Müzik depolama
Merhaba,
Bir albüm arıyorum. Ama albüm tüm dijital platformlardan kaldırılmış. Yt Müzik, Spotify, Deezer, Apple Müzik... Albümü nerde aramalıyım? Youtube'dan mp3 indirmek değil istediğim şey. Albümü 320 kbps MP3, FLAC veya Wav formatında indirmek. Bir de mümkünse albüm bilgileri, kapak resmi vs de olsun istiyorum. Yorumlarınızı bekliyorum.
Harici disk şifreleme
Merhaba harici harddiskimi şifrelemek istiyorum. Birkaç sorum olacak.
1. Bitlocker ile şifrelediğimiz zaman diğer cihazlarla uyumlu oluyor mu? Windows bilgisayar haricinde Mac, Android ve akıllı olmayan televizyonda kullanmam gerekebiliyor. Diğer cihazlarda sorun yaşar mıyım, veya mesela Windows 7 veya XP?
2. Harici harddiskin bir bölümünü şifreleyebiliyor muyuz? 1 TB'lık harici diskin 300 GB'lık bana ait bölümünü şifrelemeyi düşünüyorum. Mümkün müdür?
3. Harici harddiski bölümlemenin bir zararı olur mu? Sanırsam WD disklerini bölümlemeyi önermiyor.
4. Şifrelemek diskin okuma yazma hızını etkiliyor mu?
5. Hangi yazılım ile şifrelemeyi öneririsiniz? Bitlocker mı? Mesela sanırsam Mac'te de şifreleme var ama diski formatlamak gerektiriyor ve uyumlu olmuyor sanırsam.
Yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.
Xperia Z3 Brick
Merhabalar, geçenlerde kardeşimin telefonuna ROM yükleyeyim dedim. Önce birkaç Rom’u başarıyla yükledim. Daha sonra ise sanırsam bir şeyleri yanlış yaptım ve bu yüzden telefon açılmamaya başladı. Ekrana yazı da gelmiyordu, titremiyordu veya bilgisayara takınca bilgisayar da görmüyordu. Daha sonra bu formda gördüğüm gibi ses açma tuşunu ve telefonu açma tuşuna lastikledim. 15 20 dakikanın ardından bilgisayarlara bağlıyken kırmızı ışık yanmaya başladı (eskiden o da yoktu), bilgisayarda ise bir bağlanıyor bir çıkarılıyor sesi geliyor devamlı olarak. Aynı zamanda bilgisayara bağlayınca ve ses açma tuşuyla birlikte telefonu açma tuşuna birlikte basınca kırmızı ışık kısa süreliğine gidiyor ve telefon 3 defa titriyor.
Ne yapmam gerekir, deneyimli arkadaşların yardımcı olabilirlerse çok teşekkür ederim.
Son Giriş: 6 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 9
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 503 (Bu ay: 20)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware