Merhabalar.
Ben öncesinde bir konu açmıştım oyun oynarken işlemci bazen ısınıyor bazen ısınmıyor şeklinde. Meğersem fan bazen çalışıyormuş bazen çalışmıyormuş. Ben 1 aya yakın süre bazen GPU Hot Spot noktası 110 derecelerde, Cpu 94 derecede oyun oynadığım oldu. Şu anda fanı biraz kurcaladım dönüyor, ama gidici gibi.
Sorum ise şu, şu anda eski normal sıcaklık değerlerimi (oyunda 65-70 derece) ve eski normal FPS değerlerimi görüyorum. Herhangi bir problem yok gibi. Ancak alttan alta bilmediğim bir hasar olmuş mudur? İşlemci veya ekran kartı zarar görmüş/hasar almış olabilir mi, aldıysa belli olur mu?
Lenovo İdepad Valorant'ta Bazen Aşırı Isınıyor Bazen Isınmıyor
Herkese merhabalar. Ben Lenovo Idepad 330 laptop kullanıcısıyım. Laptop 4. yılında bulunuyor. Problem ise şu, laptobun içi daha yeni temizlenmesine rağmen işlemcide oyun içerisinde bariz bir ısınma oluyor ve oyun 20-30 fpslere düşüyor. Asıl sorun ise bunun kafasına göre olması, yani bazen oyundayken hiç ısınmıyor (Aynı şartlar aynı koşullar altında, pil performansteyken ve diğer dış ortam koşulları da dahil) bazen de 94 derecede sabit tutmaya çalışıyor gibi bir hal görüyorum. Sebebini bulamadım ve çözemedim. Yani ne oluyor da bazen ısınıyor bazen ısınmıyor? Bir gün girdiğimde 80-90 fps 70-75 derece dolaylarında oluyor bazen de 94-95 derecede sabit bir şekilde 20-30 fps oynuyorum. Yardımcı olur musunuz?
Sistem
Windows 11
İşlemci: İntel Core İ5 8250U
Grafik: Nvidia Geforce MX150
RAM: 8GB DDR4
God Of War Anormal FPS Düşüşü (Önceden yoktu)
Herkese merhabalar. Arkadaşım adına bir soru soracağım.
Oyunu Epic Games'ten oynuyorken ilk 15-20 saat sıkıntısızdı. Full ayarlarda RTX Mod falan açıkken 60-65 fps alıyordum. Bir gün oyunu oynayayım dedim, açtım ve ilk açılış ekranında 20-25 fps, oyun içinde 3-4 fps'e kadar düşüyor. RTX, Nvidia ayarlarını kontrol ettim bir değişiklik yok sorun göremedim. Geforce Now üzerinden de bazı ayarları değiştirip denedim düzelmedi. Oyunu sildim yükledim düzelmedi, başka konuma yükledim yine düzelmedi. Epic Games'i kapatıp girdim offline modda da olmadı. Bunun çözümü nedir arkadaşlar, yaşayan var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.
Sadece bu oyunda oluyor bu problem diğer oyunlarda yok.
RAM 16 GB
Ekran Kartı = Nvidia Geforce RTX 2060
İşlemci = İntel Core İ7 10. Nesil
Herkese merhabalar, ben yeni bir SSD aldım inşallah geldiği zaman HDD'den SSD'ye klonlama yaparak bilgisayarımı aynen formatlamadan kullanmayı düşünüyorum ancak 2 ay boyunca. İki ay sonra sıfırdan format atmayı düşünüyorum sorum şu ki bilgisayarımı alalı 1.5 sene oldu ve hiç format atmadım. Sıfır ve orjinal windowsu ile geldi ve şuanki Windows'un product key'ini (OEM) bir uygulama yardımıyla kopyaladım. Sıfırdan bir Windows kurulumu yapsam USB'den onun aktivasyon koduna şuanki keyimi yazsam Windowsum şuanki ile aynı olur mu? (Aynı bilgisayar için, farklı bilgisayara aktarım yapmayacağım sadece HDD'den SSD'ye olacak.)
HDD'yi SSD'ye klonlama???
Merhabalar, ben HDD'den SSD'ye geçiş yapacağım ve HDD'mi Windowsuyla beraber hiçbir format gereksinimi duymadan (şuanki windowsum önemli) SSD'ye aynen klonlamak istiyorum. İnternette baktığım örneklerde hep Sata'yı USB'ye dönüştüren aparatlar ile SSD'yi bilgisayara bağlayıp HDD klonlaması yapılmış ancak bu aparatı almak istemiyorum. HDD Caddy denilen laptobun DVD yerine HDD takılabilen bir aparat aldım ve halihazırda dolu olan Windows'lu HDD'yi buraya (veya SSD'yi) takıp ekstra bir kabloya veya aparata ihtiyaç olmadan direk bilgisayar içindeyken bunları klonlayabilir miyim? Ardından SSD'yi birincil olarak seçip Windows'umu artık onda kullanmak istiyorum, diğer HDD'yi de boşaltmak. Yani yeni aldığım SSD'yi mevcut HDD slotunun yerine takıp, HDD'yi de DVD Sata kısmına takıp bilgisayarı HDD ile açıp, önce klonlama yapıp, klonlamanın ardından normal HDD slotunda durmakta olan SSD'yi birincil olarak ayarlayıp kullanmak istiyorum. Mümkün mü?
SSD aldıktan sonra ne yapmalıyım? (Aktarım)
Merhabalar herkese, ben HDD'den SSD'ye geçiş yapacağım ve Laptobumun şuanda HDD takılı olan slotuna SSD'yi takıp, HDD'yi de DVD slotuna takmayı düşünüyorum. Ancak hiçbir verim kaybolmadan tüm Windowsu ve içindekileri de aynen SSD'ye aktarıp bilgisayarımın ana diskinin SSD olmasını istiyorum. Sorum şu ki SSD'yi HDD'nin yerine taktığımda HDD'yi de DVD'nni yerine taktığımda bilgisayarı ilk açtığımda HDD'nin soketinin yerinde SSD olduğu için SSD üzerinden mi açılır, yoksa DVD slotu yerine bağlamış olduğum ve içinde Windows kurulu olan HDD'yi mi açar? Bu konuda hangi adımları takip etmeliyim, verilerimi aynen nasıl SSD'ye geçirip Windowsu SSD üzerinden çalıştırabilirim? Windows lisansım veya programlarımın verileri bozulmadan SSD'ye nasıl aktarıp ana sürücüm haline getirebilirim?
Lenovo İdepad 330 - 15IKB
Aldığım SSD --> Samsung Evo 870 500GB SATA3
Hangi SSD'yi almalıyım? (SSD - PC Uyumu)
Herkese merhabalar, ben yaklaşık 1 buçuk sene önce Lenovo Idepad 330 model bir Laptop aldım. Bu Laptobumun garantisi hala devam etmekte (4 ay kalmış). Şahsen HDD bazında yaşadığım yavaşlıklardan dolayı şikayetçiyim ve SSD'ye geçiş sağlamak istiyorum. Özellikle bir şeyleri kaydederken açarken bilgisayarda aşırı derece yavaşlama oluyor ve programları geç açıyor, yazma okuma hızı da oldukça yetersiz.
Soruma gelecek olursak;
Şahsen bir Samsung Evo model 500GB SSD almayı düşünüyorum ancak SATA - SATA3 - M.2 SATA - M.2 gibi seçenekler hakkında pek bir bilgim yok. Bu elimdeki bilgisayara göre hangi model SSD'yi almalıyım, SATA - SATA3 mü yani ne olmalı ve kalınlığı boyutu kaç inç kaç milimetre olmalı uyumlu olması için?
Laptobumun model numarası Lenovo İdepad 330-15IKB ve şuanki mevcut Hard diskimin modeli TOSHIBA MQ04ABF100
Asgeri Ücret ile tek başına farklı şehirde yaşanabilir mi?
Arkadaşlar sizce 2400-2500 lira maaş ile İzmir'de 850 lira kirası olan 1+1 bir evde tek başıma çalışarak normal bir seviyede yaşayabilir miyim? Sizce masraflarım ne kadar olur?
(Not: Sevgilim ile farklı şehirlerdeyiz okul bitince İzmir'e gidip onun olduğu şehirde yaşamayı planlıyorum. Orada bir miktar adam akıllı bölümümle alakalı normal bir iş bulana kadar asgeri ücretle herhangi bir yerde çalışmayı düşünüyorum. Sonrasında da evlenip maaşlar birleşecek zaten.)
20 yaş altı yasakta hastaneye gitme?
|
Whatsapp İleti Sorusu
|
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 158
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 32.636 (Bu ay: 545)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware