Bu TV Modellerinden Hangisi, Acil !!!
|
Anakartım Hangi SSD Destekliyor ?
Arkadaşlar anakartımın modeli : gigabyte z77x-udsh
Msata,m2,nvme ssd inanın anlamam.
İlk resimde 1. olan zaten takılı.
Yeni bir ssd daha takmak istiyorum.
Anladığım kadarıyla msata ssd aparatsız direkt takılıyor.
nvme ve m2 ssd'ler aparat yardımıyla takılıyor.
bu üçünün arasında en yüksek hızı nvme ssd mi veriyor ?
3300 TL Ofis Sistemi PC Toplama
Değerli arkadaşlar dün bir tanıdığım dükkanı için yeni bir masaüstü bilgisayar alacağını söyledi ve benden yardım istedi, bende bu konuda bilgimin kısıtlı olduğunu ve benim de başkalarından yardım alacağımı internette birilerine soracağımı fikir alacağımı söyledim.
Öncelikle bilgisayar taksitle alınacak peşin alma imkanı yok, bir de bilgisayar parçalarını kasaya kendisinin ya da benim takma imkanım yok çünkü bilgim yok.
Bu sebeple bilgisayarı satın alacağım yerin parçaları kendisinin takıp bana o şekilde göndermesini istiyorum.
N11, GittiGidiyor, Hepsiburada, Trendyol gibi alışveriş sitelerinde bazı satıcılar hazır sistem satıyor, bu sitelerden de beğendiğiniz önereceğiniz sistem varsa olabilir.
Nova, Sinerji, İtopya gibi sitelerden de bilgisayar toplayabilirsiniz, bildiğim kadarıyla bu siteler parçaları kasaya takıp o şekilde gönderim yapıyor.
Abimizin bütçesi 3200-300 TL (monitör hariç), söylediğim gibi ofis bilgisayarı olacak SSD dahil olur olmaz bilemiyorum, SSD'yi iptal edip işlemciyi, ekran kartını 1 tık daha iyi de yapabiliriz, siz daha iyi bilirsiniz.
Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
2 Kasım 2020 tarihinde anneme Hepsiburada dan Xiaomi Redmi Note 8 (ithalatçı garantili) telefon satın aldık.
13.04.2021 tarihinde annemin telefonuna "... IMEI numaralı cihaz klon olarak tespit edildiği için 13.05.2021 tarihinde
kullanım dışı kalacaktır" şeklinde bir SMS geldi, ilginç olan ise aynı SMS aynı gün babamın telefonuna da gelmişti,
hem annemin hem babamın telefonunda ki IMEI numarası aynıydı.
Annemin telefonunu alıp *# olayı ile IMEI numarasına baktım, evet anneme gelen SMS de ki IMEI numarası annemin telefonuna aitti,
daha sonra klon olayından emin olmak için annemin IMEI numarasını e-devlette sorgulattım ve karşıma çıkan yazı
"bu IMEI numarasının başka cihazlara kopyalandığı tespit edilmiştir" daha sonra babamın telefonunu aldım ve onun IMEI numarasını da
*# olayı ile kontrol ettim farklı bir IMEI cıktı yani babamın telefonunda sıkıntı yoktu, ancak bu SMS neden babama da geldi anlamadım.
Daha sonra Hepsiburada'yı aradım durumu anlattım, telefonu bize gönderin telefon bize teslim edildikten 1-2 gün sonra size dönüş yapacağız dediler,
1 gün sonra telefonu kargoya teslim ettim, kargo firmasının bana verdiği teslim alma belgesinde alıcı olarak rmd mobile görünce canım sıkıldı,
çünkü ben rmd mobile firmasının başka bir telefonun IMEI numarasını benim telefonuma kopyalayacağını düşünüyordum,
büyük ihtimalle böyle olacak böyle yapacaklar diyordum ki öyle de oldu.
Telefon bugün kargo firması tarafından teslim edildi, ilk işim hemen IMEI numarasını kontrol etmek oldu ve karşıma çıkan IMEI numarası
benim telefonumun IMEI numarası değildi, klonlanan IMEI numarası değildi. IMEI numarasını kopyaladıkları telefon başka birisine ait olmasa bile,
rmd mobile ın kendisine ait hurda, kullanılmayan, kullanılamaz durumda bir telefon olsa bile böyle bir şeyi benden izinsiz yapamazlar,
kaldı ki ben elbette böyle bir şeyi zaten kabul etmezdim etmiyorum da.
Şikayetvar da bu konuyu dile getirdim, 10 dk sonra hepsiburada konu ile ilgileneceğiz yazdı ve 10 dakika önce aradılar,
benden değiştirilmiş ımeı numarasını istediler, ımeı numaranız kaydettirilmiş cihaz modeli Mİ olarak gözüküyor yani sıkıntı gözükmüyor
bir daha ımeı klonlama mesajı gelirse o zaman tekrar ararsınız dedi.
bende şimdi e-devlette ımeı numarasını sorgulattım İthalat yoluyla kaydedilen IMEI yazıyor, Marka: MI Model Bilgileri: MCE16-MI6-C1 yazıyor,
nette arattım MCE16-MI6-C1 bu model numarası Mİ 6 ya ait, benim telefonum ise redmi note 8.
Arkadaşlar ben hala durumu çözemedim, bunların yani rmd mobile ın yaptığı normal mi ? yasal mı ? sorun olur mu ileride ?
şimdi bu satıcı sıfır, 2.el, hurda bi mi 6 telefonun imei numarasını btk ya mı kaydettirdi para verip,
yada yazılım ile mi 6 bi telefonun imei numarasını benm telefonun imei numarası ile mi değiştirdi.
|
Redmi Note 8 Pro Cihazım Xiaomi TR Garantili Değil Mi ?
|
|
Hangi Güç Kaynağını Almalıyım ?
|
Sabit diski bilgisayar görmüyor
|
Betnon # Skor Bonusumu Vermedi Ve Hesabımı Kapattı
|
Son Giriş: 1 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 15 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.016
İkinci El Bölümü Mesajları: 28
Konularının görüntülenme sayısı: 35.173 (Bu ay: 1.830)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 312 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar