Merhaba. slm forum üyeleri. aşağıda pc donanımlarını kendim topladım. ve 7/24 çalışacak şekilde kullanıyorum. istiyorum ki isinmasın ve yüksek hızda bu işlemciyi kullanayım.
Ara ara render. render olmadığında da monero kazan bir yazılım açık bırakıyorum. ilk başladığımda 76 derecelerde geziniyordu. sonra aşağıdaki ayarları yaptım tam yük altında 61 derece şu an sabit.
Havalar soğukken bu işlemci değeri 58 derece idi. demek oluyor. Havalar ısındıkça ben bu kasanın işlemcisini 65 lerde rahat görürüm
Konuda da belirttiğim gibi voltaj düşürme yapmak istiyorum. Bu model işlemci ve msi anakartı kullananlar kendi voltaj değerlerini verebilirmi. bios çok karışık onlarca ayar var. adam akıllı bu işlemciye bu işlemi yapan bir videoya denk gelmedim. Ha ben video çekip atarım diyen babayigit arkadaşa çok dua ederim.
Yada direk bu voltaj ayarlarının yapıldığı video linkide olur. msi anakart ile asus arasında ayarlarda dağlar kadar fark var. internette genelde asus bios ta yapmışlar ayarlar. ama yabancı olduğundan ne yaptıklarını niye yaptıklarını adam gibi anlayamıyorum.
Aşağıda elle girdiğim voltaj ayarları kendim buldum. normalde otomatik hız aşırtma seçili iken yine dragon center üzerinde senaryo kısmı exterme performans kısmında iken baktım voltaj aralıklarına o voltajları biraz kendimce düşürdüm. şu an aşağıda olan voltajları denedim.
Bu ayarları dragon center üzerinde custom senaryo ayarında elle girdim. işlemciyi 4.6 ghz sabitledim. tamamen şans işi diyelim. şu an stabil 4.6 mhz de çalışıyor. Elektirk kesilnmediği sürece 1 hafta dır İŞLEMCİ TAM YÜK ALTINDA hiç kapanmadı ,Kilitlenmedi.
kasanın özellikleri :
ryzen 9 5900x işlemci
msi tomahawk x570
8GB Kingston 3200mhz
750w 80 plus gold güç kaynağı .modüler olmayan tip high power marka
noctua 15 kule tip soğutucu. kendinden iki fanlı.
onde iki arkada 1 akasa 12 mm fan.
üste 2 önde bir kasa ile beraber gelen çakma fan.(akasa yanında bu kasa ile gelenler bana çakma fan dedirtti. )
rgb den nefret ederim. tüm rgb özellikleri kapattım bir şekilde.
masaüstünde dragon center uygulamasından sadece hız sabit
standart yeni nesil uygun kasa. ön taraf ve yan taraf camdı. ön tarafı mesh yaptım. hava direk içeri giriyor.
toz filtrelerini tekrardan uyarladım. ön panele ince bayan çorabı geçirdim.
windows 10 pro
ekran kartı nı yeniliyecek. ondan onu şimdilik önemsemeyin. onun modeli yazmıyorum.
Deneyimlerinizi .bilgilerinizi önerilerinizi esirgemeyin. Eğer bu ayarları oturtursam. Aynı özelliklerde bir arkadaşa da ben kasa toplayacağım.
Noctua 14mm 3000 rpm fan alma arefesindeyim. Asagidaki sistemde işe yararmi. Pahali olduğundan satın almadan önce sormak istedim.
Islemci ağırlıklı işler için bir kasa toplamıştım. Bazen render için 4k videoyu renderlarken kasayi açık bırakıp gidiyorum. Sabaha kadar açık kalıyor kasa.
Aşağıda yazdığım donanimlarla cpu sıcaklığını msi dragon programı 60 ile 62 derece arası gidip geliyor . Degerler iyi. Lakin daha da düşürmek istiyorum. Noctua 14mm endustriyal 3000 rpm donen fanlarindan almak istiyorum. (çok sesliler biliyorum. Kasa içinde kullanmak istiyorum.)
Ne kadar işe yarar bu 3000 rpm fan. Bu sıcaklıkları ne kadar daha düşürür. Kule tip sogutucu uzerine mi koyayim bu 3000 rpmlik fanlari. Yoksa ön kasa hava alma yerinde mi kullanayim.
Ryzen 9 5900X islemci kullaniyorum. Kule tip sogutucu var. Kule tip soğutucu noctua nh-d15 iki fanli modeli. X 570 msi anakart var.
Kasa mesh kasa. onunde iki tane iceri hava girisi yapan akasa 12mm arka egsoz fani olarak da bir tane 12mm akasa fan var.
Kasa ile 3 fan vardi. En dandik fanlardan. Hava üflüyor mu belli değil cinsten olanlar. Onlarinda 2 tanesini yukari egsoz, 1 tanesini öne hava giris olarak kullandim.
Sıvı sogutma istemiyorum. Bu var olan hava soğutmayı daha ne kadar soğutma biliriz.
chrome eklentisi ile bitcoin toplamak icin islemci (cpu) onerisi
|
i7 8700k islemci sicaklik degerlerini
|
MSİ ULTRA GAMİNG LAPTOPU YENİ MODEL TOBİİ HAKKINDA
|
160 gb harddisk pIII bord da çalıştırma
|
- MSI GT72S 6QE Dominator Pro G Kullanıcısı - Skylake Core i7-6820HK || NVIDIA GeForce GTX980M 8 GB || 16GB DDR4 2133MHz || Samsumg 950 pro m.2 ssd 512 gb || Toshiba m.2 ssd 128 GB || Samsung 850 EVO 1TB(Bluray sürücü yerine takılı) || 1TB 7200Rpm Hitachi HDD || 17.3" Full HD İps 75hz || Cooler Boost 3 || SteelSeries Engine || Audio Boost 2 || Killer Ethernet Wifi
|
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 331
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 4.317 (Bu ay: 50)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 18 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Notebook - Ultrabook