Merhabalar, başlıktaki laptop alınır mı 45 bin tl civarında alınabilecek başka laptop tavsiyeniz var mı çok ağır ve sesli çalışan bir laptop istemiyorum
2017 Ford Focus'tan sonra hangisine binilir
Selamlar, 2017 Manuel Benzin-LPG Ford Focus kullanıyorum, otomatik vites konforlu bir araca geçmek istiyorum. Şanzımanı çok sıkıntı çıkarmayacak, 900-950k bandında forddan sonra da üzmeyecek bir araç arıyorum. Tavsiyeleriniz neler olur, motor ve paket bilgisiyle öneri verirseniz daha çok memnun olurum, motorundan motoruna aracın özelliği değişiyor. Şimdiden teşekkürler.
SMPS'ten çekilen akımı ayarlayan devre analizi hakkında yardım
12 V SMPS kullanarak 4 adet 70 W değerindeki peltierle soğutma işlemi yapıyorum. SMPS üzerinden sabit 24 A çekildiğinden akım kontrolü yapmak için aşağıdaki devreyi buldum, kaba taslak bu dirençlerle yaptım çalıştı. Fakat sorun potansiyometreyi efektif kullanamıyorum. Bunun için devrenin dirençlerini ayarlamam gerekti. Devredeki NMOSFET VDS gerilimi 12V civarında olacağı için Datasheet'inden VG geriliminin Vth ile 5 V olması gerektiğini buldum. Potansiyometreyi her adımını efektif kullanmak istiyorum. Ekte devreyi, BJT ve MOSFET için eğrileri paylaşıyorum. El atabilir misiniz?
Kitap isteği
|
Windows 10 mouse görmüyor
|
|
Son Giriş: 6 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 6 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 17
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 1.298 (Bu ay: 29)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Taşınabilir Bilgisayarlar