Sapphire Rx 6600 Siyah Ekran
Iki gün önce amazondan sapphire rx 6600 pulse model ekran kartını satın aldım. Kart dün geldi teslim aldım. Ürünün kutusunu açtığımda ürünün üzerindeki jelatinler yoktu. Kutu açılım videolarında jelatin var. Pek önemsemedim. Sisteme taktım. Bios sıfırladım. Sonra güvenli modda başlatıp ddu ile eski nvdia ekran kartının sürücülerini kaldırdım. Yeniden başlatıp amd 5.2.1 whql sürücüsünü yükledim. Önce cs go girdim fps nvidiaya 1660 supere göre düşük geldi şaşırdım. Sonra furmarkta stres testinde kartı denemek istedim furmarktı açar açmaz siyah ekran oldu. Kasa çalışıyordu ama ekranda görüntü tepki yok. Sonra pcyi yeniden başlattım bios ekranında donuk şekilde takılı kaldı ilerlemiyordu bios pilini çıkarıp tekrar taktim bu sefer görüntü geldi ama amd sürücüleri vs silinmişti. Bu sefer amd cleaner programı üzerinden güvenli modda sürücüleri kaldırıp tekrar whql sürümünü yükledim yine cs girdim fps durumlarına bakmak için 10 dakika oldu olmadı oyundayken siyah ekran verdi kaldı yine aynı şekilde kilitlendi yeniden başlattım yine bios ekranı geldi. Tekrar bios pilini söküp taktım güvenli modda tekrar ddu ile sürücüleri sildim yeniden başlattım bu sefer 6.2.1 whql sürümünü yükledim yeniden başlattım. Bu seferde god of war açtım oyunun başlangıcındaki sinematik biter bitmez tam oyuna girdik derken siyah ekran geldi yine. Sanırım ekran kartı yüke gireceği zaman oluyor sebebini çözemedim.
Biraz uzunca yazdım farkındayım sizce sorun ekran kartında mı sürücülerde mi yoksa 600w psu mu yetersiz kalıyor?
PSU: XIGMATEK 600W CALIBRE
PSU değerleri aşağıdaki resimde mevcut XPC-A600 olan modeli kullanıyorum daha önce RX 590 SE ile kullanmıştım bir sorun yaşamamıştım.
RX 590 SE TDP Değeri: 175W ile 225W arası değişiyor.
RX 6600 TDP Değeri: 140W
Konu ile ilgili yardım ve görüşlerinizi bekliyorum.
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 42
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 499 (Bu ay: 6)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 25 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Android Telefonlar