Kredili Mevduat Hesabı Soru
Merhaba, kredili mevduat hesapları hakkında kafamı karıştıran bir durum var.
Örneğin kredili mevduat hesabımda 10.000 tl olduğunu ve toplam faizin %5 olduğunu var sayalım.
Bu 10.000 Tlyi kullandıktan sonra bu faiz günlük olarak mı işleyecek?
Mesela
- Gün: Toplam ödenmesi gereken 10.500
- Gün: Toplam ödenmesi gereken 11.025
- Gün: Toplam ödenmesi gereken 11.576
Bu şekilde mi olacak yoksa 10.000i kullandığımda ay sonu ödeme zamanı geldiğinde direkt bu tutar üzerinden mi %5 hesaplanacak?
İlk defa kredi kartı kullanıyorum, yardım lazım
Dostlar selamlar, yıllardır bankacılık uygulamalarını ön ödemeli banka kartlarıyla kullanıyorum, kredi,kk gibi kavramlarla yeni tanışma fırsatım oldu.
Kafamı karıştıran iki tane şey var.
1) Daha önce kredi kartı kullanmadım, taksit fırsatlarını yakalamak amacıyla geçen ay, ziraat ve yapı kredi bankalarından birer tane kredi kartı temin ettim ve 2 ay taksitle 4 ay taksitle limitim dahilinde kredi kartımı kullanarak ürünler satın aldım. Son ödeme tarihi bir sonraki ayın başlarında olmasına rağmen bilmediğimden sorun oluşmaması için yapı kredide tüm borçlarımı kapattım.
Borç ödeme ekranında 3 tane bölüm var, Hesap özeti borcu, kalan asgari ödeme ve güncel borç olarak ayrılıyor, ben ilk önce asgari tutarı ödedim, güncel borç kısmından düşüldü ama asgari ödeme tutarı halen aynıydı, tekrar ödedim, yine aynı en sonunda üçünü de seçerek tüm borçlarımı kapattım, taksit kullanarak aldığım şeyleri taksitsiz almış oldum, şimdi bu durumda benim hangisini ödemem gerekiyordu? asgariyi ödesem güncel borçtan düşüyor ödenmemiş oluyor, hepsini ödesem taksit olmamış oluyor ve kk kullanmamın mantığı olmuyor. Şimdi diğer ziraat kredi kartımda denemek için yaptığım taksitli alışverişlerden borcum var, ziraat bankasında da aynı yapı kredide olduğu gibi ödeme kısmı 3e ayrılıyor, ben şimdi bunlardan hangisini ödeyeceğim? hangisini ödememek sorun oluşturur ve hangisini ödemek yeterli olur? teşekkürler.
Askerlik hk. Bir sürü sorum var
Selamlar.
05.2002 doğumluyum, okumuyorum ve sigortalı olarak çalışıyorum.
İnternetten araştırdığımda bazı kaynaklar yaş sınırının 19 olduğunu söylerken bazıları 20 olduğunu söylüyor.
Konuda bilgi sahibi olanların yardımına ihtiyacım var, tam olarak ben ne zaman askere gideceğim ?
Süreç nasıl işliyor, atıyorum 20 yaşıma geldiğimde ilk önce muayne sonrasında yoklama sonrasında askerlik şeklinde mi oluyor ve bu süreçler ne kadar sürüyor, muayne olduktan kaç ay sonra askere gidiliyor ?
Bazı yerlerde herkesin 1 sene tecil hakkı olduğu söyleniyor, herhangi bir mazeretim olmadan tecil ettirebilir miyim ?
Yardımcı olacaklara şimdiden çok teşekkür ederim.
İstanbulda pcr testi yapan devlet hastaneleri ?
Selamlar, şehirdışına çıkmak için pcr testi yaptırmam gerekli, testi ücretsiz olarak devlet hastaneleri yapıyor sanırım, istanbulda daha önce yaptıran oldu mu, süreç nasıl işliyor bilgi veren olursa sevinirim.
İlk defa kredi kartı alacağım tavsiye lazım
|
Bir cihaza 2 farklı ses sistemi bağlamak ?
Testereyi restore ettim, nasıl olmuş ?
|
Şarj kontrol modülü yardım.
|
860 Evo 500gb Kullanan var mı ?
|
[Çözüldü] Mikrofonla konuşma devresi yardım.
Selamlar.
Bir mikrofon projesi hakkında yardıma ihtiyacım var.
Mikrofondan alınan sesi anlık olarak hoparlörden çıkmasını istiyorum.
Sadece mikrofon ve hoparlör kullanarak denediğimde az çok cızırtılı bir ses alabiliyorum.
Net olarak almam için araya ne koymam gerek ?
Hazır modül baktım fakat bulamadım, yardımlarınızı bekliyorum.
Son Giriş: 8 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 9 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 273
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 28.105 (Bu ay: 471)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 56 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware