Itx anakart önerisi
Arkadaşlar merhaba,
İtx anakart arıyorum. Amd tarafında 5800x3d alıp kenara geçebileceğin bir model bakıyorum lakin istenilen fiyatlar açıkçası yüksek geliyor.
Öteki tarafta güncellemişken 13600kf ile Z690 ya da b660 itx alayım diyorum lakin model yok olanlara da saçma sapan fiyatlar isteniyor.
Bir önerisi olan var mıdır?
Cm nr200 sistem için parça önerisi
Arkadaşlar merhaba,
Elimdeki atx sistemi elden çıkarma durumum var. Bunu ise elimde sırasıyla bulunan nr200p kasa v650 sfx psu ve FUMA 2 soğutucu, rtx3060ti gaming x trio etrafında birleştireceğim bir sistem ile güncellemek istiyorum.
En büyük sıkıntı itx anakart maalesef. Bulunması güç ya da çok pahalı.
Bir tane gigabyte z690i anakart ile 13600kf işlemciyi 13500 bandında alabiliyorum.
Ddr5 Ram olarak fp ürünü öneriye açığım.
Elimdeki Samsung 980 m2 ssdyi yeni pcye aktaracağım. Normalde elimde bir 1tb bir adet de 3tb sate 3. 5 inç hdd var. Onları nr200 de kullanmam imkansız. Onların yerine de 3100tlye 5tb seagate barracuda 2.5inc hdd aklımda var.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim eğer aklınızda daha güzel alternatifler mevcutsa.
Galiba nvme ile ilgili problem yaşıyorum. Bakar mısınız?
Arkadaşlar merhabalar. İşyeri için yeni pc topladım. Aşağıda paylaşacağım ekran görüntüsünü alıyorum. Ssd boot etmiyor anladığım kadarıyla. Daha önce çalışıyordu fakat arada boot hatası alıyordum. Biostan zannediyordum. Ramleri biraz kurcalamıştım. Önerileride bulunursanız sevinirim.
Sistem i5 12600kf
B660 tuf gaming wifi mobo
Team t force 2*16gb cl16 3200mhz ram
Xfx rx6600
Arkadaşlar merhaba.
İşyerindeki grafiker arkadaş için i5 12600k lı b660 mobosu olan toplamda 26k harcanan sistemimin ekran kartı hariç olan donanımlarını incehesaptan pc toplama konfiguratörü aracılığıyla temin ettim.
İşlemci soğutucu olarak gelen sychte fuma 2'de lga1700 braketi mevcut değildi ve buna rağmen konfiguratör parçayı almaya onay verdi.
Yaşadığım sıkıntıyı ilettikten 3 saat sonra ekibi ile görüşen müşteri hizmetleri görevlisi bıraketi satın almak zorunda olduğumu, 230 tl' lik bıraket için 30 tl indirim yapabileceğini söyledi.
İşin daha kötüsü ise daha önce eski nesil pcsi için bu soğutucu olan sychte marka kullanıcıları firmanın müşteri hizmetlerine ulaştığında parçayı 7 euro karşılığında dünyanın her yerinden tedarik edebilirken aynı ürünün bana sözde inidirim ismi altında 200tlden satılması.
Kısacası ben yandım siz yanmayın. Vakit kaybetmemek için parcanın siparişini tekrar geçmek zorunda kaldım.
Arkadaşlar merhabalar,
Bir çok arkadaş bilir ultrawide qhd monitörler iyidir fakat hem gpuya çok yük bindirir hem de kendileri de çok pahalıdır. Özellikle de ips olanları.
Bu monitörlere alternatif olarak ne kadar 35 inç ultrawide fhd monitörler olsa da bunlar hem ips değil hem de pixel yoğunluğu düşük olan muadil modellerdi.
Bu aralar 200 hz ips 30 inc ultrawide fhd yani 23inç standart fhd monitör pixel yoğunluğunda daha uygun fiyatlı monitörler çıktı başlıkta bir tanesini belirttim.
Bunlar hakkındaki fikirleriniz nelerdir?
10600kf z490 vs 11400f b560
Yeni jenerasyonda 11400f stok haliyle stock 10600kf işlemcisinin önünde olduğunu kanıtladı. Fakat gerek b560 mobolar gerekse 11400ün fiyatına bakıldığında daha ucuza ua da aynı fiyata 10600kf vs z490lı sistem toplanıp hem işlemci hem de ram tarafında köküne kadar oc kabiliyeti göz önünde bulundurarak hangisine yönelmek sizlerce daha mantıklı?
Ryzen 5 3600 ısınıyor!!!
Arkadaşlar işlemcim oyunlarda pek ısınmamasına rağmen aida64 fpu testinde 90 derecenin üstünü görüyordu.
İşlemci ve dark rock slimin cold plate' i iyice temizledim. Sonra daha önce uyguladığımdan daha az termal macun uyguladım. Hatta iyice yayıldığından emin olmak için vidaladığım soğutucuyu tekrardan söktüm. Heryere çok ince bir tabaka ile yayılmış. Tekrar taktım. Aida testini açtım ve sıcaklığın 77 derecede sabitlendiğine şahit oldum. Kısaca çok ısınan işlemciden ziyade bazen sıkıntı fazla termal macun olabiliyor.
İşlemcim 4.35ghz, vcore 1.275 değerlerinde yapılmıs olup 6dklık aida fpu testi sonucudur. Kasa phanteks p400a fanlar 1000rpm civarındadır. Caps paylaşacağım.
PHANTEKS P400A RGB KASA İNCELEMESİ
Arkadaşlar merhaba.
Corsair 110r ile geçirdiğim altı aylık süreçten sonra p400a rgb kasaya geçiş yaptım. Kasaya genel olarak bakabilmeniz için aşağıdaki görseli sizinle paylaşıyorum.
Arkadaşlar bu kasaya geçmek istememdeki asıl sebep önceki kasam corsair 110r'ın her nekadar sık olsa da bütün fan slotları dolu olduğu halde istediğim termal performası sergilememesi ve rtx 3060ti gaming x trio gibi bir gpunun kasaya zorla girmesiydi. Ayrıca phanteks neon led striplerimi anakartımın argb desteği olmadığı için kullanamazken phanteks kasa ile beraber gelen gömülü kontrölcü sayesinde kullanabilme imkanıydı. Fakat phanteks kasaya geçişle beraber bir takım farklılıklar da gözüme çarptı. Arkadaşlar bu kasa corsair 110r dan daha alçak fakat çok daha uzun bir kasa.
Önündeki kapak komple mesh panel. Böylece hava akışı anlamında en tepeye oynuyor. Önde 3 tane 120lik argb fanla geliyor. Ayrıca 3 fan bir splitter ile gelmiyor maalesef. 3 fan 3 anakart slotunu kapatıyor. Lakin ben sipariş geçtim çünkü bütün fan slotlarını doldurma niyetindeyim. Herhangi bir egzoz fanı dahil değil. Lakin ben eski kasadakini şimdilik kullanıyorum. Eski kasamdan kalan artic p14lerimi şimdilik kullanamıyorum anakart üzerinde yer olmadığından. Lakin tepede fan kullanmak istediğinizde anakart güç çıkışı kablosu ile ilgili sıkıntı yaşıyorsunuz eğer fanı önden takarsanız. Bu sebeple önce kabloyu bağlayıp sonra fanı takmanızı şiddetle öneririm.
Phanteks kasanın uzun olması hdd drive kutusu ile psu arasındaki mesafeyi arttırdığından kullanıcıya daha çok çalışma alanı sunmakta. Ayrıca sdd takma aparatları, ön kapak vidaları, arka kapağın kapanma mekanizması, hdd kutusu ses izalasyonu gibi konularda corsair 110r'ın çok ötesinde bir kasa.
Termal performans olarak kesin bir tam karşılaştırma yapamıyorum maalesef. Lakin size 20dklık aida 64 fpu+gpu testi sonuçlarını paylaşacağım.
İşlemci 1.275v 4.35 ghz
Gpu ise oc yapılmış durumda.
Ortam sıcaklığı 17.7 derece. Evet arkadaşlar testi yaparken elim kasanın egzoz fanının arkasında. :)
Eğer bu testi eski kasam ile yapsaydım işlemcim 95, gpu ise 70 derecelerde olurdu fakat fan seviyesi 200rpm kadar artardı.
Division 2 oynarken gpu sıcaklığı 2 derece fan hızı ise 1400rpmden 1100rpme kadar geriledi.
Arkadaşlar kasanın son halini sizlerle paylaşıyorum.
Kablolamada efsaneydimdir hiç laf söyletmem.
Phanteks neon argb led strip bağladım. Aslında bir tane daha mevcut lakin boşta tek girş olduğundan onu bağlayamıyorum.
Bu ise kasanın önden duruşu.
Merak ettiğiniz birşey olursa severek yardımcı olmak isterim. Bir test de tüm fanları bağlayarak yapmayı düşünüyorum. Aklımda öndeki argb fanların üçünü ikisi tepe biri arka olacak şekilde arkaya alıp öne iki tane artic p14 fan takmak. Çünkü argb fanlar mesh panelde güzel durmuyor. Yan panelde ise karartma güzel duruyordu corsair 110r kasamda. Bir ihtimal yan cama karartma yapmayı deneyebilirim.
Arkadaşlar bu kasa 890tl fiyatıyla tam bir fp ürünüdür. Kanaatimce alanı pişman etmez.
Kalın sağlıcakla.
Merhaba arkadaşlar. Hardware unboxed kanalının bugün yaptığı cpu testinde gördük ki bir çoğumuz aslında başlıkta bahsedilen işlemci ile fazlasıyla oyun ihtiyaçlarını giderebilirler. Birçok 1080p kullanıcısı ekran kartı olarak bırakın rx6800, rtx3060ti bile kullanmıyor. Ben işlemcimi r5 5600x'e yükselmek ile r9 3900x arasında kalıyordum. Lakin artık kararım netleşti. Link aşağıda iyi seyirler.
Arkadaşlar merhaba. Az çok sistemimi bilen bilir. Ama yine de tekrar üstünden geçeyim.
Rtx3060ti
R5 3600 4.35ghz
2x8gb ram c15 3733mhz
Monitör ise 1080p ips 144 hz.
İçimden bir ses i5 10600k ile msi z490 al, Kartın hakkını bu şekilde verebilirsin diyor. Öteki taraftan da 2750tl civarında 1440p 165hz asus monitör var va panel freesync ya da lg 1440p ips 144hz gysnc monitörü var 3200tlye ona geç diyor. Biliyorsunuz 1080p den 1440pye geçişte çok ciddi fps kayıpları yok. Ayarları ultradan high seviyesine gpuyu da mem ve core oc yaptım mı 1080p ultra seviyesini yakalarım. Ya da olduğu gibi mi kalsın? Aslında şu haliyle de oldukça iyi. Biraz monitör almaya meyilliyim. Benim monitör 1400e gider üstüne 1800 ekleyince zaten 1440p ips monitöre geçmiş oluyorum. Bilemedim.
R5 3600 4.35 ghz // MSİ RTX 3060 Tİ GAMİNG X TRİO // B450 TOMAHAWK MAX // TEAM T FORCE 2 X 8GB CL15-15-15-35-1T-3733 MHZ // CORSAİR 110R // THERMALTAKE TOUGHPOWER GRAND 1050W |
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.021
İkinci El Bölümü Mesajları: 35
Konularının görüntülenme sayısı: 26.557 (Bu ay: 222)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.916 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware