Debriyaja basmadan vitese girmeme
Selamün aleyküm bugün babam kırmızıda boşta bekliyordu 1.vitese takacakti Debriyaja basmayı unuttu vitesi sola yasladı ileri normal baskıda 1-2 saniye itmek istedi ama vites hiç ileri gitmedi sonra uyardım basıp attı bir gıdım bile ve arabadan hiç bir en ufak sürtme , vurma sesi gelmedi ustama sordum fabrika bu şanzımandaki senkroneçleri debriyaja tam basılmamışken dişlileri birbirine kenetlemeyecek şekilde tasarlamış dedi ama bilmiyorum genelde sormak istedim iki dişli , senkromeç birbirine değip , sürtüp, zararı olmuşmudur ?
Selamün aleyküm benim 2005 90 lik k210 tourneo connect araçta nadiren son 1.5 yıldir 5-6 aya bir araba tam durmasına debriyaja sonuna kadar basılmasına frene basılmasına rağmen geri vitese geçmiyor ve geçmediği ayak debriyajdan çekilene kadar anlaşılmıyor vites kolu normal duruyor ayak debriyajdan çekilip kavrama noktasına gelince hivvzzzz diye bir ses geliyor ama ses öyle carttt diye böyle kaba bir ses değil daha ince bir ses. bir nevi kuru asfaltta lastik yakarak çekilen patinaj değilde karda kaygan zeminde çekilen patinaj gibi (örnek amaçlı dedim) , kazıma sesi gibi öyle içler acısı bir ses değil. Arabanın durumu kilometresi 170.000 km ilk sahibiyim hep tek el bakımlı dikkatli kullandım 95.000 kmde 2013 yılında Baskı balata bilya seti ve şanzıman yağı değişti volan taşlandı. 2 ay 1000 km önce akslari sökmek zorunda kaldık ondan şanzıman yağınıda boşalttık çok cüzi bir eksilme olmuş onuda tamamladık şanzıman yağı tam oldu ondan sonra kontrol ettiğimde aksta ,şanzımandaki birleşim yerlerinde, tapalarda , keçeler de , diferansiyelde hiçbir terleme yağ kaçağı yok Şanzıman yağı tam ve bundan sonra yine yaptı. Bu sorunun sebebi nedir ? Bu sorunun sebebi şoförmu , arabadaki bir arizami , yoksa arada olabilecek kronik bir sorunmu , bu sorun ilerde devam edermi ? Bu sesin Sebebi ne dişlimi sürtünüyor yoksa boşami dönüyor debriyaj dan mı çıkıyor başka bir parçadanmı çıkıyor ? işin mekanik açıklaması nedir? Bilgili kişiler açıklarsa memnun olurum.
Son Giriş: 6 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 6 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 5
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 473 (Bu ay: 4)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası