Selamlar.
Çeşitli sebeplerle kurulumunu kendim yapmak durumunda olduğum yeni aldığım ankastre ocak elektrik bağlantısı için yardımınıza ihtiyacım var.
Daha önce de benzer ocaktan kullanıyordum ve bağlantısını şöyle yapmıştım :
PE (Protective Earth - Ground) : Ev Toprak hattına
N (Nötr) : Ev Nötr hattına
L1-L2 (birbirine köprü ile bağlanmış - jumper atılmış) : Ev Canlı hattına (220 Volt)
bağladım ve uzun süre sıkıntısız bir şekilde kullandım.
Ancak şimdi bu yeni aldığım ocakta L1 ve L2 hattı birbirine bağlı değil, arada köprü (jumper) yok. Aşağıya da resmini ekleyeceğim şekilde L1 hattını ayrı bir bağlantı ile şehir şebekesine ve L2 hattını da ayrı bir bağlantı ile şehir şebekesine bağlanması gerektiğini gösteren çizim mevcut.
Benim bildiğim kadarıyla Türkiye'de evlerde genel olarak tek faz var. Dolayısıyla L1'i bir faza ve L2'yi diğer faza bağlayamam. Mecburen ikisi de aynı faza bağlanacak.
Acaba ocaktan L1 ve L2 için iki hat çekip birini bir sigortaya diğerini başka bir sigortaya bağlamam mı isteniyor? Yoksa L1 ile L2'yi köprü ile birleştirip öyle mi bağlamam gerekiyor?
Eski ocağım için hemen ocak üstündeki davlumbaz elektrik prizinden bağlantı almıştım ve 4 yıl sorunsuz kullandım. Herhangi bir kömürleşme, oksitlenme olmadı. Yine aynı şeyi yapabilir miyim?
Bu cihazlar yüksek akım çektiği için yanlış birşey yapmak istemiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.
bu da ne?
|
|
1500-2000 ytl lcd/plazma yardim lutfen
|
bilgisayardan amfiye ses - yardim ?
|
mutfak icin lcd ???
|
samsung le40f71 izlenimlerim (resimli)
|
yamaha rxv-659 vs ?
|
klasik uydu yayinlari hangi cozunurluktedir?
|
denon 2807 vs yamaha rxv 1700
|
" Huzur mu istiyorsun? Az insan, az eşya. " |
"Savaşın sonunu yalnızca ölenler görecektir." PLATO |
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 249
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 4.850 (Bu ay: 239)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Ev Elektroniği ve Elektrikli Ev Aletleri