Soundbar tavsiye
bilgisayarım artık 5 ghz görmüyor.
Bilgisayarım bir kaç ay önce 5ghz band aralığını kullanıyor iken taşınma sonrası sadece 2.4 ghz band ı görmeye başladı. evdeki diğer cihazlarda problem yok sadece bilgisayarımda ağı görmeme sorunu var. intel(r) dual band wireless-ac 3165 driver ı en güncelinde. modem olarak TPlink AC1200 mevcut. çok eski yıllarda benzer sorunlar yaşayıp konu başlıklarını gördüm. çözüldü denilen komutları tek tek gerçekleştirdim fakat malesef düzeltemedim. Yardımcı olursanız seviniirm.
ihtiyari mali mesuliyet
kasko için iki teklif aldım, ihtiyari mali mesuliyet
1. si
bedeni şahıs başına -->250k
bedeni kaza başına -->750k
maddi kaza başına -->250k
diğerinde ise
2. si
bedeni ve maddi ayrım yapılmaksızın -->500k yazıyor.
hangisini seçmek daha mantıklı? Bunları bilmeyen bir kişi için sanki ilki daha mantıklı geliyor. (ilkinden aldığım fiyat daha uygun). Bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.
Yolluk ücreti almam gerekmiyor mu?
A şehrinde il sağlık müdürlüğünde kadrom bulunması şartıyla B iline tıp fakültesine uzmanlık eğitimi için görevlendirme ile gittim ve o zaman yolluk ücreti aldım.
5 yıl sonra uzmanlık eğitimim bitti ve B şehrin ilçesine devlet hastanesine atandım.
Kadromun bulunduğu A şehrine geri döndüm, başlayışımı yaptım, 3 gün bulundum ve ayrılış için işlemleri yapıp B şehrine tekrar döneceğim.
5 sene önce görevlendirme sebebiyle yolluk aldığım için şu an asli kadrom ile ayrılış dahilinde yolluk vermediler. sadece yevmiye verdiler. Vermemelerinin yasal dayanağını ben bulamadım. Nasıl bir yol izlemem gerekir.
Seramik kaplama için aldığım fiyat
|
süperonline hız dalgalanması
9-10 yıldır süperonline kullanıyorum ve memnundum fakat son 1 aydır anlık dalgalanmalar yaşıyorum. 15 lik paketi kullanıyorum. Önceden 15 mbps hız alırken son zamanlarda 5 dk arayla bazen 1 e düşüyor bazen yeniden 15e çıkıyor. 4-5 kez mh ile görüştüm, modem aç kapa yptım ama tam olarak düzelmiyor. 10 dk lık videoyu aynı kalitede izleyemez oldum, yüklenmesini bekleyip parça parça izliyorum :( Bunun sebebi sizce ne olabilir?
(hız problemi olduğunda uploadda sıkıntı olmuyor, bu da ayrı bir soru?)
Priz sorunsalı
Mutfaktaki prizi 2-3 senedir kullanıyoruz, 2 gündür farklı elektrikli küçük ev aletlerini taktığımızda sigorta atmaya başladı. (Evin elektrik akbloları 2-3 senelik ama kalitesini bilmiyorum).
Prizde takılı olan rutin kullandığımız çok güç sarfetmeyen elektrikli ev aletleri, fırın gibi farklı cihazlar akım almıyor ya da o anda güç sarfetmiyor.
Sigortanın şartelini kaldırdığımızda ise fiş takılı ise cihazı normal kullanmaya devam ediyoruz fakat ilk prize takmada şartel atıyor. Bunun sebebi ne olabilir?
Millet tok olduğu için elektrikçi genelde bunlara gelmiyor, buraya elektrik akım korumalı priz taksam fayda eder mi? bir öneriniz olur mu?
vW polo park sensörü
2014 vW polo 1.2 tsı aldım ve park sensörü taktırmak istiyorum, serviste 793 tl parça fiyatı dedi + işçilik + montaj alacaklar. Dediklerine göre sadece sesli uyarı veriyormuş görüntü yokmuş.
Aracın orjinalinde bulunan park sensörü de sadece sesli uyaran mı veriyor, görüntülü uyaran var mı? Açıkçası görüntü için bazen yan sanayi sensörlerde ekstra küçük ekran monte ediliyor ve ben bunu istemiyorum. Sensörü taktırabileceğim orjinal/yan sanayi(kaliteli) önerebileceğiniz yer var mı?
Ya da sensör yerine kamera taktırmak daha mı mantıklı?
Vidasız priz takılması
corsa vs. polo
|
Son Giriş: 11 ay önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 131
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 9.254 (Bu ay: 167)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 44 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar