Kilo Verirken Kas Yapmak
Selam arkadaşlar, başlıkta yazan konu hakkında bir kaç merak ettiğim husus var.
179 boy, 102 kiloyum. Aslında son 4 ayda 12 kilo aldım, spor yapıyordum ancak bıraktım(bıraktığım dönem 4 aydır yapıyordum, kollar, omuzlar, lat ve bacaklar epey gelişmişti(kollar 33>37 oldu misal). Bırakıp yemeye dadanınca, stres falan derken kilo aldım.
Kilo vermek için malum calori açığı lazım, ki yapmaya başladım diyetimi, aynı zamanda intermittent fasting(aralıklı oruç) beslenme yöntemini yapmaya başladım.
Sorum şu, ağırlık kaldırmaya, kalori girişine dikkat ettiğim sürece(kreatin kullanıyorum aynı zamanda) kilo verdiğim sürece, kas gelişimi de sağlayabilir miyim? Yoksa beyhude çaba mı? Önce 4-5 aylık bir süreçte kilo verip, kardiyo yapıp, ardından mı ağırlıklı antrenmanlara girmek doğru olur?
Bilen arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim.
İkinci Üniversite Programı(AÖF) Hakkında
Selam arkadaşlar, bu konuda bir maruzatım olacaktı.
2011 Erciyes Üniversitesi girişliyim, ancak lisans bölümümü bitirmedim, elbette kayıt silindi, pasif öğrenci olarak görünüyorum sanırım, aftan da yararlanmadım salak gibi. Lisans diploması almak istiyorum. Kayıt silinmiş olduğu halde AÖF'ün bu programından yararlanabiliyor muyum? TYT'ye kayıt oldum ancak ön lisans programları var, ikinci üniversite kayıtları açıldığında, kayıt olma imkanım olacak mı?
Bilen bir arkadaş yanıtlarsa çok mutlu olurum, teşekkürler şimdiden. ^^
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 557
İkinci El Bölümü Mesajları: 2
Konularının görüntülenme sayısı: 1.053 (Bu ay: 20)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.407 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Spor