1800 tl bakiyem mevcut istediğiniz oyunları indirimli bir şekilde gift atabilirim.
Ekran kartı ve işlemci sıcaklıklarım fazla mı?
Merhaba arkadaşlar
Oyun ve iş amaçlı kullandığım bilgisayarımda ekran kartı sıcaklığımın son zamanlarda HWMonitor programından gördüğüm GPU değeri 80 civarı ancak Memory ve Hotspot 92-96 olduğunu gördüğüm oldu ve bu değerler beni endişelendirdi. Oynadığım oyunda az da olsa anlık donmalar olmaya başlayınca iyice telaşlandım. Belki oynadığım oyundan kaynaklıdır ama pek sanmıyorum. İşlemcim de 85-90 arasına çıktığı oluyor oyun oynarken. Halbuki yakın zaman önce kasa temizliği yapmıştım ve işlemci macunu da yenilemiştim. Hava üfleme makinesi ile tozları uzaklaştırdım ancak fayda etmedi gibi gözüküyor. Bugün kasanın yan kapağını açtığımda biraz fayda ettiğini fark ettim. Sanırım hava akımı yetersiz kalmaya başladı sebebi her neyse. Kasam Corsair carbide 400R yeterince büyük diye düşünüyordum yeterli hava akımının sağlanması için.
Bu durumda aklımdaki sorularım:
-Hava akımını arttırmak için boş fan yuvalarına 4 adet 14mm'lik yeni fan almamın ne kadar faydası olur? Ya da başka mantıklı ne yapabilirim?
-Anakartım ve işlemcim ekran kartıma göre eski. 4-5 yıllık. Kasam ise biraz daha eski. Eski anakart ve işlemci bu sıcaklıklara sebep olur mu? Başka 2080ti lı işlemcisi güncel sistemlerle kıyasladığımda 20 FPS kadar daha az alıyorum.
-Kasamın bulunduğu konum odanın köşesinde ve yerde. 5-10 cm yüksekliğinde kasa sehpası üzerinde. Bulunduğu konumu da değiştirmeyi düşünüyorum. Sizce nasıl olmalı?
Konu biraz uzun oldu kusura bakmayın. Fazla detay göz çıkarmamıştır umarım :) Şimdiden herkese teşekkürler
Sistemim:
Kasa - Corsair Carbide 400R, Link - Carbide Series™ 400R Mid-Tower Case (corsair.com)
Anakart - Asus Z170 Pro Gaming
İşlemci - Intell i7 7700K
İşlemci soğutucu - Akasa Venom Voodoo, Link - Akasa Thermal Solution
Ekran kartı - Gigabyte RTX 2080 Ti Gaming OC, Ling - GeForce RTX™ 2080 Ti GAMING OC 11G Key Features | Graphics Card - GIGABYTE Global
Güç kaynağı - Corsair CX 750, Link - CX750 — 80 PLUS® Bronze Certified Power Supply (corsair.com)
Kasa daki üst ve sol kapağındaki fan yuvaları boş
Kullanımımda 2 adet monitör mevcut. Birisi 1440P çözünürlükte kullanırken diğeri Full HD ama anakarta bağlı
Türk Sanat Müziği Nereden İndirebilirim?
|
Meslek: Maden Mühendisi
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 65
İkinci El Bölümü Mesajları: 46
Konularının görüntülenme sayısı: 3.705 (Bu ay: 23)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 7 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El