 600 $ arasında. Orada geçireceğim süreç kısıtlı olduğu için gitmeden konaklayacağım otele önden sipariş vermek istiyorum bu neden internetten alacağım.
Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.
Arkadaşlar merhaba,
10 yıllık bir aradan sonra yeni bir PC toplama kararı aldım ve malum döviz kuru nedeniyle parça parça ilerliyordum. Şuan için elime bir fırsat geçti ve 40.000 TL bütçem oluştu.
Elimde; NZXT H510 ELITE Kasa, NZXT KRAKEN X53 Sıvı Soğutucu, Samsung 27" CFG73 Monitör ve ASUS P503 ROG Pugio Mouse mevcut. Geri kalan tüm bileşenleri mevcut bütçem ile almak istiyorum. Bu bağlamda; işlemci, ekran kartı, ana kart, ram, PSU, SSD ve bütçe kalırsa klavye önerilerinize ihtiyacım var.
Kendi yaptığım araştırma neticesinde bulduğum ürünler takipteki gibi. Fakat açıkçası çok emin değilim. Bütçem belirttiğim şekilde fakat bu kısım kısım maksimum çıkabileceğim bir bütçe ve hepsini harcamamak benim için oldukça önemli. O nedenle daha ucuz ya da daha iyi alternatifler önerilerinize tamamen açığım.
PSU: NZXT C750 +80 GOLD 1930 TL
ANA KART: GIGABYTE B650M DDR5 AM5 SOKET 3900 TL
İŞLEMCİ: ?
EKRAN KARTI: NVIDIA RTX 4070TI 22000 TL
RAM: GSKILL 32GB(2x16) RIPRJAWS DDR5 3685 TL
SSD: SAMSUNG 1 TB 980 PRO 1800 TL
Anakart konusunda GIGABYTE'a dair bir kaç kötü yorum okudum bu nedenle hiç emin değilim. İşlemci konusunda ise INTEL ve AMD arasında tamamen kararsız kaldığım için hiç doldurmadım. Ekran kartı yorumları ve son kullanıcı değerlendirmelerini incelediğimde ise 4070TI uygun gözüktü fakat hangi marka alınmalı, farkları neler hiç bir bilgim yok. Sistemi kullanım amacım; güncel oyunları ultra ayarlarda rahatlıkla oynayabilmek ve SOLIDWORKS vb. tasarım programlarında problem yaşamamak. Bu noktada yardımlarınıza ihtiyacım var.
Tabi ileri vadeyi de düşünerek, gelecek yükseltmelere uygun bir sistem olması çok daha iyi olacaktır.
Ayrıca, mevcut monitörümle bu sistemden yeteri kadar verim alabilir miyim onu da sormak isterim.
PC Toplama işini en son 2013 yılında AMD FX8320 ve RADEON HD7870 gibi donanımlarla yaptığım için konuya baya bir uzak kaldım. Bu nedenle ek düşünmem veya almam gereken başka ekipmanlar/donanımlar mevcut mudur?
Son olarak şunu söylemek isterim; vakit problemim yok. Parçaları da peyder pey almayı düşünüyorum zaten. O nedenle bekle dediğiniz indirimler ya da gelişmeleri kesinlikle dikkate alırım.
Vakit ayırıp okuduğunuz ve yanıtladığınız için şimdiden teşekkür ederim.
110 - 115 Bin TL Arası Araç Önerisi
|
|
6000 TL Bütçe için 65" TV Önerisi
|
|
4-6 bin Arası Televizyon Tavsiyesi
|
1500 TL'ye Kadar Ekran Kartı Tavsiyesi
|
Meslek: Makine Mühendisi
İlgi Alanları: Makine, Yazılım, 3D Tasarım
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 58
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 5.505 (Bu ay: 91)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 5 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware