Philips TV Ses Var Görüntü Yok Sorunu
12 yıllık LCD Philips televizyon ekranında son 10-15 gündür tam kararma sorunu var. Ses devam ediyor ama ekran tamemen kararıyor, ana menü, ayarlar, ses göstergesi vs. menüler de gözükmüyor. Herhangi bir parlama ve ışık hüzmesi de yok. Fişten çekip bir süre bekledikten sonra televizyon normal şekilde açılıyor ancak 1-1.5 saat sonra yine aynı şekilde kararıyor. Aynı sorunu 3 yıl önce yine aynı televizyonda yaşadım ancak o zaman tamamen gitmişti, bir müddet bekledikten sonra da yeniden görüntü alamıyorduk. Servis yanlış hatırlamıyorsam board değişikliği yapmıştı ve 3 yıl geçtikten sonra benzer bir hatayı yine aldım.
12 yıllık televizyon, bu tarz arızalar normal tabi ki ama daha da ilginç olanı, 6 yıldır sorunsuz kullandığım 80 ekran Philips televizyonu yine aynı prize takıp geçici olarak kullanıyordum. Son iki gündür bazı ledlerde şerit halinde kararmalar gördüm. Ve bugün bir anda aynı sorunu bu televizyonda da aldım. Şimdilik onu yeniden taktığımda görüntü alamadım.
İki televizyonun da aynı prizde, 10-15 gün arayla bozulması bir tesadüf mü yoksa elektrik akımı kaynaklı bir sorun mu var? Yani yüksek akım vs. gibi bir durum böyle sorunlara sebep olabilir mi? Aynı prizde dekoder, oyun konsolu gibi cihazlar da takılı ama herhangi bir sorun yok. Yeni televizyon almayı düşünüyordum ama servisi bekleyene kadar buraya da sormak istedim çünkü akım gibi bir sorun varsa yeni televizyonda da aynı problemi yaşamak istemiyorum.
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 6
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 708 (Bu ay: 100)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar