Oval Komponent Seçimi İçin Yardım
Merhaba dostlar herkese iyi forumlar. Aracım için oval hoparlör alacağım. Lakin birkaç modelde kaldım. Bütçe 2200. Arasında kaldığım modeller;
- Pioneer TS-A6970F
- Pioneer TS-A6967S
- Morel Maximo Ultra 692
- Cerwin Vega v469
Aralarında beni en çok çeken Cerwin Vega oldu. Fakat yine de sizlere danışmak istiyorum. Hem net ses, hem de etkili bass istiyorum. Her türlü öneriye bütçeyi çok aşmadığı sürece açığım. Tavsiyelerinizi, görüş ve önerilerinizi bekliyorum.
S20 Ultra vs Mi 10T Pro
Öncelikle merhaba arkadaşlar hepinize iyi forumlar. S20 Ultra ve Mi 10T pro arasında kaldım. Kamera ağırlık bir telefon alacağım için sensörlerine de baktım. Samsung isocell hm1 kullanırken xiaomi isocell hmx kullanıyor. İnternette de iyi kötü bir araştırma yaptım fakat pek bir bilgi bulamadım. Çok fazla ekstra özellik olmasına gerek yok. Uzun ömürlü olması ve fotoğraf kalitesi bakımından sizce hangisi daha mantıklı?
Türk Telekom Adsl den Vdsl e geçiş
Herkese merhaba, hayırlı ramazanlar. Yıllardır Türk Telekom ADSL kullanıcısıyım. Artık eve 4k televizyon girmesiyle 16 mbit ADSL altyapım zorlanmaya başladı. VDSL için aradığımda 76 mbit hız çıktı. Turkcell ile konuştum 50 mbit hızı rahatlıkla alabileceğimi söylediler. Binanın önünde bir pano var ama elektrik mi internet mi emin değilim. Yine yaklaşık 250 300m aşağıda bir pano daha var fakat ondan da emin değilim . 50mbit VDSL paket düşünüyorum. ADS
L hat değerlerimi bırakıyorum. Sizce maksimum ne kadar hız alırım?
10$ Amfi ile 400RMS Alıyorum
Merhabalar iyi forumlar herkese. Birkaç sene önce evde ufak bir sistem yaparım diye bir amfi almıştım
https://tr.aliexpress.com/item/32667702275.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.40a74c4dJJczui
Amfi 12-24v çalışıyor. 19.5v 9.23a adaptör ile kullanıyorum.
Dün şu sub ı aldım
https://www.hepsiburada.com/pioneer-ts-300d4-1400-watt-30-cm-cift-bobin-subwoofer-pm-HB00000E6ZHF
Sub çift bobin (4+4), 2 ohmda kullanıyorum. Bugün bağlayıp denedim ve inanılmaz bir şekilde ses %50 de iken subwoofer tam yük altına giriyor daha fazla açınca ise zorlandığı belli oluyor. Peki biz bunu neden arabalarda kullanamıyoruz? Normal bir amfiye kıyasla (bir de belirli ohmları destekleme durumu var) bu amfi bütün ohm değerlerini destekliyor. Kesme yok, ısınma yok. Çok daha uyguna geliyor.
Tabi bir noktada da düşündüğüm birşey var. Pioneer 400 RMS olmayabilir. Ya da amfi gerçekten güçlü ama üreten ve satan arkadaşların bilgisi yok.
Buraya amfinin satıcı tarafından verdiği V/RMS değerlerini bırakıyorum.
MOBASS MB-208S Alınır mı?
Herkese merhaba. Evde Soundmax Sx-tk8 kullanıyordum. Geçenlerde sattım daha iyi bir subwoofer istiyorum. Kabiniyle birlikte toplam 800 lira bütçem var. Mobass ürününü gördüm eğer bunu alırsam bir de şu kabini alacağım: https://www.n11.com/ses-sistemleri-ve-navigasyon/oto-elektronigi/montaj-kitleri
Konuya çok hakim değilim. Üstadlarım yardımcı olursa sevinirim. 800TL ye kadar her türlü öneriye açığım.
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 10
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.261 (Bu ay: 13)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası