İlk yurtdışına çıkış için yardım
Merhabalar,
Nisan ayında nişanlım ile evleniyoruz. Balayı için İtalya tatili istiyoruz. Pasaport-vize süreci hakkında bilgisizim, araştırmaya başladım ancak sizlerden de akıl almak istedim.
İkimizin de pasaportu yok. Henüz evli değiliz, evlendiğimizde nişanlımın soy adı değişecek. Bu durumda pasaportların değişmesi gerekiyor sanırım. Evlendikten sonra bu soyadı değişikliği süreci şart mı, ne kadar sürer?
İtalya için turistik vize ihtimali nedir? Şu sıralar çıkıyor mu?
Yardımcı olursanız çok sevinirim, bu sürece henüz ilk adımım, çok yabancıyım.
İlk araç tavsiyesi
Merhaba abiler ablalar,
Üniversite bitti, hayata atıldık, Allah'ın izniyle tıngır mıngır ofisimizi de açtık. Ayağımı yerden kesecek, mütevazi bir ikinci el araç bakıyorum.
Bütçemiz, biraz az, 130 bin lira... Ama beklentimiz de bu zaten. 2004-2007 model, yaşı benden biraz küçük araç tavsiyelerinizi rica ediyorum.
Marka-model hiç önemli değil. Vuruk-boya yine hiç önemli değil. Yürür problemsiz olduğu sürece her aracın gönlümüzde oluru var. Tek ama tek ricam, diğerlerine nazaran arıza ihtimali daha az olan araçları söyleyebilirsiniz çok mutlu olurum.
Şimdiye kadar; 2006 civarı model Citroen C3,
2006 Fiesta,
2004-2006 peugeot 206,
2005 corsa,
2004 Chevrolet kalosu gözüme kestirdim.
Tavsiyelerinizi bekliyor, şimdiden teşekkür ediyorum. (Otomobil forumuna pek aşina değilim, yanlış açıldıysa doğrusunu bildirmenizi rica ederim)
Silinsin
xx
Ps4 Yardıma İhtiyacım Var
Arkadaşlar konusu değil biliyorum ama yardıma ihtiyacım var.
Geçtiğimiz hafta ikinci el bir konsol alacakken internet banı kontrol etmek maksadıyla kendi boş psn hesabımı konsolda açtım. Sonra cihazı almadım ama psn hesabım sanırım orada açık kaldı.
Sonra dün kendi ps4ümü satın alıp fifa23 aldım. Sorum şu: O konsoldaki psn hesabımdan çıkmanın yolu var mı? tarayıcıdan tüm cihazlardan çıkış yap diyip şifremi değiştirdim. o konsolun hâlâ hesabıma erişimi olabilir mi?
Merhabalar,
Uzun zamandır ofis bilgisayarı toplamak için araştırmalar yapıyorum ancak henüz tam olarak kendi seçimlerimle iyi bir bilgisayar toplamaya cesaret edebileceğim seviyeye gelemedim. Ofisimiz için bilgisayar toplamak istiyoruz. İşlemciyi çok yoran uygulamalar, render yahut proglamlama hususlarıyla hiçbir alakamız yok... Sadece dilekçe yazıyoruz.
6000 liraya kadar, nazaran hızlı bir işlemciye sahip, ekran kartı almamızı gerektirmeyecek, işlerimizi görebilecek bir sistem tavsiyenizi rica ediyorum.
Şu an aklımda dahili grafik barındırması nedeniyle işlemci olarak Intel Core i3-12100 var.
Bu işlemcinin amacıma uygun olup olmadığı, uyumlu olabilecek anakartları ve genel tavsiye ve eleştirilerinizi merak ile bilgisayar başında bekliyorum. Teşekkür ederim, iyi forumlar :)
HDMI salt kullanımının uzun vadede grafik kartına zararı
Merhaba arkadaşlar,
Uzun zamandır laptopumun küçük ekranından şikayet ettiğimden laptop'u hdmi ile monitöre bağlayarak kullanmaya başladım. Görüntü ayarlarından da laptop ekranını devre dışı bıraktım, artık laptopu yalnızca kasa olarak kullanıyorum.
Laptop'un sadece kasa olarak HDMI ile kullanımının uzun süreçte bilgisayarıma zararı olur mu?
Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
XIAOMI MI BAND 3 / 155TL / N11 (BİTTİ)
|
Yardım bekleniyor.Kurcaladık...
|
KARGODAN ANLAYAN DOSTLAR
|
|
Son Giriş: 5 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 6 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 184
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 6.286 (Bu ay: 24)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 142 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar