Üniversitede sınıftan bir kızla çıkma sorunsalı
Merhabalar. Bu konuda genel olarak "aynı sınıftan sevgili yapılmaz" kuralı her zaman benimsendi ve hala benimseniyor biliyorum fakat ben içimdeki çiçeği solduramadım. Üniversitede 2.senemdeyim ve öğretmenlik okuyorum. Bazı detaylar vermem gerekirse; sınıfımız 49 kişilik bir sınıf. Bu 49 kişinin 16 tanesi erkek, geri kalanı kız. Sınıfımız aslında biraz durgun bir sınıf, fazla hareketlilik yok, birbiriyle sevgili olan bir çift bile yok 2. sene olmasına rağmen. Bu kadar kızlı bir sınıfta bu normal midir, bu iyi bir şey mi kötü bir şey mi vb. gibi şeyleri tecrübem olmadığı için söyleyemeyeceğim. Sınıfta sosyal biriyimdir, herkesle iyi bir şekilde konuşur anlaşırım o konuda bir sıkıntım yok. Maalesef sınıftaki bir kıza aşık olduğumu düşünüyorum. Çok güzel bir his olmasına karşın ters gidebilecek pek çok şey var.
Bahsettiğim kızdan aslında 1.sınıfta hoşlanmaya başlamıştım ama aynı sınıftan sevgili yapma, sonrasında üzülürsün, 4 senen zehir olur gibi söylemlerden dolayı kıza yürümek istemedim. Yaz tatilinde onu unuturum sanmıştım ama hayır, onu görür görmez yeniden aşık oldum sanki. Bir yandan kıza gidip en azından senden hoşlanıyorum demek istiyorum, bir yandan da kızı unutmaya çalışıyorum. Kızla normal bir arkadaşlığımız var, grup proje ödevlerinde aynı grupta yer aldığımız zamanlar da oldu ve gayet uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Arada bakışıyoruz öyle falan ama tabii ki bunların hiçbiri karşı tarafın hislerinin olup olmadığının belirlenmesinde bir etken değil, büyük ihtimalle kıza açılmadığım sürece asla öğrenemeyeceğim bir şey bu. Tecrübeli üstadlarımdan öneri bekliyorum, hani yapabileceğim çok bir şey de yok yani ya beklemeye devam edip akışına bırakacağım, bu süreç içerisinde kendisi de sevgili yapabilir tabii ki yani tabiri caizse kızı kapabilirler. Ya da uygun bir zamanda gidip konuşacağım ama bu her şeyi daha da berbat edebilir düşüncesi de kafamı kemiriyor. Öte yandan olumlu bir dönüt alıp kızla sevgili olursak, aynı sınıfta olmamızdan ötürü benden sıkılıp ayrılırsa diğerlerinin dedikleri gibi acaba 4 senem gerçekten zehir mi olur soruları da kafamı kemiriyor. Böyle giderse derslere de odaklanamayabilirim. Bana öneriniz ne olurdu? Okuyan varsa zamanlarını ayırdıkları için teşekkür ederim.
Arkadaşlar herkese hayırlı ramazanlar. Ben üniversite sınavına hazırlanan eski bir oyuncuyum ve bu sene dahil 2 senedir sınav için oyunları bırakmışım. Sınava 53 gün kaldı sonrasında inşallah güzel bir üniversiteye yerleşirsem laptop almak istiyorum
Şu anda itopya sitesinde gerçekten güzel indirimler var ve lenovo ideapad 3 rtx 3060 lı notebook u almayı planlıyorum. Şu anda 16.000 tl lik bir fiyatı var açıkçası gerçekten kaçırmak istemiyorum fakat şöyle bi durum da var ben hala sınava hazırlanıyorum o yüzden şimdiden alıp ailemi zor durumda bırakmak istemiyorum
Sizce haziran karne indirimleri beklenirse çok mu geç kalmış olurum ? Yoksa şu anda ne yapıp edip almak için uğraşayım mı ?
Arkadaşlar herkese esenlikler diliyorum. İlk sınav senemdi ve 94k yaptım. Aslında bu sene tam kapasitemi veremediğime inanıyorum ve çalışma yöntemim kesinlikle yanlıştı ve hatalarımın farkındayım. Şu anda aklımda birkaç tane bölüm var ama ek olarak şunu okuyabilirsin diyebileceğiniz bölümler varsa her türlü öneriye açığım çünkü gerçekten kayboldum bugünlerde. Eğer bölümler içime sinmezse mecbur mezuna kalacağım ve daha iyisi olması için uğraşacağım fakat açıkçası kendime bu konuda çok güvenemiyorum bir seneyi daha kaldırabileceğimden emin değilim. Doğru kararı bulabilmek için yardıma ihtiyacım vardı bu yüzden bu konuyu açtım, zamanını ayırıp dinleyenler için şimdiden teşekkür ediyorum. Aklımda veteriner fakültesi ve hemşirelik var. Fakat iki bölümünde kendine göre çok fazla zorluğu varmış üstüne çok fazla araştırma yaptım. Veteriner fakültesi bölüm olarak okumasının çok zor olduğunu biliyorum. Hatta Tıp fakültesi zorluğundaymış daha zor diyenler de var tabi. Hemşirelik hakkında ise kutsal meslek olduğunu anladım diyebilirim. Tabi kişiden kişiye değişir fakat onların mesleklerinin çok zor olduğunu anlamış durundayım. Fedakarlık,sabır,vicdan gerektiren bir meslek fakat gerçek bir hemşireyle konuşmadan bu bölümle alakalı düşüncelerim havada kalacaktır. Şu aralar yaptığım bütün bölüm araştırmalarının hepsinin kendine göre zorluğu olduğunu biliyorum. Fakat benim derdim aslında üniversiteyi bitirince onca emek sonrası mutlu olabilecek miyim ? Türkiye'de son zamanlarda İş garantisi veren meslekler bakımından doktorluk dışında başka mesleğe neredeyse rastlayamadım. Dolayısıyla iş garantisinin olmadığını biliyorum hem hemşirelik açısından hem veteriner hekimlik açısından. Sizce ne yapmalıyım ? 1 sene daha kalmama değer mi ? Yoksa yaz gitsin mi ?
Sayısal mı seçmeliyim Dil mi ?
|
PS4 Kasma sorunu
|
Xbox 360 Controller D-pad sorunu
|
Steam Yaz indirimleri oyun tavsiyesi
|
TEOG Tavsiyeleri ve Netten çalışmak
|
GTX 1050 li pc mi PS4 Mü
|
PS4 Hakkında
|
Snops |
Son Giriş: 5 ay önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 135
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 9.151 (Bu ay: 122)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 11 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware