1 Milyon 1900 bin TL bütçem var. Bu bütçeye uygun bir SUV veya Küçük SUV dedikleri modellerden bakıyorum. Önerilerinize ihtiyacım var. Bir araçta aradığım en önemli şeyleri sıralayayım:
- En büyük takıntılarımdan biri size garip gelebilir ama "vites topuzu" ben vites topuzlu araç istemiyorum arabayı daha demode gösterdiğini ve 2 milyona yakın bir para vereceğim için vites seçici olsun istiyorum.
- SUV modellerde yakıt konusunda kafam çok karışık kimi diyor ki dizel al, kimi diyor ki benzinli hybrid modellerden al. Benzinli ne kadar da olsa çok yakar diyen var dizel 10 yıl sonra kalkacak diyen de var. Bu konuda da tavsiye verebilirsiniz. Yakıt olarak da çok yakmasını istemiyorum 8-9 litreler bana çok yüksek geliyor.
- İç dizayn için de; kişilik olarak teknoloji sever biri olduğumdan büyük LED ekranlar veya kullanışlı tasarım olursa daha iyi olur. Koltuk ısıtma, direksiyon ısıtma gibi özellikler çok hoşuma gidiyor ekstra paket de olsa alabilirim.
- Aracımı 4-5 yıl sonra satarken değeri çok ölmesin istiyorum genel anlamda Peugeout gibi fransız markalarda bu yaşanıyormuş ama alman grubunda yaşanmıyor deniliyor. Diğer Hyundai veya Honda grubunu bilmiyorum.
- Bagaj hacmi de geniş olmasını istiyorum çünkü geniş bir aileyiz çok eşya götürüyoruz bir yerlere giderken.
- Güvenlik açısından EuronCap testlerinden 5 yıldız olsun istiyorum.
Bu bilgiler ışığında baktığım ve vazgeçtiğim arabalar:
Peugeot 408: Aracı çok beğendim ama çevremden bir kaç kişiye sorduğumda. Fransızdan uzak dur malzeme kalitesi kötü dediler EuroNCap testinden de 4 yıldız almış güvenlik açısından da zayıf olunca kaçtım.
T-Roc: Evet güzel ama bagaj hacmi az ve iç donanım özellikleri açısından çok zayıf. Sadece hız sabitleyici var ama adı ALMAN. 1.9 M verip sadece sabitleyicili araba kullanmak istemedim.
Seat ATECA: Araç hoşuma gitti vites topuzu hariç hadi onu da tolere edeyim derken bu sefer de SEAT markası kalkacak CUPRA olacak satarken satamazsın dediler. Yoksa araç yakıt cimrisi ve donanım güzel.
Tiguan: T-roc ile aynı sebeplerden dolayı vazgeçtim.
Hyundai Tucson: İçi dışı özellikleri tam istediğim gibi ama yakıt konusunda ve ikinci el değeri konusunda çok kafam karıştı.
Nissan Qasqai E-Power: İçi dışı çok güzel evet ama yeni bir teknoloji olduğu için korkutuyor. İçinde dinamo var motor dinamoyu besliyor o da pilleri. Bir kaç yorum okudum yorumlarda arızaları görünce midem bulandı.
Bunların dışında bir kaç araç daha baktım ama kafam iyice çorba oldu. Bu bilgiler ışığında bana önerilerde bulunabilirseniz çok sevinirim.
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 7
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 2.689 (Bu ay: 234)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Otomobil Genel