Nasıl bir ders çalışma programınız var?
Arkadaşlar sıfırdan üniversite sınavına hazırlanmak gibi bir şevke geldim. Temelim kötü, okul döneminde hep başarısız biriydim. Matematiğim kötü temel matematiği bile yapamıyorum, eskiden sözel alanlarda anca barajı geçebilecek kapasitem vardı. Günümüzde bu kapasitem bir hayli düştü. Hayatın getirdiği olumsuzluklardan ötürü meslek sahibi olamadım. Sektör olarak elektrikçi olmaya karar verdim. Yaşımdan ve bu alandaki tecrübesizliğimden ötürü iş bulmakta zorlanacağım ama olurda bir şekilde sektörde kendime yer edinebilirsem. Elektrikçiliği sadece iş yerinde değil aynı zamanda üniversite de en azından 2 yıllık elektrik bölümüne girerek öğrenmeyi istiyorum. Üniversite bakımından benim için imkansız ama hedefimi mühendislik olarak yüksek tutup, kendimi mümkün olduğunca dinamik ve kararlı tutmaya çalışacağım. Artık hayatta başardım diyebileceğim bir şeyler olsun istiyorum. Dolayısıyla kendime bir program hazırlamaya çalışıyorum. Öncelikle hedefim erken uyanabilmeyi alışkanlık haline getirebilmek, sonrasında gireceğim işin dışında arta kalan zamanımda evde ders çalışabilmek. Telefonu her ne kadar az kullansam da, artık boş vakitlerimde elime telefon almak yerine Instagram'a veya bir el oyunlara bakmak yerine bir kitap okumak istiyorum. Umarım ders çalışma alışkanlığımı, kitap okuma alışkanlığıyla da kazanabilirim. Konunun buraya kadar olan kısmı kendimce motivasyon kazanabilmek için derdimi paylaşmaktı.
Asıl olarak sizlerin kendinizce bulduğunuz veya birilerinden tavsiye aldığınız verimli bir çalışma programı var mı? Bu çalışma programınızda neler yapıyorsunuz?
Binamda Kablonet kutusu var. Sanırım bu altyapımızın Kablonet'e ait olduğunu gösteriyor. Millenicom bağlamam için superonline altyapısı olması şart mı? Millenicom'dan kablonet altyapısıyla yararlanamaz mıyım? 100mbps internet paketini kullanmak istiyorum.
FSP HYDRO G PRO 1000W vs HP Server 1200W
Bu kıyaslamayı mining sistem için yapıyorum. FSP olan normal bildiğimiz PSU, diğeri server için olanmış benim bu modeller hakkında bilgim yok. Ama görseli şöyle;
Görsel temsilidir.
6 Kartlı mining sistem için PSU önerisi
Arkadaşlar şuan için 2 adet ekran kartım var ve mevcut güç kaynağımda sadece 2 adet 6+2 PCIe kablosu var. Ama benim fazlasına ihtiyacım olduğu için ve ilerleyen zamanlarda ekran kartımın sayısını çoğaltmak istediğim için yeni PSU almam gerekiyor anakartımda toplamda 6 adet ekran kartı bağlanacak PCI slotu var buna göre hangi watt değerlerinde hangi model PSU almalıyım?
Riser çeşitlerinin arasında ne fark var?
Arkadaşlar riser almayı düşünüyorum fakat birde riserlerde 900s, 800s gibi türevlerin olduğunu öğrendim. Peki nedir bu çeşitler birbirlerinden ne farkı var?
Birden fazla RTX 3060 ile mining yapılabilir mi?
Arkadaşlar RTX 3000 serisi ekran kartları konusunda bir takım sorularım var. Şu an elimde RTX 2060 var bununla mining yapıyorum. Bir ekran kartı daha almayı düşünüyorum. RTX 3060 kartlara bakıyordum, bu kartların mining kilidi varmış ve gelen bir güncelleme ile bu kilit kaldırılmış sonrasında NVIDIA hatayı fark edip geri çekmiş falan falan.
- Bu mining kilidi sadece RTX 3060 modellerinde mi var?
- Birden fazla RTX 3060 kartı ile mining yapılıyor mu? PCI Express X1 slotlarına bağlayabiliyor muyuz?
- PCI Express X1 slotunda çalışmama sorunu varsa hangi kartlarda var?
- Sanırım RTX 3060 kartında mining yaparken monitöre bağlamak gerekiyormuş ve bunun için kartı yanıltmak için bir aparat kullanılıyormuş ismini unuttum. Bu aparatı diğer RTX 3000 serilerinde kullanmamız gerekiyor mu?
Metin2 PvP server tavsiyesi
Arkadaşlar epeydir metin2 oynamıyorum şöyle bir pvp servere başlayıp takılmak istiyorum. Hisarmt2 ve rinamt2'yi biliyorum fakat oranın sistemi bana çokta iyi gelmiyor. Becerilerimizi kendimiz p yaptığımız, orta>=kolay arası, seviye kasması çokta sorun olmayan, becerilerin güç dengesinin yerinde olduğu güzel bir server arıyorum. Var mı önerebileceğiniz server? Server sahipleri reklam yapar gibi öneride bulunmasın o serverlere girip bakmıyorum bile.
1000 Liraya 2. El Telefon Tavsiyesi
Arkadaşlar, en az 32 Gb hafızalı telefon lazım. Telefonda temel olarak bankaların mobil uygulamaları, whatsapp, facebook ve instagram kurulu olacak. Telefonda oyun oynamak benim için pekte önemli değil. Bu konuda 1000 liraya kadar 2. el telefon arıyorum hangisini önerirsiniz? Bütçeyi taş çatlasın 1200 liraya çıkarabilirim.
Arkadaşlar kulaklık siparişi vermiştim. Bugün kargom geldi. Bilgisayara taktım kulaklığı mikrofonu falan gördü çalıştı. Yazılım kurdum kullanmak istedim ama "cihaz tespit edilemedi" uyarısı veriyor. Nasıl çözebilirim bilen varmı?
Yeni SSD daha önce kullanılmış mı?
... |
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 81
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 22.360 (Bu ay: 323)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware