İnternete fiberle bağlanıyorum ttnetin verdiği bir 2.4 ghz zyxel modem/router var. Memnun sayılırım, pc zaten kabloyla bağlı o yüzden hız vs. bir sorun yaşamadım. Ama bu pcden evdeki diğer cihazlara ağ üstünden hd video stream ederken videoda donma, takılma vs. oluyor. Bunun sebebinin evin etrafındaki frekans kirliliği olduğunu düşünüyorum, çok sayıda modem var etrafta, analiz programlarında falan görebiliyorum.
Takılmadan video izleyebilmek için 5ghz yayın sorunu çözer diye okudum. Sırf frekans kirliliğinden kurtarsa yetebilir gerçekten çünkü trafik yokken mesela gece geç saatlerde vs. bağlantının çok daha hızlı olduğuna şahidim. Sorum şu: ben bu modeme dual band bir router bağlasam ağ üzerinden takılmadan video izleyebilir miyim? Yoksa modemi mi değiştirmek lazım?
Daha önce modem arıyorum diye konu açtım ama sanki başka ihtimaller de mümkün gibi.
Selamlar,
VMG8324-B10A Türk Telekom modemim var. Fiber ile bağlanıyorum. Hız vs. bir şikayetim yok ama ağ üzerinden izlediğim videolarda takılma sorunu yaşıyorum. Ana pc modeme kablolu ile bağlı, oynatan cihaz wifiden bağlanıyor. Özellikle büyük boyutlu dosyalarda sık takılma problemi var. Forumlarda 5ghzye geçmenin video takılma sorunlarında işe yarayacağını okudum. İşin esası evin civarındaki 2.4 ghz kanallarındaki trafik çok meşgul, sırf onun için bile 5 ghznin sorunu çözmesi muhtemel. Bu yüzden modem bakıyorum.
Tavsiyesi olan var mı?
Acer 5740G Ekran kartı ısınma problemi
|
Win 7 üzerine xp ya da ?
|
Giriş seviyesi ekran kartı tavsiyesi
|
Satılık Grado SR 80i
|
Hangisini alayım ?
|
Sessiz PSU tavsiyesi
|
Satılık Sennheiser PMX60& Philips Hp8500
|
Fan gürültüsü/ Kafam kaldırmıyor artık!
|
Referanslarım: (Benim Alıcı olduğum alışverişler) > digital delisi, Meluq (Benim Satıcı olduğum alışverişler) >PeLONi, muratguren |
Son Giriş: 6 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 376
İkinci El Bölümü Mesajları: 49
Konularının görüntülenme sayısı: 6.438 (Bu ay: 214)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 26 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar